Τέρμα το Επίδομα Αλληλεγγύης, έρχεται το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα
Tα νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα εφόσον πληρούν αθροιστικά συγκεκριμένα εισοδηματικά, περιουσιακά και κριτήρια διαμονής🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης το 2020 θα είναι... παρελθόν, αφού, σύμφωνα με το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση, αναμένεται να αντικατασταθεί από το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.
Πάντως, όπως επισημαίνεται σχετικά από πηγές, δεν υπάρχει καμία μεταβολή στις προϋποθέσεις και τα ποσά, πάρα μόνο η υποχρεωτική φοίτηση των παιδιών στο σχολείο. Ειδικότερα, τα νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα εφόσον πληρούν αθροιστικά συγκεκριμένα εισοδηματικά, περιουσιακά και κριτήρια διαμονής.
Τι είχε πει ο πρωθυπουργός
Με ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τοποθετηθεί το ζήτημα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.
«Κατοχυρώνουμε συνταγματικά το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, δηλαδή το δίχτυ ασφαλείας για τους πιο αδύναμους. Το ελληνικό κράτος πλέον θα μεριμνά βάσει Συντάγματος για τη διασφάλιση συνθηκών αξιοπρεπούς διαβίωσης όλων των πολιτών», αναφέρει στο μήνυμά του o πρωθυπουργός.
Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Αμετανόητος ο δολοφόνος της Βασιλικής - Η προκλητική απολογία και η ομολογία για τον κοριό
Ο ΣΥΡΙΖΑ χτυπά και επίσημα την πόρτα του Τσίπρα: Εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία η πρόταση του Φάμελλου
Εξαφάνιση επιστημόνων στις ΗΠΑ: Τι αποκαλύπτει η κόρη της 53χρονης που βρέθηκε νεκρή σε δάσος
Ο παράξενος ιπτάμενος θηρευτής που κυνηγούσε πουλιά - Στο φως απολίθωμα 120 εκατ. ετών
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



