• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Συνελήφθη στο Μόναχο ο δολοφόνος του ξενοδόχου στη Ρόδο - Είχε «σκηνοθετήσει» το τροχαίοΔημοσκόπηση Metron Analysis: Άνοδος της ΝΔ παρά τη μεγάλη δυσαρέσκεια των πολιτών - Οι απαντήσεις για ΚαρυστιανούΣυμβιβαστική πρόταση Μητσοτάκη: «Ναι» στο Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ αλλά μόνο για τη Γάζα - «Όχι» σε νέο ΟΗΕΔιάλογοι-ντοκουμέντα από το κύκλωμα κλοπής καυσίμων: Οι κανόνες, οι μαρίνες και η ιεραρχία της απάτης
δημοφιλές τώρα: Δασκάλα απολύθηκε από τη θέση της σε δημόσιο σχολείο γιατί διατηρούσε Airbnb
Homepage ┋   Απόψεις   ┋   07.03.2019 15:09
Ευάγγελος Χεκίμογλου
Ευάγγελος Χεκίμογλου

Οµόλογα και επενδύσεις

Τελεία και παύλα» είπα στη συµβία µου. «Το αποφάσισα. Θα βγούµε κι εµείς στις αγορές»

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  

«Θα πάµε στην Ερµού για παπούτσια;» ρώτησε µε ελπίδα η σύζυγός µου. «Εχουµε να πάµε από το 2010». «Θα κάνουµε κάτι άλλο που µπορεί να µας οδηγήσει στην Ερµού» της απάντησα µε ευκλείδεια προφορά. «Θα βγούµε στις αγορές ο-µο-λό-γων». «Εννοείς σε µολ;» απόρησε η σύζυγος. «Εχουµε να πάµε από το 2009». «Οχι» της εξήγησα. «Εννοώ οµόλογα, bonds» (καθότι το έτερόν µου ήµισυ είναι αµερικανοσπουδαγµένο). «Θα εκδώσουµε bonds και θα έρθουν να τα αγοράσουν διάφορα funds». «Τα παπούτσια πού µπαίνουν;» ρώτησε η σύζυγος. «Τα παπούτσια έρχονται µετά. Πρώτα θα εκδώσουµε τα bonds, µετά θα εγγραφούν τα funds, έπειτα θα τους δώσουµε τα bonds, και τέλος εκείνοι θα µας δώσουνε λεφτά για να πάµε στην αγορά».

«Και γιατί δεν το κάναµε τόσον καιρό;» ρώτησε η σύζυγος. «∆ιότι δεν είχαµε πλεόνασµα» της εξήγησα. «Γιατί, τώρα έχουµε πλεόνασµα;». «Βρήκα ένα πενηντάρικο µέσα σε ένα παλιό παλτό» της αποκάλυψα το µυστικό της δηµιουργίας πλεονασµάτων. «Αν διαιρέσεις το πενηντάρι µε το εισόδηµά µας, είναι πλεόνασµα τόσο τοις εκατό». «Ναι, αλλά δεν πληρώσαµε όλους τους λογαριασµούς του µήνα» είπε το έτερόν µου ήµισυ µε αντιπολιτευόµενο ύφος.

«Αν τους είχαµε πληρώσει, γιατί να βγαίναµε στις αγορές;» την αποστόµωσα. Κάθισα λοιπόν και έγραψα στην ιστοσελίδα µου: «Εκδοση οµολόγων προς 4%. Γραφτείτε, παρακαλώ, στέλνοντας µήνυµα στο [email protected]». Κάθισα και περίµενα να υπερκαλυφθεί το οµόλογο, αλλά η ώρα περνούσε και δεν ερχόταν κανένα µήνυµα. «Μάλλον πρέπει να ανεβάσεις το επιτόκιο» παρατήρησε η σύζυγος.

«Τέσσερα παρά κάτι δίνει ο Τσακαλώτος. ∆ώσε λίγο παραπάνω». Κάθισα λοιπόν και διόρθωσα: «Εκδοση οµολόγων προς 10%. Ευκαιρία. Σπεύσατε». «Τώρα θα πάρουµε σίγουρα παπούτσια», είπα, «και θα µας αναβαθµίσει και η Μούντη». «Ποια είναι αυτή, πού τη γνώρισες, τι χρώµα είναι τα µαλλιά της;» ρώτησε µε ξινό ύφος η σύζυγος. Μετά από λίγη ώρα, ελλείψει προσφοράς, ανέβασα το επιτόκιο στο 20% και προς το απόγευµα στο 40%, αλλά κανένα µήνυµα δεν ήρθε. «∆εν θέλουν τα bonds µας» είπα µε περίλυπο ύφος. «Φέρε το πενηντάρικο να πάω να επενδύσω εγώ», είπε η σύζυγος, «και ξαναδοκιµάζεις όταν θα έχουµε πάλι πλεόνασµα».

Διαβάστε ακόμη

«Διπλωματικό χάος»: Πώς οι αξιώσεις Τραμπ για τη Γροιλανδία «τελείωσαν» τις διατλαντικές σχέσεις όπως τις ξέραμε

Ελευσίνα: Η κόρη βρήκε νεκρούς τους ηλικιωμένους και τα σκυλιά τους - Πώς έγινε η τραγωδία

Διάλογοι-ντοκουμέντα από το κύκλωμα κλοπής καυσίμων: Οι κανόνες, οι μαρίνες και η ιεραρχία της απάτης

Όσκαρ 2026: Ρεκόρ με 16 υποψηφιότητες το «Sinners», ο Timothee Chalamet και όλες οι ταινίες που αδικήθηκαν

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • 10ετές ομόλογο
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr