• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Κακοκαιρία Byron: Βροχές και καταιγίδες και σήμερα - Κεντρική Μακεδονία και Δωδεκάνησα στο επίκεντροΏρα αποφάσεων για το έργο «φάντασμα» Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα - «Αγκάθι» η χρηματοδότησηΑυτά είναι τα ακριβά φάρμακα που θα διατίθενται και σε ιδιωτικά φαρμακεία από τον ΙανουάριοΚλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες με 6.000 τρακτέρ στους δρόμους - Πώς απαντά η κυβέρνηση
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Απόψεις   ┋   14.12.2018 14:52
Πάνος Θεοδωρίδης
Πάνος Θεοδωρίδης

Η «νίκη» της Μέι

Ο αντίλαλος από την περίοδο της Θάτσερ οδήγησε την Τερέζα Μέι σε γερό πόστο της κυβέρνησης Κάµερον και στην πρωθυπουργία

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Brexit/(Gareth Fuller/PA via AP)
Brexit/(Gareth Fuller/PA via AP)

Και υποστήριξε, κάπως ιδιόρρυθµα, το Brexit, δηλαδή την τελευταία προσπάθεια των Μεγαλοβρετανών να επιστρέψουν σε περασµένα µεγαλεία, κατά τη γνώµη τους. Η µουρµούρα για την Ευρώπη ήταν πάγια πολιτική της νήσου και πριν από την ΕΟΚ και την ΕΕ, αλλά τα ποσά που κατάφερε να µαζέψει από την Ενωση δεν πήγαν στράφι. Ενα σωρό επενδύσεις ξέρω που µεταµόρφωσαν µεγάλα τµήµατα της χώρας αθόρυβα και επικερδώς.

Ακόµη και αν το «πάρε δώσε» του σχετικού ισοζυγίου δεν ήταν ενεργητικό υπέρ της χώρας, οι Βρετανοί κατάφεραν να συνεχίσουν να ασκούν επιρροή σε όποια κοινοπολιτεία τους ενδιέφερε, ενώ ο στρατός τους στήριζε τις «ειρηνευτικές» πρωτοβουλίες της συµµαχίας.

Το Brexit στοίχειωσε τον πληθυσµό, αλλά λογάριαζαν σε προέδρους τύπου Οµπάµα, και όχι σε Τραµπ. Θα τους άρεσε να παίξουν τον γνωστό αγγλοσαξονικό ρόλο, όπως πάντα, χρησιµεύοντας σαν δαγκάνα των Ηνωµένων Πολιτειών στον ευρωπαϊκό Βορρά. Αλλά δεν τους έκατσε. Η Ευρώπη, από την άλλη, αντιµετωπίζοντας ελαφρώς µπατιρισµένους εταίρους, δεν ήταν πρόθυµη να δει τη νήσο ως ισότιµη σύµµαχο της ηπείρου της. Και οι όροι αποχώρησης ήταν σκληροί. Και η σκληρότητα είναι ένα από τα λίγα «εργαλεία» της Ευρώπης στις αταξίες ή στα µουτρώµατα των εταίρων.

Πρόταση µοµφής η Μέι δεν πρόκειται να αντιµετωπίσει για έναν χρόνο. Εταξε πως δεν θα θελήσει άλλη θητεία και πως θα διαπραγµατευτεί και πάλι µε τους σκληρούς τέως συνεταίρους. Στο βάθος απειλεί µε δηµοψήφισµα, από αυτά µε τις αδιεξοδες ερωτήσεις. Χλωµό το βρίσκω. Επειδή δεν είναι Θάτσερ µήτε κατά το δαχτυλάκι της. ∆ιότι οι µεγάλοι ηγέτες της νήσου έπειθαν πρώτα τους Βρετανούς και µετά ήταν ανίκητοι. ∆εν το έριχναν στην κουβέντα, µήτε στήριζαν «τραλαλί, τραλαλό» συγκυριακά στελέχη. Στοιχειώδες, Γουότσον. Αυτά τα εξασκούν Ευρωπαίοι συνήθως ηγέτες µαθηµένοι στη φθορά των συζητητών τους, και όποιον πάρει ο χάρος. Θα το ζήσουµε και αυτό το έργο. Αλλά δεν θα είναι θρίλερ.

Διαβάστε ακόμη

Η σφαίρα που πήρε την αθωότητα μιας γενιάς: 17 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη και η μνήμη δεν σβήνει

Αυτά είναι τα ακριβά φάρμακα που θα διατίθενται και σε ιδιωτικά φαρμακεία από τον Ιανουάριο

Ανατροπή στη δολοφονία Καρυώτη: «Μου δώσανε φράγκα για να ομολογήσω, να μείνει μεταξύ μας»

Δώρο Χριστουγέννων για όλους; Παλιά ιστορία που πονάει – Πώς καθιερώθηκε

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Τερέζα Μέι
  • Brexit
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr