• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Πού βρίσκεις καλή βασιλόπιτα στην Αθήνα και πόσο σου κοστίζει;Χάος στα δρομολόγια της Eurostar: Ακυρώσεις λόγω προβλήματος στο τούνελ της Μάγχης – Αισιοδοξία για «σταδιακή επανέναρξη»Τι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. για τις εκτροπές κυκλοφορίας - Τα αγροτικά μπλόκα και οι εναλλακτικές διαδρομέςΒόλος: 3χρονο παιδί υπέστη εγκεφαλίτιδα από γρίπη - Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Λάρισας
δημοφιλές τώρα: Πάνος Μουζουράκης: «Φέτος το Voice είχε πολύ περισσότερο Μαζωνάκη» - «Αναγκαστικά και μη...»
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   31.03.2020 08:56
Newsroom
Newsroom

ΕΡΓΑΝΗ: Παράταση υποβολής αιτήσεων για επιχειρήσεις - Πότε ανοίγει για εργαζομένους

Έως τώρα έχουν κάνει αιτήματα 295.246 επιχειρήσεις, που αφορούν σε 410.705 εργαζόμενους

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
(φωτογραφία αρχείου/pixabay)
(φωτογραφία αρχείου/pixabay)

Παρατείνεται, έως και τις 10 Απριλίου 2020, η προθεσμία υποβολής της υπεύθυνης δήλωσης εργοδοτών στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», των οποίων η επιχειρηματική δραστηριότητα ανεστάλη λόγω της κρίσης του κορονοϊού, με εντολή δημόσιας Αρχής, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία κανονικά έληγε σήμερα Τρίτη 31 Μαρτίου 2020 και έως τώρα έχουν κάνει αιτήματα 295.246 επιχειρήσεις, που αφορούν σε 410.705 εργαζόμενους.

Στην ειδική πλατφόρμα στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», οι εργοδότες συμπληρώνουν τα ειδικά ηλεκτρονικά έντυπα και αιτούνται: α) μείωση κατά 40% του επαγγελματικού μισθώματος και β) αναστολή της σύμβασης εργασίας των εργαζομένων τους, προκειμένου οι εργαζόμενοι με τη σειρά τους να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού, ύψους 800 ευρώ.

Στην ίδια πλατφόρμα θα συνεχίσουν να υποβάλουν το ηλεκτρονικό έντυπο και οι εργοδότες επιχειρήσεων που έχουν πληγεί, βάσει Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας (ΚΑΔ) και θα ενταχθούν και οι επιχειρήσεις που οι ΚΑΔ τους ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Οικονομικών. 

Από εκεί και πέρα, αύριο 1η Απριλίου 2020, θα ανοίξει και η ειδική πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr για τους εργαζομένους που θα βρίσκεται στον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Εργασίας του υπουργείου, ώστε και οι εργαζόμενοι να συμπληρώσουν τα ειδικά ηλεκτρονικά έντυπα τόσο για τη μείωση κατά 40% του μισθώματος της πρώτης κατοικίας τους (για εργαζόμενους επιχειρήσεων που έκλεισαν με κρατική εντολή), όσο και για να λάβουν την αποζημίωση του ειδικού σκοπού, ύψους 800 ευρώ.

Από σήμερα 30/3/2020, υπάρχει στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» νέα φόρμα υποβολής, η οποία είναι εμπλουτισμένη με τους ΚΑΔ δευτερογενούς δραστηριότητας που παρουσιάζουν τα μεγαλύτερα ακαθάριστα έσοδα για το 2018, ώστε και αυτές οι επιχειρήσεις, ανάλογα με το αν ανήκουν στην κατηγορία που έκλεισαν με κρατική εντολή ή ως πληττόμενες, καθώς και οι εργαζόμενοί τους, να απολαύσουν των αντίστοιχων για κάθε κατηγορία ευεργετημάτων των μέτρων στήριξης.

Επίσης, από τη Δευτέρα 30/3, το έντυπο εργοδοτών στο ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ» έχει εμπλουτιστεί με τις ειδικές κατηγορίες ΚΑΔ που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες «shop-in a-shop» και «επιχειρήσεων έκδοσης πρωτογενούς (branded) ψηφιακού περιεχομένου, οι οποίες είναι εγγεγραμμένες Μητρώο Online Media».

Διαβάστε ακόμη

Τι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. για τις εκτροπές κυκλοφορίας - Τα αγροτικά μπλόκα και οι εναλλακτικές διαδρομές

Χάος στα δρομολόγια της Eurostar: Ακυρώσεις λόγω προβλήματος στο τούνελ της Μάγχης – Αισιοδοξία για «σταδιακή επανέναρξη»

Τι τρώμε; Σάπια τυριά και μουχλιασμένοι κιμάδες και γαλοπούλες βρέθηκαν σε επιχειρήσεις της Αττικής

Πού βρίσκεις καλή βασιλόπιτα στην Αθήνα και πόσο σου κοστίζει;

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ΕΡΓΑΝΗ
  • Κορονοϊός
  • επιχειρήσεις
  • έκτακτα μέτρα
  • εργαζόμενοι
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr