O κορονοϊός βάζει προσωρινό «λουκέτο» στα εργοστάσια χάλυβα της Viohalco
Τα μέτρα εκτιμάται ότι θα ελαχιστοποιήσουν τις επιπτώσεις από τον κορονοϊό🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Προσωρινό «λουκέτο» ενός μήνα αποφάσισε να βάλει ο όμιλος Viohalco στα εργοστάσια των θυγατρικών του που παράγουν χάλυβα και βρίσκονται στην Ελλάδα (Σιδενόρ, Sovel, Έρλικον, Πράκσυς και Ετήλ) λόγω των συνεπειών του κορονοϊού. Παράλληλα, έθεσε τους εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα, από την 2α Απριλίου 2020 έως και την 3η Μαΐου 2020, ενώ οι διοικητικοί υπάλληλοι τέθηκαν σε καθεστώς μερικής απασχόλησης.
Κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, οι εμπορικές δραστηριότητες και η παραλαβή πρώτων υλών των εταιρειών αυτών θα συνεχιστούν απρόσκοπτα.
Τα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών έλαβαν τις αποφάσεις αυτές λόγω των ήδη δύσκολων συνθηκών που επικρατούν στη διεθνή αγορά χάλυβα, οι οποίες επιδεινώθηκαν ραγδαία ως αποτέλεσμα της πρόσφατης πανδημίας COVID-19, η οποία περιόρισε δραστικά τη ζήτηση για τα προϊόντα τους, καθώς επήλθε απότομη κάμψη στην οικοδομική δραστηριότητα και σε δραστηριότητες που χρησιμοποιούν τον χάλυβα ως πρώτη ύλη.
Τα ανωτέρω μέτρα, στην παρούσα φάση εκτιμάται ότι θα ελαχιστοποιήσουν τις επιπτώσεις, τόσο στο κόστος, όσο και στη ρευστότητα των εταιριών, διασφαλίζοντας παράλληλα την εφοδιαστική αλυσίδα χαλυβουργικών προϊόντων.
Σημειώνεται ότι στη λήψη ανάλογων μέτρων έχουν ήδη προβεί πολλές χαλυβουργίες στην Ευρώπη, αλλά και διεθνώς.
Αποκαρδιωτικές εικόνες στη Χαλκιδική: Οδοιπορικό στις πληγείσες περιοχές - Στον εισαγγελέα οι υπεύθυνοι του ΔΕΔΔΗΕ
Τουρίστες ξυλοκόπησαν άγρια οδηγό απορριμματοφόρου στη Χαλκιδική: Βίντεο - ντοκουμέντο
Όσο υπάρχουν Άνθρωποι: Ένα ολόκληρο χωριό χτίζει σπίτι για μια νέα οικογένεια στον Έβρο
«Καμία θρησκευτική γιορτή δεν απειλείται από μια ιστορία αγάπης»: Η απάντηση των συντελεστών της «Αρκουδότρυπας»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



