• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Ηλεκτρικός: Έκλεισε αιφνιδιαστικά ο σταθμός «Βικτώρια» - Επιβάτες έβρισκαν κατεβασμένα ρολάΗ Καρυστιανού προανήγγειλε τη δημιουργία κόμματος - «Πάμε για κάτι πολύ μεγάλο»Απεργία 16 Δεκεμβρίου: Ποιοι συμμετέχουν - Τι θα γίνει με μέσα μαζικής μεταφοράς και σχολείαΝέα καταγγελία για ΔΕΔΔΗΕ: Ζητάνε 9.500 ευρώ για ρευματοκλοπές... σε σπίτι ακατοίκητο εδώ και 2 χρόνια
δημοφιλές τώρα: Ηλεκτρικός: Έκλεισε αιφνιδιαστικά ο σταθμός «Βικτώρια» - Επιβάτες έβρισκαν κατεβασμένα ρολά
Homepage ┋   Απόψεις   ┋   26.01.2019 16:25
Γιώργος Καπόπουλος
Γιώργος Καπόπουλος

Αντιπερισπασμός του Τραμπ για την ανατροπή του Μαδούρο

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
(AP Photo/Ariana Cubillos)
(AP Photo/Ariana Cubillos)

Η παρέµβαση µε στόχο την ανατροπή του Μαδούρο αποτελεί και έναν αντιπερισπασµό του Τραµπ µε στόχο µια ευρύτερη αποδοχή και συναίνεση εντός και εκτός συνόρων.

Με υπηρεσίες της οµοσπονδιακής κυβέρνησης σε αναστολή λειτουργίας, λόγω της διαµάχης του Λευκού Οίκου µε το Κογκρέσο για το τείχος στα σύνορα µε το Μεξικό, ο Τραµπ γιόρτασε τη δεύτερη επέτειο της ανάληψης των καθηκόντων του σε µια πρωτοφανή στα πολιτικά χρονικά της χώρας αµφισβήτηση, µε εµβληµατική αποκορύφωση την αναβολή της οµιλίας του για την κατάσταση του έθνους ενώπιον της Βουλής και της Γερουσίας. 

Μια αµφισβήτηση που περιλαµβάνει όλα τα µέτωπα της εξωτερικής πολιτικής, από τη ρητορική και τις προειδοποιητικές βολές για εµπορικό πόλεµο µε την Κίνα και την ΕΕ, την απαξίωση του ΝΑΤΟ, µέχρι και την αλλοπρόσαλλη πολιτική του Λευκού Οίκου στη Συρία, όπου ουδείς σήµερα µπορεί να είναι βέβαιος για τον χρονικό ορίζοντα παραµονής των αµερικανικών δυνάµεων στη χώρα.

Η κινητοποίηση Τραµπ µε στόχο την ανατροπή του Μαδούρο παράγει ήδη µηνύµατα συναίνεσης, καθώς ∆ηµοκρατικοί και Ρεπουµπλικάνοι, παρά τις επιµέρους αποχρώσεις, παραµένουν πιστοί στο δόγµα που διατύπωσε ο πρόεδρος Μονρόε ότι η Ουάσιγκτον έχει το αποκλειστικό προνόµιο παρέµβασης στις εσωτερικές υποθέσεις των χωρών του δυτικού ηµισφαιρίου, µιας περιοχής την οποία άλλος πρόεδρος, ο Τίοντορ Ρούσβελτ, χαρακτήρισε ως «πίσω αυλή των ΗΠΑ».

Πέραν της εσωτερικής συναίνεσης, δεδοµένη µπορεί να θεωρηθεί καταρχήν και η ευθυγράµµιση της ΕΕ σε µια σαφή διαφοροποίηση από την πριν από έναν χρόνο αντιπαράθεση, όταν οι ΗΠΑ αποσύρθηκαν από τη συµφωνία για τον διεθνή έλεγχο του πυρηνικού προγράµµατος της Τεχεράνης.

Στα παραπάνω, όπως εύστοχα σηµείωσαν χθες οι «Financial Times», υπάρχει µια βαριά υποθήκη, το ενδεχόµενο η προσπάθεια ανατροπής του Μαδούρο να πάρει διαστάσεις µιας απρόβλεπτης στη διάρκειά της αλλά και στις περιφερειακές και διεθνείς επιπτώσεις της εµφύλιας πολεµικής σύγκρουσης.

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

Διαβάστε ακόμη

Οι αγρότες απαντούν την Τρίτη στην κυβέρνηση - «Όλη η Ελλάδα θα μιλήσει ως ένα ενιαίο μπλόκο

Η Καρυστιανού προανήγγειλε τη δημιουργία κόμματος - «Πάμε για κάτι πολύ μεγάλο»

Νέα καταγγελία για ΔΕΔΔΗΕ: Ζητάνε 9.500 ευρώ για ρευματοκλοπές... σε σπίτι ακατοίκητο εδώ και 2 χρόνια

Νικ Ράινερ: Αναζητώντας την προσοχή από δύο διάσημους γονείς

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Βενεζουέλα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr