• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Τσιάρας για αγρότες: Ανοιχτό κάλεσμα για διάλογο - Τι είπε για τη συνάντηση με βουλευτές της ΝΔΠώς ο Τραμπ μπορεί να «τινάξει στον αέρα» τη συμφωνία Netflix-Warner Bros.Μεγάλη φωτιά σε αγορά στην Αγία Πετρούπολη: Τουλάχιστον ένας νεκρός - Οι πρώτες εικόνεςΗ υπόθεση του «Δότη 7069»: Πώς οι έλεγχοι δεν έπιασαν τον δωρητή σπέρματος με το «γονίδιο του καρκίνου»
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Απόψεις   ┋   15.03.2019 14:36
Γεράσιμος Λιβιτσάνος
Γεράσιμος Λιβιτσάνος

Το σπρώξιµο στην ακροδεξιά

Από τότε που ο Κώστας Κυρανάκης της ΝΔ αποφάσισε να µεταπηδήσει από την ευρωπαϊκή στην εγχώρια πολιτική σκηνή, θέλησε να το κάνει δυναµικά και «µιντιακά»

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Φωτογραφία αρχείου (Eurokinissi)
Φωτογραφία αρχείου (Eurokinissi)

Νέος, στυλάτος και µε φαρµακερή ατάκα. Αυτός ήταν εξαρχής ο επικοινωνιακός στόχος του. Aλλωστε έχει φροντίσει να κυκλοφορήσει στο ∆ιαδίκτυο βιντεάκι µε τα κατορθώµατά του στα τηλεοπτικά στούντιο.

Μια δοκιµασµένη συνταγή µεν, που όµως έχει τα ρίσκα της. Βλέπετε η υπερέκθεση και η πολιτική αντανακλαστικών εγκυµονούν τον κίνδυνο του λάθους. Αν πιστέψουµε τους πολιτικούς του αντιπάλους, µάλιστα, έχει κάνει πολλά τέτοια τα τελευταία χρόνια. Γι’ αυτό συχνά βρίσκεται στο στόχαστρο µέσων ενηµέρωσης προσκείµενων στην κυβέρνηση. Επίσης είναι συχνός πελάτης και της πιο «βαριάς Αριστεράς», αφού έχει κατηγορηθεί για µεταµοντέρνο αντι-κοµµουνισµό.

Οφείλω πάντως να οµολογήσω ότι µου έκανε εντύπωση µια προ ηµερών ραδιοφωνική του συνέντευξη. Ιδίως µάλιστα µια ατάκα του στην οποία εντόπισε το προεκλογικό κόλπο του ΣΥΡΙΖΑ. Σύµφωνα µε τον Κ. Κυρανάκη, «η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ είναι να σπρώξει τη Ν∆ προς την ακροδεξιά για να πάρει χώρο του Kέντρου. Αυτό δεν περνάει».

Oπως καταλαβαίνετε, η απορία µου συνίσταται στο εξής απλό ερώτηµα: Πώς µπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να το κάνει αυτό; Γενικότερα, πώς µπορεί ένα κόµµα να σπρώξει κάποιο άλλο σε µια συγκεκριµένη κατεύθυνση; Eχω την εντύπωση πως µπορεί να συµβεί µόνον εάν το κόµµα αυτό... θέλει να σπρωχτεί. Με δεδοµένο, µάλιστα, ότι η αξιωµατική αντιπολίτευση έχει διαθέσει τη µία από τις δύο θέσεις των αντιπροέδρων της σε πρώην βουλευτή του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερµού, τι µπορεί να συµπεράνει κανείς; Οτι ο ΣΥΡΙΖΑ πίεσε σε αυτήν την κατεύθυνση; Η Ντόρα Μπακογιάννη πάντως έχει πει ότι ήταν προσωπική επιλογή του προέδρου της Ν∆.

Ο Κώστας Κυρανάκης, όµως, δηλώνει πολύ ικανοποιηµένος από τα όσα έχει κάνει η Νέα ∆ηµοκρατία για να προσεγγίσει τον κεντρώο χώρο. Οπως µας είπε, «ο Κ. Μητσοτάκης έχει κάνει πετυχηµένο άνοιγµα στο Κέντρο». Το αν όντως αυτό ισχύει θα αποδειχθεί µέσα στη χρονιά, καθότι υπάρχουν πολλές εκλογικές ευκαιρίες. Πάντως ο ίδιος ο Κ. Κυρανάκης δεν φαίνεται να συµβάλλει ιδιαίτερα στις σχέσεις της Ν∆ µε το φερόµενο ως βασικό κόµµα του Κέντρου, το ΚΙΝΑΛ. Αφού όπως δήλωσε το συγκεκριµένο κόµµα «βρίσκεται σε παρακµή» και ουσιαστικά είναι «το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Πόντας».

Διαβάστε ακόμη

Σε τροχιά γενικευμένων κινητοποιήσεων οι αγρότες σε όλη τη χώρα - Εντείνεται η πίεση στο κυβερνητικό επιτελείο

Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Πώς ήρθε στο προσκήνιο ο ανιψιός για ηθική αυτουργία - Στη Βούλα οι συλλήψεις

Σε επτά κλινικές στην Ελλάδα το σπέρμα του δότη με το «γονίδιο του καρκίνου» - Τι είχε εντοπίσει γιατρός το 2020

Δικαστικός κλητήρας επέδωσε αγωγή για χρέη σε αγρότη στο μπλόκο των Πράσινων Φαναριών

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Κωνσταντίνος Κυρανάκης
  • Νέα Δημοκρατία
  • ακροδεξιά
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr