Επιστροφή στα συνηθισμένα...
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Tα Feliz Navidad και τα Happy New Year, και ό,τι καλύτερο εύχοµαι για τη νέα χρονιά και ευτυχισµένο το 2019 ό,τι είχαν να δώσουν το έδωσαν. Με το που φύγουν οι µέρες της αργίας και αρχίσουν οι επιστροφές στην εργασία και η λειτουργία των καταστηµάτων, σταδιακά αποχωρούν από τις κοινωνικές επαφές και τον δηµόσιο λόγο ο εορταστικός λόγος -πράγµα φυσιολογικό- αλλά και η όποια θετική διάθεση γεννά -επίσης φυσιολογικά- το κάθε καινούργιο ξεκίνηµα.
Αντε να περάσει και το Σαββατοκύριακο (συν η ∆ευτέρα), να ανοίξουν και τα σχολεία, να συµπληρωθεί η καθιερωµένη εικόνα-κατάσταση. Ηδη αν ρίξετε µια προσεκτική µατιά στο πάντα «πρωτοπόρο» ∆ιαδίκτυο, θα παρατηρήσετε τους «ψόφους» αργά αλλά σταθερά να υπερτερούν των «ευχών».
Βλέπετε, δεν είναι οι ούτως ή άλλως σηµαντικές δυσκολίες για µεγάλα τµήµατα του πληθυσµού που θα είναι υπαρκτές και παρούσες και το 2019. Είναι οι µόνιµοι πρωταγωνιστές του δηµόσιου βίου που κάνουν ό,τι µπορούν να εξαφανίσουν κάθε πραγµατική ελπίδα καλυτέρευσης και αισιοδοξίας, µιας διαφορετικής προοπτικής από αυτήν που άφηνε πίσω φεύγοντας αυτό το τουλάχιστον αντιφατικό 2018.
Αλλά µπα! Αλλάζουν οι «πρωταγωνιστές» συνήθειες; Εδώ θα είναι και θα µας θυµίζουν την παρουσία τους και οι υπουργοί που γνωρίζουν τους «µυστικούς» µάρτυρες για τη Novartis και λαλίστατα στελέχη της αντιπολίτευσης που θα ξεσκέπαζαν τους «κουκουλοφόρους ψευδοµάρτυρες» που τώρα αγκαλιάζουν. Στο ίδιο έργο θεατές είναι το φιλοθεάµον κοινό, γιατί να περιµένουµε διαφορετική αντίδραση.
Τα ίδια θα ακούσουµε και για το «Μακεδονικό», και για τους «πατριώτες» που αρνούνται, και για τους «προδότες» που ενδίδουν. Γιατί να αλλάξουν οι διαµορφωµένες και βολικές παρατάξεις; Και πού να διαµορφωθούν και νέες κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες (τόσο αρεστές στο παρελθόν σε ορισµένους). Τώρα άλλαξαν τα πράγµατα και πλήθυναν οι λάτρεις της πάσης φύσεως ακινησίας. Βολεύει ποικιλοτρόπως... Είµαστε φαίνεται υπερβολικά αισιόδοξοι όσοι πιστεύουµε στην προωθητική δυναµική που έχει από τη φύση του το κάθε ξεκίνηµα και η ισχύς που έχουν οι δυνάµεις της ανανέωσης.
Αντε ακόµα µια φορά Feliz Navidad µπας και πιάσει...
- Απίστευτο περιστατικό: 13χρονη γέννησε σε τουαλέτες περιφερειακού νοσοκομείου - Δεν γνώριζε ότι είναι έγκυος
- Δημοσκόπηση MRB για OPEN: Η δημοτικότητα Κασσελάκη και η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ - Πώς αξιολογείται ο κυβερνητικός χειρισμός των πλημμυρών
- Μητσοτάκης: Στήριξη στον Αγοραστό και καταδίκη για Μπέο - «Δεν μπορώ να κάνω αντιπαράθεση με το κενό» είπε για τον Κασσελάκη
- Στα 426 ευρώ η Εθνική Σύνταξη από το 2024 - Αύξηση 12,8 ευρώ - Ποιες παροχές και επιδόματα συμπαρασύρει
- Χρυσός: «Βουτιά» 11% σε πέντε μήνες - Έχασε πάνω από 230 δολάρια
- Ξεπέρασε τον Ζήκο: Ο ηθοποιός που πήρε τα πιο πολλά λεφτά στον «Μπακαλόγατο» δεν ήταν ο Χατζηχρήστος
- Μπουζούκια ’23 – ’24 στη νυχτερινή Αθήνα: Όλα τα σχήματα του χειμώνα και οι τιμές τους

Gowise.gr, Κάνε σύγκριση ανμέσα απο 27 ασφαλιστικές εταιρίεςΑκολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr