• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο «συρτάρι» η δικογραφία για Αθανασίου και Χατζηβασιλείου λόγω έλλειψης στοιχείωνΑΑΔΕ: Μισό εκατομμύριο ευρώ σε αδήλωτα μετρητά εντοπίστηκε στο «Ελ. Βενιζέλος»Ουκρανία: 18 νεκροί από ρωσικά πλήγματα - Το Κίεβο κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για μείωση αποθεμάτωνΝέα τραγωδία με γουρούνα: Θανατηφόρο τροχαίο στην Ίο - Νεκρός 22χρονος
δημοφιλές τώρα: Μαρουσάκης: Εβδομάδα με άστατο καιρό - Πότε θα υπάρξει η έξαρση και πού θα χτυπήσουν οι καταιγίδες
Homepage ┋   Απόψεις   ┋   24.05.2020 15:03
Βούλα Κεχαγιά
Βούλα Κεχαγιά

Πολιτικό Ρεπορτάζ

Ο παράγοντας απλή αναλογική

Εάν η κυβέρνηση σχεδιάζει πρόωρες εκλογές, αυτό θα αποκαλυφθεί είτε εντός του Ιουνίου είτε στο διάστηµα αµέσως µετά το καλοκαίρι

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

Copyright: Eurokinissi
Copyright: Eurokinissi
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Πριν από µία εβδοµάδα η κυβέρνηση διέψευσε τις «διαρροές» που η ίδια έκανε προς τον Τύπο σε σχέση µε την πιθανότητα ανασχηµατισµού. Κάποιες από αυτές εµπεριείχαν µάλιστα και πληροφορίες πως επρόκειτο να αξιοποιηθούν στο νέο σχήµα βουλευτές ή και στελέχη του ΚΙΝΑΛ. Η απόσυρση των «διαρροών» αυτών πολλά µπορεί να σηµαίνει. Είτε ότι ο πρωθυπουργός δεν επιθυµεί στην παρούσα χρονική στιγµή να δηµιουργήσει εσωτερική αναστάτωση στη Νέα ∆ηµοκρατία είτε ότι επειδή ακριβώς δεν έχει καταλήξει ως προς την προοπτική διενέργειας εκλογών, κρατάει το «χαρτί» του ανασχηµατισµού για µια καλύτερη στιγµή. Υπάρχει και η τρίτη ανάγνωση που συνδέεται µε τη δηµιουργία σύγχυσης ως προς τις πραγµατικές προθέσεις του Μαξίµου.

Η λογική λέει, πάντως, πως εάν η κυβέρνηση σχεδιάζει πρόωρες εκλογές, αυτό θα αποκαλυφθεί είτε εντός του Ιουνίου είτε στο διάστηµα αµέσως µετά το καλοκαίρι, όταν θα υπάρχουν και πιο σαφή στοιχεία για την πορεία της οικονοµίας της χώρας. Η απόφαση, πάντως, για την άνευ όρων και υγειονοµικών προαπαιτουµένων είσοδο τουριστών στη χώρα µας υποδηλώνει πανικό ως προς τις εκτιµήσεις της για την ύφεση στην οικονοµία. Οπως και να ’χει, η ανάλυση που εµφανίζει τον κ. Μητσοτάκη να συνδέει τις αποφάσεις του µε την επίδραση της απλής αναλογικής στην «επόµενη µέρα» της κάλπης δεν είναι λάθος.

Η κυβέρνηση βρίσκεται µπροστά στην πρόκληση να εκµεταλλευθεί τη συγκυρία που την εµφανίζει καβάλα στο κύµα, που µπορεί να την οδηγήσει ακόµη και στην αυτοδυναµία, ποντάροντας περισσότερο στα προβλήµατα που θα γεννήσει στους πολιτικούς της αντιπάλους και λιγότερο στους κινδύνους που εγκυµονεί µια οριακή πλειοψηφία. Ή να την προσπεράσει και να αφήσει τα πράγµατα να εξελιχθούν, µε δεδοµένη τη φθορά που θα της προκαλέσει η καλπάζουσα ύφεση. Η απλή αναλογική είναι σίγουρα ο κρίσιµος παράγοντας για τις αποφάσεις του πρωθυπουργού. ∆ιότι εάν οι κάλπες σχεδιαστούν για αργότερα, υπάρχει πάντα ο κατά τη Ν∆ «φόβος» να βρουν τις δυνάµεις της αντιπολίτευσης, και για την ακρίβεια τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, πιο έτοιµες να υπερβούν τις διαφορές τους για µια κυβερνητική συνεργασία.

Εδώ κολλάνε και οι «διαρροές» περί στελεχών του ΚΙΝΑΛ που θα µπορούσαν να ενταχθούν σε µια νέα «γαλάζια» κυβέρνηση. «∆ιαρροές» που προκαλούν ανεπαίσθητα ρήγµατα. Από την άλλη, ο ανεπίσηµος διαδικτυακός διάλογος ανάµεσα σε στελέχη της αξιωµατικής αντιπολίτευσης και του ΚΙΝΑΛ λειτουργεί περισσότερο συγκολλητικά.

Διαβάστε ακόμη

Δύο συλλήψεις σωφρονιστικών υπαλλήλων για την απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού - Πώς διέφυγε ο κρατούμενος

«Δεν μπορώ να ανασάνω, με έχει μαχαιρώσει» - Οργή στη Βρετανία με το βίντεο λίγο πριν τον θάνατο 18χρονου

Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Σοκάρουν τα πρώτα ευρήματα της ιατροδικαστικής - Με 45 μαχαιριές σκότωσε την 39χρονη ο δράστης

Η ανασκαφή του αιώνα στη Γαλλία: Η Παναγία των Παρισίων μετατράπηκε σε αρχαιολογικό χώρο - Τα παράξενα ευρήματα

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • απλή αναλογική
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr