• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Δώρο Χριστουγέννων: Πότε θα πληρωθεί, σε ποιους και πώς να το υπολογίσετεKακοκαιρία Byron: «Κοκκίνησε» το Καστελόριζο από τα λασπόνερα - Αίτημα για κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκηςΤραγωδία στη Ζάκυνθο: Νεκρό 2χρονο παιδί από επίθεση σκύλου
δημοφιλές τώρα: Σοκ στη Ζάκυνθο: Νεκρό 2χρονο παιδί από επίθεση σκύλου
Homepage ┋   Απόψεις   ┋   24.01.2019 14:28
Γεράσιμος Λιβιτσάνος
Γεράσιμος Λιβιτσάνος

Πόσες φορές θα ψήφιζε πια ο Δανέλλης;

Μέχρι χθες βράδυ που έγραφα αυτό το κείµενο συζητιόταν το αν η Νέα Δηµοκρατία θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας... µε ροπή προς το «όχι»

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Σπύρος Δανέλλης (Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης)
Σπύρος Δανέλλης (Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης)

Πάντως οι απαντήσεις σε πολλά ερωτήµατα ήταν µετέωρες.

Ενα από αυτά αφορούσε τον Σπύρο ∆ανέλλη: Πόσες φορές θα χρειαστεί να ψηφίσει για να στηρίξει αυτή την κυβέρνηση µέσα σε δύο εβδοµάδες. Οχι πως είναι µεγάλος κόπος να σηκώσει κανείς το χέρι του και να πει «ναι» ή να πατήσει το κουµπάκι της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Οµως -αν τελικά ο Μητσοτάκης σήµερα το αποφασίσει- ο Σπύρος ∆ανέλλης θα αναγκαστεί εµφατικά να υπογραµµίσει την επιλογή του. Να «µπει» -δηλαδή- για τα καλά στο λεγόµενο «προοδευτικό µέτωπο» και να ψηφίσει «κυβερνητικά» τρεις φορές: Μία στην «ψήφο εµπιστοσύνης», µία για τις Πρέσπες και µία κατά της πρότασης δυσπιστίας.

Ολα αυτά ενώ ακόµη η περίπτωσή του φαίνεται να απασχολεί. Διαβάζω άρθρα στον Τύπο και στο Διαδίκτυο που προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν την πολιτική του στάση. Μάλιστα θέτουν το µέγα ερώτηµα: Είχε πάντα σταθερές απόψεις ο Σπύρος Δανέλλης ή ευκαιριακά άλλαξε στρατόπεδο; Ολες οι οµιλίες του στη Βουλή, οι συνεντεύξεις και οι δηµόσιες τοποθετήσεις του, κάτω από το µικροσκόπιο. Τι έλεγε τότε, τι λέει τώρα. Τι εννοούσε τότε, τι εννοεί τώρα. Εν ολίγοις, ο Σπύρος Δανέλλης εκτιµούν κάποιοι πως είναι το µόνο... κινητό µέρος του πολιτικού συστήµατος. Ολα τα άλλα είναι σταθερά, σαφή και αµετακίνητα.

Σαν ο ΣΥΡΙΖΑ να µην έχει υποστεί την «ωρίµανση» για την οποία µίλησε ο Γ. Δραγασάκης. Λες και η Νέα Δηµοκρατία δεν έχει γίνει µπαλάκι ανάµεσα στους προερχόµενους από τον ΛΑΟΣ, τους «σαµαρικούς» και τους φιλελεύθερους ή το ΠΑΣΟΚ δεν «τεντώνεται» κάπου µεταξύ Βενιζέλου - Φώφης - Παπανδρέου. Οσο για το Ποτάµι µε το οποίο πολιτεύτηκε ο Σπύρος Δανέλλης,  οι εξελίξεις απέδειξαν περίτρανα πως ήταν µια πολιτική αντίφαση ολκής. Αυτό δεν είναι κατ’ ανάγκη αρνητικό, είναι όµως κατ’ ανάγκη... αντιφατικό.

Επειδή όµως δεν είµαι και ο καταλληλότερος στις αναλύσεις περί της χεγκελιανής ή της υλιστικής διαλεκτικής, ας το πω απλά: Οι εξελίξεις στην Κεντροαριστερά το αποδεικνύουν. Ο δικοµµατισµός του παρελθόντος ισοπεδώθηκε µε τη δοµική κρίση της δεκαετίας του 2009 και ανασυντίθεται µε τη µορφή του διπολισµού.

Ετσι λοιπόν όλοι θα πάρουν τη θέση τους τελικά. Ηδη οι διαβουλεύσεις δίνουν και παίρνουν σε όλο το πολιτικό φάσµα. Τόσο για τα πρόσωπα όσο και για ολόκληρα κόµµατα. Ο Σπύρος ∆ανέλλης θα τη γλίτωνε; Ας τον αφήσουµε λοιπόν να ψηφίζει µε την ησυχία του, όσες φορές θέλει. Αλλωστε άλλοι έχουν πάρει σειρά για να γίνουν «το πρόσωπο της ηµέρας».

Διαβάστε ακόμη

Η σφαίρα που πήρε την αθωότητα μιας γενιάς: 17 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη και η μνήμη δεν σβήνει

Kακοκαιρία Byron: «Κοκκίνησε» το Καστελόριζο από τα λασπόνερα - Αίτημα για κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης

Δώρο Χριστουγέννων: Πότε θα πληρωθεί, σε ποιους και πώς να το υπολογίσετε

Αυτά είναι τα ακριβά φάρμακα που θα διατίθενται και σε ιδιωτικά φαρμακεία από τον Ιανουάριο

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Συμφωνία των Πρεσπών
  • Σπύρος Δανέλλης
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr