• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Διπλό φονικό στην Φοινικούντα: Δύο γυναίκες στο μικροσκόπιο των Αρχών - Τα λάθη που «καίνε» τον ανιψιόΤραμπ: «Θα ανταποδώσουμε» - Τρεις νεκροί Αμερικανοί από επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στη ΣυρίαΠειραιάς: Νεαρός οδηγός ξυλοφόρτωσε ντελιβερά για την προτεραιότητα - Συνελήφθη και ο συνοδηγόςΕργατικό ατύχημα στη Νάξο: Υποχώρησαν τα κάγκελα και έπεσαν σε τάφρο - Τους απεγκλώβισε η Πυροσβεστική
δημοφιλές τώρα: Αττική οδός: Αυξήσεις στα διόδια από 1η Ιανουαρίου - Ποιες θα είναι οι τιμές
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   21.02.2020 22:13
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Ρυζοπαραγωγοί: Πληρώνουν καλά

Τούρκοι αγοράζουν το ελληνικό ρύζι

Πληρώνουν καλά οι Τούρκοι έμποροι, λένε οι ρυζοπαραγωγοί στο ethnos gr. Πρόβλημα για τις μεταποιητικές μονάδες

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο

Θραύση κάνουν οι Τούρκοι έμποροι στην Ελλάδα οι οποίοι αγοράζουν μεγάλες ποσότητες ελληνικού ανεπεξέργαστου ρυζιού, έχοντας εξελιχτεί την τελευταία πενταετία στους καλύτερους πελάτες της αγοράς. Παράγοντες της αγοράς κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας πως έτσι χάνουν αντικείμενο εργασίας οι ελληνικές μεταποιητικές επιχειρήσεις του αγροτοδιατροφικού τομέα ενώ και η χώρα χάνει σε προστιθέμενη αξία. «Είναι σα να στέλνουμε στην Τουρκία ελληνικές ελιές για να παρασκευάσουν με αυτή την πρώτη ύλη… δικό τους λάδι» επισήμαναν στο ethnos gr.

«Εχουμε κάνει σημαντικές επενδύσεις στις μονάδες μας, τόσο σε εξοπλισμό όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό. Με τον τρόπο αυτό χάνουν όλοι αφού στην ουσία πλήττεται όλη η οικονομία» σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Begas Agro S.A. Σταύρο Μπέγκα.

Ρυζοπαραγωγοί: Πληρώνουν καλά

Ρυζοπαραγωγοί όμως τονίζουν από την πλευρά τους πως οι Τούρκοι είναι από τους καλύτερους εμπόρους στην αγορά και πληρώνουν καλά για να αγοράσουν ανεπεξέργαστες ποσότητες ρυζιού. Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Χαλάστρας Β΄ είναι ένας από τους μεγαλύτερους της χώρας και κάθε χρόνο αποθηκεύει στις εγκαταστάσεις του περίπου 50.000 τόνους ρυζιού. «Τα τελευταία 5-6 χρόνια οι Τούρκοι έμποροι είναι ιδιαίτερα δραστήριοι και απορροφούν σχεδόν το 50% των ποσοτήτων μας. Η παρουσία τους είναι σημαντική αφού πληρώνουν καλά και δίνουν περίπου 320 ευρώ τον τόνο» τόνισε στο ethnos.gr ο πρόεδρος συνεταιρισμού Αχιλλέας Καμπούρης.

«Το ρύζι είναι πλεονασματικό προϊόν. Το 30%  της παραγωγής πηγαίνει στην εσωτερική αγορά και το υπόλοιπο 70% διοχετεύεται στο εξωτερικό Μια από τις χώρες που απορροφά τα τελευταία χρόνια μεγάλες ποσότητες είναι η Τουρκία» είπε ο κ. Καμπούρης. «Οι Τούρκοι καταναλώνουν τον ίδιο τύπο ρυζιού με εμάς και για αυτό οι έμποροι έρχονται στην Ελλάδα και πληρώνουν σε ανταγωνιστικές τιμές για να αγοράσουν το προϊόν» πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμη

Ραντεβού στα μπλόκα αντί για το Μαξίμου δίνουν οι αγρότες - «Δε θα κάνουμε πίσω αν δε λυθούν τα προβλήματα»

Αποκάλυψη OPEN για κύκλωμα ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο αρχηγός χρησιμοποιούσε λογαριασμό του λογιστή για τις επιδοτήσεις

Ισραήλ: Σκοτώσαμε τον υψηλόβαθμο ηγέτη της Χαμάς Ραέντ Σαάντ - Το βίντεο που δημοσίευσε ο IDF

Εντυπωσιακό βίντεο: Όρκες και δελφίνια συνεργάζονται στο κυνήγι σολομών - H πρώτη τεκμηριωμένη καταγραφή συνεργασίας

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • αγρότες
  • ρύζι
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr