• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Τα υποθαλάσσια καλώδια στο στόχαστρο του Ιράν - Ο μεγάλος κίνδυνος για την παγκόσμια συνδεσιμότηταΑυτοκίνητο έπεσε σε οχήματα και σε πεζούς στην Καλιφόρνια - Τρεις νεκροί και πέντε τραυματίες«Κυκλοφορούσαν γυμνά στον δρόμο»: Φρικιαστικές αποκαλύψεις στους Αγίους Αναργύρους - Μέσα σε σκουπίδια ζούσαν τα 3 παιδιάΣυναγερμός στην Ξάνθη: Σοβαρά τραυματισμένη 17χρονη που έπεσε από πεζογέφυρα
δημοφιλές τώρα: Το σπίτι του στίβου γίνεται μεζονέτες: Ο Άγιος Κοσμάς σε αντιπαροχή και ο βασιλιάς των σπορ χωρίς...
Homepage ┋   Απόψεις   ┋   02.02.2019 15:42
Ευάγγελος Χεκίμογλου
Ευάγγελος Χεκίμογλου

Οι συµβουλές του Ρετζέπ

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Φωτογραφία αρχείου (Eurokinissi)
Φωτογραφία αρχείου (Eurokinissi)

∆ύσκολη προβλέ πεται η συνάντηση του πρωθυπουργού µε τον κ. Ερντογάν, ο οποίος ευλόγως είναι ενοχληµένος διότι οι άλλες χώρες µοιράζουν µεταξύ τους τα αέρια και δεν λαµβάνουν υπόψη τους την Τουρκία. ∆ιευκρινίζω ότι πρόκειται για αέρια υποθαλάσσια και όχι από αυτά που µπορούν να αντιµετωπιστούν µε γκαζόζες.

Για την περίπτωση πάντως που ο πρωθυπουργός θελήσει να εξηγήσει στον ηγέτη της γείτονος τα σχετικά κοινοβουλευτικά µας έθιµα, οι προτεινόµενοι όροι είναι αφενός «γκαζοζί», αφετέρου «όι» (σαν αναστεναγµός), που σηµαίνει ψήφος. Το πιθανότερο είναι ότι ο ηγέτης της Τουρκίας θα τον ρωτήσει «και γιατί δεν βάζετε τις γκαζόζες στη φυλακή;» και ο δικός µας θα απαντήσει ότι η ∆ικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη στην Ελλάδα.

«Και σε µας είναι ανεξάρτητη, τζάνε µ’» θα απαντήσει ο συνοµιλητής του, «γι’ αυτό βάζουµε στη φυλακή και τους δικαστές». «Εµείς δεν µπορούµε», θα πει ο πρωθυπουργός, «διότι είµαστε δηµοκράτες και επιπλέον θα διαµαρτυρηθεί η αντιπολίτευση». «Και γιατί δεν βάζετε φυλακή και την αντιπολίτευση;» θα ρωτήσει ο Ρετζέπ.

«Θα διαµαρτυρηθούν οι φύλακες, διότι θα πρέπει να υποµένουν τον Αδωνη να τους κάνει µαθήµατα αρχαίων ελληνικών» θα πει ο δικός µας. «Γιατί δεν βάζετε φυλακή και τους φύλακες;» θα αναρωτηθεί ο Ρετζέπ. «Μα είµαστε δηµοκρατική χώρα» θα διαµαρτυρηθεί ο Αλέξης. «Κι εµείς είµαστε δηµοκρατική χώρα» θα του πει ο Ρετζέπ. «Εχουµε πιο πολλούς βουλευτές από σας».

«Πόσους βουλευτές χρειάζεστε για να αναγνωριστεί Κοινοβουλευτική Οµάδα; Πέντε;» θα ρωτήσει ο Αλέξης που έχει τον γκαϊλέ του Πάνου. «Κοινοβουλευτική Οµάδα ή προσκοπική ενωµοτία;» θα ειρωνευτεί ο Ρετζέπ. «Βάλε 55, τζάνε µ’». «Και ποιο είναι το εκλογικό σας σύστηµα;» θα ρωτήσει µε ενδιαφέρον ο Αλέξης. «Ζεβζέκης είσαι, τζάνε µ’; Το σύστηµα είναι αυτό που µας δίνει πλειοψηφία» θα απαντήσει ο συνοµιλητής του και θα προσθέσει: «Αλλά σε βλέπω πολύ σεκλέτ, καρντάς. Για τις εκλογές έχεις σεβντά;».

«Αρχισαν οι αποκλεισµοί των δρόµων από τους αγρότες», θα εξηγήσει ο Αλέξης, «και θα πάρουν διαστάσεις». «Και γιατί δεν τους βάζετε φυλακή;» θα τον συµβουλέψει ο ηγέτης της γείτονος. «Τους αγρότες;» θα ρωτήσει ο Αλέξης. «Τους δρόµους» θα διευκρινίσει ο Ρετζέπ.

Διαβάστε ακόμη

Βρες ποια χώρα είναι μεγαλύτερη σε έκταση: Εάν κάνεις πάνω από 8/10 σε αυτό το κουίζ είσαι διάνοια γεωγραφίας

Σκληρές εικόνες στη Ρόδο: Δύο γυναίκες νεκρές σε τροχαίο δυστύχημα - Τρεις ελαφρά τραυματίες

Έκτακτο επίδομα παιδιού: Ποιοι δικαιούνται τα 150 ευρώ ανά τέκνο

Τα υποθαλάσσια καλώδια στο στόχαστρο του Ιράν - Ο μεγάλος κίνδυνος για την παγκόσμια συνδεσιμότητα

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Τουρκία
  • Αλέξης Τσίπρας
  • Ταγίπ Ερντογάν
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr