• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τα μπλόκα των αγροτών - Ζητά διώξεις και αυτόφωροΣτο ΚΑΤ οδηγός λεωφορείου - Γρονθοκοπήθηκε από οδηγό ΙΧ για ένα φλαςΗ Google ξανά στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: Παραβιάζει τους κανόνες με το AI;Φιλιππίδης: «Είμαι έξι μήνες άστεγος και έχω καταστραφεί οικονομικά» Τι λέει για το πόρισμα της Πυροσβεστικής
δημοφιλές τώρα: Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τα μπλόκα των αγροτών - Ζητά διώξεις και αυτόφωρο
Homepage ┋   Απόψεις   ┋   07.02.2019 14:31
Πάνος Θεοδωρίδης
Πάνος Θεοδωρίδης

Μια συνάντηση στην Αγκυρα

Θα ήταν λάθος να µην αναµένεται η εκδήλωση της τουρκικής νοοτροπίας περί φιλοξενίας σε µια σπάνια επίσκεψη Ελληνα πρωθυπουργού στη χώρα τους

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Φωτογραφία αρχείου (Eurokinissi)
Φωτογραφία αρχείου (Eurokinissi)

Υπάρχει έντονη η έννοια του «µουσαφίρη» που διαρρέει όλη την κοινωνία τους και απλώνεται από την εγκαρδιότητα των παζαριών της έως τη βαρύτατη προβολή τής επίδειξης πλούτου ή µεγαλοκαρδίας. Εχω προσωπική αντίληψη αυτού του στυλ, καθώς είτε ως αµέριµνος τουρίστας είτε για δουλειές έκανα πολλά ταξίδια σε διάφορες πόλεις της γείτονος.

Φυσικά, η ελληνική πλευρά σπανίως δεν γνωρίζει σε βάθος αυτήν τη συµπεριφορά, που είναι αρκετά διαδεδοµένη, εξάλλου, στην καθ’ ηµάς Ανατολή. Μπορεί η όξυνση των σχέσεων να βρίσκεται στο ζενίθ και οι όποιες διαπραγµατεύσεις να έχουν ένα σωρό δυσκολίες, αλλά οι γείτονες θα επιδείξουν αρχοντιά (όπως την αντιλαµβάνονται) και εύκολη οµοτράπεζη οικειότητα, ακόµα και αν το πράττουν για να κερδίσουν χρόνο ή να ετοιµάσουν άλλη µία διεκδίκηση.

Το παλάτι δεν το έχτισε ο Ερντογάν επειδή δεν µπορεί να ζήσει σε ένα διαµέρισµα, αλλά για να φέρει τον επισκέπτη στη «χώρα των συµβόλων». Και αυτό ήταν προφανές από τις τηλεοπτικές εικόνες που είδαµε. Επίσης, σε µια επανεκκίνηση επαφών και συνοµιλιών, που συνέβη όντως, οι δύο πλευρές, γνωρίζοντας τη συνταγή, ασκήθηκαν σε µια παράλληλη παράθεση µερικών προβληµάτων ή σχεδίων για το µέλλον, χωρίς να ανοίξουν, βέβαια, τα χαρτιά τους. Μπορεί (λέω «µπορεί») ένας κοινός υπερατλαντικός σύµµαχος να πρότεινε αυτήν τη συνάντηση και την ατζέντα της. ∆εν προοιωνίζεται, βέβαια, κάτι δραστικό, όπως το να επιλυθεί κάποιο ζήτηµα που εκκρεµεί, αλλά, όπως συχνά συνέβαινε, ενδεχοµένως να ενεργοποιηθούν συσκέψεις σε πολλά επίπεδα. Και αυτό είναι µάλλον κοινά επιθυµητό.

Ισως µερικά ζητήµατα χαµηλής προτεραιότητας να πάρουν µπρος, ίσως και όχι. Αλλά, όλες οι λέξεις που ακούστηκαν, πιστέψτε το, θα αποκτήσουν ουσία, ύλη, σώµα. Και µη φανταστείτε ότι δεν θα υπάρξει σκληρότατο παζάρι σε όλα αυτά. Σε κάθε περίπτωση, όλα αρχίζουν στην Τουρκία µε ένα ραβαΐσι. Και για την ώρα αυτό είδαµε.

Διαβάστε ακόμη

«Δείξαμε τη δύναμή μας στο αεροδρόμιο»: Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες της Κρήτης - Τι λένε για την «εγκληματική οργάνωση»

Στο ΚΑΤ οδηγός λεωφορείου - Γρονθοκοπήθηκε από οδηγό ΙΧ για ένα φλας

Η Google ξανά στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: Παραβιάζει τους κανόνες με το AI;

Ο Βαλάντης εκνευρίστηκε με τους μουσικούς του και τους «έφτυσε» επί σκηνής - Δείτε βίντεο

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Αλέξης Τσίπρας
  • Τσίπρας επίσκεψη Τουρκία
  • Ταγίπ Ερντογάν
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr