• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Ζωγράφιζε απαγχονισμένους και επιθέσεις σε σχολείο»: Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τον ακροδεξιό μακελάρη της ΚρακοβίαςΤι λέει ο δικηγόρος του Ερρίκου Πετιλόν για την εμπλοκή του μοντέλου στο μεγάλο κύκλωμα φοροδιαφυγήςΆλμα 140% στις τιμές φυσικού αερίου στην Ευρώπη -Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2011 τα αποθέματαΧάκερ μετατρέπουν ψυγεία σε φούρνους: Η Ευρώπη μπροστά στο κίνδυνο μιας «πανδημίας κυβερνοεπιθέσεων»
δημοφιλές τώρα: Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Κυριακή 8 Νοεμβρίου
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   01.04.2020 21:17
Γιάννης Φώσκολος
Γιάννης Φώσκολος

Διευθυντής του imerisia.gr

Κορονοϊός: Και οι πρόωρα «σπασμένες» συμβάσεις ορισμένου χρόνου στα 800 ευρώ

Τους εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου που "έσπασαν" πρόωρα πριν τις 20 Μαρτίου βάζει το υπουργείο Εργασίας στα 800 ευρώ.

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό   ┋

(copyright: pixabay)
(copyright: pixabay)
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ δικαιούνται και οι εργαζόμενοι με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου οι οποίες λύθηκαν πρόωρα εντός του χρονικού διαστήματος από 1/3/2020 έως και 20/3/2020. Αυτό διευκρινίζει με νέα εγκύκλιό του το υπουργείο Εργασίας. 

Αναλυτικά αναφέρεται πως εργαζόμενοι με συμβάσεις που κανονικά θα έληγαν μετά τις 20 Μαρτίου με βάσει την αρχική συμφωνία αλλά τελικά λύθηκαν πρόωρα λόγω κορωνοιού θα ενταχθούν στους δικαιούχους των 800 ευρώ όπως και όσοι απολύθηκαν ή παραιτήθηκαν την περίοδο 1η Μαρτίου έως 20 Μαρτίου 2020. 

Η εγκύκλιος αναφέρει πως εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή ή υπολειτουργούν βάσει ΚΑΔ με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου των  οποίων η συμφωνημένη, βάσει της ατομικής σύμβασης εργασίας, ημερομηνία αυτοδίκαιης λήξης τοποθετείται σε χρόνο μεταγενέστερο της 20ης Μαρτίου, οι οποίες ωστόσο λύθηκαν πρόωρα εντός του χρονικού διαστήματος από 1/3/2020 έως και 20/3/2020, είτε με οικειοθελή αποχώρηση εκ μέρους του εργαζόμενου είτε κατόπιν καταγγελίας από τον εργοδότη για σπουδαίο λόγο, με υποβολή του εντύπου Ε7 στο ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ», είναι δικαιούχοι της ειδικής αποζημίωσης ύψους οκτακοσίων ευρώ (800€).
 
Οι εν λόγω άνεργοι θα μπουν στην πλατφόρμα https://supportemployees.yeka.gr όπως και οι άνεργοι που απολύθηκαν ή παραιτήθηκαν το πρώτο 20ήμερο του Μαρτίου ώστε να λάβουν τα 800 ευρώ ακόμη κι αν δικαιούνται το επίδομα ανεργίας κι εφόσον δεν έχουν άλλη σύμβαση εξαρτημένης εργασίας σε άλλον εργοδότη.

Διαβάστε ακόμη

«Ζωγράφιζε απαγχονισμένους και επιθέσεις σε σχολείο»: Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τον ακροδεξιό μακελάρη της Κρακοβίας

Τι λέει ο δικηγόρος του Ερρίκου Πετιλόν για την εμπλοκή του μοντέλου στο μεγάλο κύκλωμα φοροδιαφυγής

Χάκερ μετατρέπουν ψυγεία σε φούρνους: Η Ευρώπη μπροστά στο κίνδυνο μιας «πανδημίας κυβερνοεπιθέσεων»

Το θρίλερ της εξαφάνισης της Νάταλι Χόλογουεϊ γίνεται σειρά ντοκιμαντέρ: Το μοιραία ταξίδι και οι υπεύθυνοι που κυκλοφορούν ελεύθεροι

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • επίδομα 800 ευρώ
  • Κορονοϊός
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr