Εγκαταστάσεις Creta Farms
Εγκαταστάσεις Creta Farms

Creta Farms: Κραυγή αγωνίας από τους εργαζόμενους - Τι λέει ο Κ. Δομαζάκης

Τελευταία Ενημέρωση
«Τώρα που οι μάσκες πέφτουν, δηλώνουμε ότι επιφυλασσόμαστε για την αναζήτηση ποινικών και αστικών ευθυνών για τα διαδραματιζόμενα -και όχι μόνο- και καλούμε την προϊσταμένη Αρχή του ΓΕΜΗ να πράξει τα δέοντα» αναφέρει ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης

Σε νέες καταγγελίες προχώρησε σε βάρος της διοίκησης της Creta Farms προχώρησε ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης, που, σχολιάζοντας με ανακοίνωσή του τις μετοχικές εξελίξεις στην εταιρεία, υποστηρίζει για ακόμα μία φορά πως είναι ο κυρίαρχος μέτοχος και τονίζει πως ο λόγος που δεν έχει αναρτηθεί η συγκεκριμένη εξέλιξη στο ΓΕΜΗ είναι ότι «το μέλος (πρώην) του Δ.Σ. της Creta Farm και στενός συνεργάτης του  Εμμανουή Δομαζάκι, Πέτρος Μαραβελάκης, μέλος της Επιτροπής Ελέγχου της ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ (νυν), είναι ταυτόχρονα και αναπληρωτής πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου του ΓΕΜΗ, ως προκύπτει από την ιστοσελίδα του ΓΕΜΗ».

Παράλληλα, ο ίδιος πραναγγέλλει νέα ποινικά μέτρα κατά της διοίκησης υπό τον Μάνο Δομαζάκι, σημειώνοντας ότι «οι μάσκες πέφτουν».

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Τελικά, όλα έχουν την εξήγησή τους. Όπως η εκ πρώτης όψεως μη κατανοητή εμμονή του  Εμμ. Δομαζάκι να επιμένει σε ανακοινώσεις του να επικαλείται ότι το νόμιμο Δ.Σ. είναι αυτό που είναι ακόμα δημόσια αναρτημένο στον ηλεκτρονικό ιστότοπο της υπηρεσίας του ΓΕΜΗ.

Όπως επίσης και η πρακτική του ΓΕΜΗ όχι μόνο να μην δημοσιεύει τις αποφάσεις της νόμιμης ΓΣ της Creta Farm (της 26/06/2019) παρά το γεγονός ότι γνωρίζει τις παρενέργειες που η στάση του προκαλεί.  Δεν προκαλεί επίσης απορία το γεγονός ότι το ΓΕΜΗ δεν έχει αφαιρέσει τους κωδικούς πρόσβασης από το προηγούμενο ΔΣ του κ. Εμμ. Δομαζάκι. 

Και αυτό, διότι το μέλος (πρώην) του ΔΣ της Creta Farm και στενός συνεργάτης του  Εμ Δομαζάκι κ. ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΡΑΒΕΛΑΚΗΣ, Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου της ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ (νυν), είναι ταυτόχρονα και Αναπληρωτής Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου του ΓΕΜΗ, ως προκύπτει από την ιστοσελίδα του ΓΕΜΗ (www.businessportal.gr/Page/display_page/42#).  

Πώς τώρα όλες αυτές οι θέσεις στον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα συνδυάζονται (δεδομένου ότι ο κ. Μαραβελάκης κατέχει και θέση Επίκουρου Καθηγητή Πανεπιστημίου), ποια είναι τα όρια της καθεμίας και πόσο υπάρχει πλέον και σύγκρουση συμφερόντων, είναι ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν δημοσίως πλέον και αρμοδίως.

Τώρα που οι μάσκες πέφτουν δηλώνουμε ότι επιφυλασσόμαστε για την αναζήτηση ποινικών και αστικών ευθυνών για τα διαδραματιζόμενα και όχι μόνο και καλούμε την Προϊσταμένη Αρχή του ΓΕΜΗ να πράξει τα δέοντα».

Λύση εδώ και τώρα ζητούν οι εργαζόμενοι

Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι της εταιρείας καυτηριάζουν τη στάση των μετόχων αλλά και των πιστώτριων τραπεζών οι οποίοι όπως λένε παρακολουθούν τις εξελίξεις χωρίς να αναλαμβάνουν αποφάσεις και να δίνουν λύσεις. Παράλληλα, καλούν τις πιστώτριες τράπεζες να ξεμπλοκάρουν τη χρηματοδότηση που αφορά στην αγορά πρώτων υλών και στη μισθοδοσία προσωπικού ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα το σχέδιο αναδιάρθρωσης και εύρεσης νέου επενδυτή.

Κλείνοντας οι εργαζόμενοι σημειώνουν ότι οι βασικοί μέτοχοι πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και εκφράζουν την ανησυχία τους για την τροπή που παίρνει η διάσωση της εταιρείας και τα εμπόδια που παρουσιάζονται και παράλληλα καλούν τις πιστώτριες τράπεζες να λάβουν νέες πρωτοβουλίες. 

Ακολουθεί η ανακοίνωση

«Οι εργαζόμενοι της Creta Farms  επέλεξαν όλο αυτό το διάστημα της κρίσης που ταλανίζει την εταιρία και απειλεί το εργασιακό τους μέλλον, να κρατήσουν στάση ευθύνης επιδεικνύοντας σοβαρότητα και νηφαλιότητα προκειμένου να διευκολύνουν την εξεύρεση λύσης», υπογραμμίζουν, στελέχη και εργαζόμενοι της εταιρίας, μετά από σύσκεψη της εταιρείας.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται πως «δεν συμβαίνει το ίδιο όμως με τους υπόλοιπους συντελεστές του έργου αυτού και αναφερόμαστε τόσο στους βασικούς μετόχους, όσο και στις πιστώτριες τράπεζες.  Οι βασικοί μέτοχοι έχουν επιδοθεί σε μία ανηλεή μονομαχία επικράτησης σε μια εταιρία που πλέον δεν τους ανήκει και δυναμιτίζουν τη διαδικασία εξεύρεσης επενδυτή, ενώ οι πιστώτριες τράπεζες σε ρόλο «Πόντιου Πιλάτου» παρακολουθούν τις εξελίξεις χωρίς να λαμβάνουν αποφάσεις και να δίνουν λύσεις». 

«Με αφορμή τις αλλεπάλληλες γενικές συνελεύσεις των προηγούμενων εβδομάδων, οι πιστώτριες τράπεζες, αντί να φροντίσουν, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, να αποφανθούν άμεσα για τη νομιμότητα των διαδικασιών, θέτουν για άλλη μια φορά την εταιρεία σε ομηρία παγώνοντας τους τραπεζικούς της λογαριασμούς και καθυστερώντας την εκταμίευση της ενδιάμεσης χρηματοδότησης που συμφωνήθηκε και είναι απαραίτητη ώστε η εταιρεία να προχωρήσει εν λειτουργία στην επόμενη μέρα» προστίθεται ακόμη.

«Ως συνέπεια των ανωτέρω, η μισθοδοσία του προσωπικού δεν καταβλήθηκε, αν και τα χρήματα υπάρχουν κατατεθειμένα σε τραπεζικό λογαριασμό, οι αγορές πρώτων υλών έχουν ξανά παγώσει και η παραγωγική λειτουργία έχει ανασταλεί.  Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ στην εταιρεία υπάρχει CRO που ελέγχει και υπογράφει όλες τις συναλλαγές διασφαλίζοντας τα συμφέροντα των πιστωτών και όταν την προηγούμενη Παρασκευή και, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, εκδηλώθηκε σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον» επισημαίνουν εργαζόμενοι και στελέχη της εταιρείας. 

Εν συνεχεία, διερωτώνται: «Ποιον, λοιπόν, συμφέρει η διαδικασία που έχει δρομολογηθεί να απαξιωθεί; Γιατί άλλη μια φορά οι τράπεζες στις οποίες πλέον ανήκει η εταιρεία, επιλέγουν την ανεύθυνη στάση;». 

Κλείνοντας, η ανακοίνωση σημειώνει: «Ζητάμε από τις πιστώτριες τράπεζες να ξεμπλοκάρουν άμεσα τις πιστώσεις που αφορούν αγορές πρώτων υλών και μισθοδοσία προσωπικού ώστε να αποκατασταθεί η παραγωγική λειτουργία της εταιρείας, καθώς και την τάχιστη ολοκλήρωση του ελέγχου για τη νόμιμη εκπροσώπηση της εταιρίας, προκειμένου να προχωρήσει απρόσκοπτα το σχέδιο αναδιάρθρωσης και εισόδου νέου επενδυτή. 

Τέλος, ζητάμε από τους βασικούς μετόχους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να διευκολύνουν τη διαδικασία εξεύρεσης λύσης. Παραμένουμε σε εγρήγορση και παρακολουθούμε τις εξελίξεις"», καταλήγουν οι εργαζόμενοι της Creta Farms.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2020 - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΚΟΠΩΝ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ APP ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Ethnos.gr - App Store Ethnos.gr - Google Play
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

NETWORK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ