• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Η απόφαση για κλείσιμο του λιμανιού της Θεσσαλονίκης διχάζει τους αγρότες - Τι λένε στο ethnos.grΤσιάρας στο OPEN: «Δίνουμε όσα περισσότερα μπορούμε να δώσουμε στους αγρότες - Λύση χωρίς διάλογο δεν θα βρούμε»Ειδική σύνταξη 1.700 ευρώ τον μήνα για τους πληγέντες σε Μάτι και Μάνδρα - Τι προβλέπουν οι ρυθμίσειςΗ Paramount αντεπιτίθεται στο Netflix με 108 δισ. δολάρια για την εξαγορά της Warner Bros.
δημοφιλές τώρα: Καταγγελία για ΔΕΔΔΗΕ: Πρόστιμο για ρευματοκλοπή σε σπίτι που ζούσε το 2018 - «Κόντεψα να πάθω...
Homepage ┋   Απόψεις   ┋   15.03.2019 14:36
Γεράσιμος Λιβιτσάνος
Γεράσιμος Λιβιτσάνος

Το σπρώξιµο στην ακροδεξιά

Από τότε που ο Κώστας Κυρανάκης της ΝΔ αποφάσισε να µεταπηδήσει από την ευρωπαϊκή στην εγχώρια πολιτική σκηνή, θέλησε να το κάνει δυναµικά και «µιντιακά»

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Φωτογραφία αρχείου (Eurokinissi)
Φωτογραφία αρχείου (Eurokinissi)

Νέος, στυλάτος και µε φαρµακερή ατάκα. Αυτός ήταν εξαρχής ο επικοινωνιακός στόχος του. Aλλωστε έχει φροντίσει να κυκλοφορήσει στο ∆ιαδίκτυο βιντεάκι µε τα κατορθώµατά του στα τηλεοπτικά στούντιο.

Μια δοκιµασµένη συνταγή µεν, που όµως έχει τα ρίσκα της. Βλέπετε η υπερέκθεση και η πολιτική αντανακλαστικών εγκυµονούν τον κίνδυνο του λάθους. Αν πιστέψουµε τους πολιτικούς του αντιπάλους, µάλιστα, έχει κάνει πολλά τέτοια τα τελευταία χρόνια. Γι’ αυτό συχνά βρίσκεται στο στόχαστρο µέσων ενηµέρωσης προσκείµενων στην κυβέρνηση. Επίσης είναι συχνός πελάτης και της πιο «βαριάς Αριστεράς», αφού έχει κατηγορηθεί για µεταµοντέρνο αντι-κοµµουνισµό.

Οφείλω πάντως να οµολογήσω ότι µου έκανε εντύπωση µια προ ηµερών ραδιοφωνική του συνέντευξη. Ιδίως µάλιστα µια ατάκα του στην οποία εντόπισε το προεκλογικό κόλπο του ΣΥΡΙΖΑ. Σύµφωνα µε τον Κ. Κυρανάκη, «η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ είναι να σπρώξει τη Ν∆ προς την ακροδεξιά για να πάρει χώρο του Kέντρου. Αυτό δεν περνάει».

Oπως καταλαβαίνετε, η απορία µου συνίσταται στο εξής απλό ερώτηµα: Πώς µπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να το κάνει αυτό; Γενικότερα, πώς µπορεί ένα κόµµα να σπρώξει κάποιο άλλο σε µια συγκεκριµένη κατεύθυνση; Eχω την εντύπωση πως µπορεί να συµβεί µόνον εάν το κόµµα αυτό... θέλει να σπρωχτεί. Με δεδοµένο, µάλιστα, ότι η αξιωµατική αντιπολίτευση έχει διαθέσει τη µία από τις δύο θέσεις των αντιπροέδρων της σε πρώην βουλευτή του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερµού, τι µπορεί να συµπεράνει κανείς; Οτι ο ΣΥΡΙΖΑ πίεσε σε αυτήν την κατεύθυνση; Η Ντόρα Μπακογιάννη πάντως έχει πει ότι ήταν προσωπική επιλογή του προέδρου της Ν∆.

Ο Κώστας Κυρανάκης, όµως, δηλώνει πολύ ικανοποιηµένος από τα όσα έχει κάνει η Νέα ∆ηµοκρατία για να προσεγγίσει τον κεντρώο χώρο. Οπως µας είπε, «ο Κ. Μητσοτάκης έχει κάνει πετυχηµένο άνοιγµα στο Κέντρο». Το αν όντως αυτό ισχύει θα αποδειχθεί µέσα στη χρονιά, καθότι υπάρχουν πολλές εκλογικές ευκαιρίες. Πάντως ο ίδιος ο Κ. Κυρανάκης δεν φαίνεται να συµβάλλει ιδιαίτερα στις σχέσεις της Ν∆ µε το φερόµενο ως βασικό κόµµα του Κέντρου, το ΚΙΝΑΛ. Αφού όπως δήλωσε το συγκεκριµένο κόµµα «βρίσκεται σε παρακµή» και ουσιαστικά είναι «το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Πόντας».

Διαβάστε ακόμη

Το σχέδιο των ψύχραιμων στου Μαξίμου για τους αγρότες, τα καρφιά σε Καραμανλή και Σαμαρά και η Γκίλφοϊλ με τον Πάτση

Ο «χάρτης των μπλόκων» σε όλη την Ελλάδα: Κλιμακώνουν την «εξέγερση» οι αγρότες - Ενισχύουν τις κινητοποιήσεις σε δρόμους, λιμάνια και τελωνεία

Έτσι ψήφισαν οι χώρες σχετικά με την παραμονή του Ισραήλ στο διαγωνισμό της Eurovision

Έλενα Παπαρίζου: Η ξαφνική νοσηλεία, η αναβολή όλων των εμφανίσεων και η αντικατάσταση στο «Voice»

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Νέα Δημοκρατία
  • ακροδεξιά
  • Κωνσταντίνος Κυρανάκης
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr