• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Επιμένουν για τρίτη μέρα τα 40αρια - «Σπάνε» με τοπικές βροχές και καταιγίδεςΔέκατη νύχτα αμερικανικών επιθέσεων στο Ιράν - Οι Φρουροί της Επανάστασης ακινητοποίησαν ελληνικό τάνκερΚλείνει λόγω προβλημάτων στατικότητας ο μοναδικός παιδικός σταθμός στη Νέα Μηχανιώνα - Στον αέρα 43 παιδιάΣυναγερμός στην Ακρόπολη: Άνδρας μαχαίρωσε δύο Αμερικανούς τουρίστες
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Απόψεις   ┋   30.12.2018 18:24
Ευάγγελος Χεκίμογλου
Ευάγγελος Χεκίμογλου

Κισµέτ και εκλογές

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

Φωτογραφία αρχείου (Eurokinissi/Σωτήρης Δημητρόπουλος)
Φωτογραφία αρχείου (Eurokinissi/Σωτήρης Δημητρόπουλος)
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Είναι τα αποτελέσµατα των εκλογών γραµµένα στο Κισµέτ; Γνωρίζει το Πεπρωµένο την κατανοµή των εδρών στο νέο Κοινοβούλιο που θα προκύψει φέτος; Εχει η Ειµαρµένη υπόψη της τα αδιάθετα υπόλοιπα; Αρµόδιοι να απαντήσουν είναι µόνον οι µάγοι: Τόσο οι παραδοσιακοί, µε καπέλο σαν χωνί, όσο και οι µοντέρνοι, οι οποίοι έχουν ως απογευµατινή δουλειά το βουλευτιλίκι. 

Και οι µεν παραδοσιακοί µάγοι είναι πολύ επιφυλακτικοί στις διατυπώσεις τους, διότι γνωρίζουν από την εποχή της Πυθίας ότι τα πράγµατα µπορεί να στραβώσουν και οι κακές προβλέψεις τους να µείνουν στην Ιστορία. Οι µοντέρνοι όµως µάγοι, που έχουν την πολιτική για δεύτερη δουλειά, γελοιοποιούν την τέχνη, ως ερασιτέχνες που είναι.

Απόδειξη οσάκις βρίσκουν µικρόφωνο δηλώνουν µε κάθε σοβαρότητα ότι στις επόµενες εκλογές το κόµµα τους θα νικήσει. Σε ποιον απευθύνονται τη στιγµή εκείνη; Οχι φυσικά σε εκείνους που είναι βέβαιοι ότι η έκβαση των εκλογών θα κριθεί από πληθώρα ανατρέψιµων παραγόντων.

Αλλά στους άλλους, που κατά βάθος πιστεύουν στο Κισµέτ. Σε αυτούς ο πολιτικός κλείνει το µάτι και ψιθυρίζει: Με κάποιον µυστηριώδη τρόπο, που βέβαια δεν µπορώ να σας τον αποκαλύψω, ήρθα σε επαφή µε το Υπερπέραν. Σας αποκαλύπτω όµως τι είδα: Τη ∆όξα να στεφανώνει το Κόµµα Μου κι εµένα να µετράω ψηφοδέλτια, που όσο τα µετρούσα τόσο πιο πολλά γίνονταν.

Δυστυχώς δεν βρέθηκε ακόµη ο πολιτικός που θα πει προεκλογικώς: «∆εν ξέρω αν νικήσει το κόµµα µου. Μπορεί και να χάσει. Εξάλλου στις προηγούµενες εκλογές πήραµε λίγες ψήφους και είναι εύκολο να πέσουµε κάτω από το όριο του 3%. Γι’ αυτό, αν µας θέλετε στη Βουλή, ψηφίστε µας για να µπούµε». Βρείτε µου έναν τέτοιο πολιτικό και εγώ θα τον ψηφίσω, ό,τι κι αν γράφει το Κισµέτι του. Αρκεί, βέβαια, να το γράφει ευκρινώς το δικό µου.

Διαβάστε ακόμη

«Θύελλα» για το νομοσχέδιο ΥΠΕΝ: Οι fast track εργολαβίες για τη λειψυδρία, η εκτροπή του Αχελώου και το real estate σε 6.500 χωριά

Η αντεπίθεση Μητσοτάκη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, η «νάρκη» Καρυστιανού και οι μεταγραφές του ΠΑΣΟΚ

Τα Κέντρα Υγείας στην Αττική μετατρέπονται σε «κέντρα συνταγογράφησης» λόγω υποστελέχωσης: Οι 5 μονάδες που «βουλιάζουν»

Ο σχεδιασμός του Μαξίμου μέχρι τις κάλπες: Τι είπε ο Μητσοτάκης για τον χρόνο των εκλογών και το διακύβευμα

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • εκλογές
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr