• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι Λίβανος και Ισραήλ συμφώνησαν σε 10ήμερη εκεχειρία - «Ο 10ος πόλεμος που τελειώνω»Τεράστια κινητοποίηση των κτηνοτρόφων στη Λέσβο - Κρίσιμη συνάντηση αύριο στην ΑθήναΘρήνος στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο: Σκοτώθηκε σε τροχαίο στα 48 του ο παλαίμαχος γκολκίπερ Άλεξ Μάνινγκερ«Βόμβα» για τα καύσιμα των αεροσκαφών: «Η Ευρώπη ίσως έχει αποθέματα για μόλις 6 εβδομάδες»
δημοφιλές τώρα: Επίδομα θέρμανσης: Πότε μπαίνει η δεύτερη δόση - Η προθεσμία της 30ης Απριλίου
Homepage ┋   Απόψεις   ┋   25.08.2023 11:31
Θανάσης Μαμάκος
Θανάσης Μαμάκος

υπ. Δήμαρχος Λάρισας

Ενότητες στο άρθρο: 📌 Πώς θα το πετύχουμε;📌 «Zούμε καλύτερα, όταν ζούμε και προχωράμε μαζί».

Να κάνουμε τη Λάρισα μια σύγχρονη «γειτονιά των 15 λεπτών»

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο

Δυστυχώς, εδώ και χρόνια η Λάρισα οπισθοδρομεί σε μια πόλη δύο ταχυτήτων, με τις γειτονιές και το κέντρο να βρίσκονται σε διαφορετικά επίπεδα ανάπτυξης.

Για μένα η Λάρισα, είναι το σπίτι μου. Και κάθε σπίτι για να είναι βιώσιμο πρέπει να φροντίζεις τον κάθε χώρο του. Με τους συνεργάτες μου έχουμε επεξεργαστεί ένα συγκροτημένο πρόγραμμα με γνώμονα τον ολιστικό επανασχεδιασμό του μοντέλου ζωής της πόλη μας.

Κεντρική φιλοσοφία του προγράμματος μας είναι να μπορεί κάθε γειτονιά να προσφέρει στους κατοίκους της, τα αναγκαία αγαθά και όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες σε απόσταση 15 λεπτών με τα πόδια. Σε αυτό το νέο μοντέλο ζωής, βάζουμε στην πρώτη γραμμή τους πολίτες και τις ανάγκες τους, μέσα από τη σταδιακή ανάπτυξη περιφερειακών «κέντρων»

Πώς θα το πετύχουμε;

Πρώτον, με μεταφορά δραστηριοτήτων στην περιφέρεια, ώστε αφενός να ανασάνει ο κεντρικός τομέας αφετέρου να αποκτήσουν δυναμική κάποιες συνοικίες και να εξελιχθούν σε δευτερεύοντα «κέντρα» μιας ταχέως αναπτυσσόμενης πόλης.

Δεύτερον, μέσα από την ενίσχυση των υποδομών όπου χρειάζεται, με σχολεία όλων των βαθμίδων, παιδικούς σταθμούς, κέντρα υγείας, χώρους στάθμευσης, σημεία ανακύκλωσης, πολιτιστικά δρώμενα, χώρους αναψυχής, με σεβασμό στο περιβάλλον και με αδιαπραγμάτευτη την αρχή της προσβασιμότητας για κάθε συμπολίτη μας.

Τρίτον βάζουμε σε εφαρμογή το σχέδιο ανάπλασης για την παραποτάμια περιοχή του Πηνειού. Θέλουμε η πόλη μας να ενσωματώσει ισόρροπα τον Πηνειό στη ζωή των κατοίκων διασυνδέοντάς τον αρμονικά με τον αστικό ιστό της.

«Zούμε καλύτερα, όταν ζούμε και προχωράμε μαζί».

Αυτή είναι η συμπυκνωμένη πρόταση μας για την πρωτεύουσα της Θεσσαλίας που -αν δείτε τον χάρτη- βρίσκεται γεωγραφικά στο κέντρο της πατρίδας μας. Εμείς ξέρουμε και μπορούμε να την αναδείξουμε και στο επίκεντρο της ανάπτυξής της. Να διαφημίσουμε στο εξωτερικό τα τοπικά μας προϊόντα με διεθνείς καμπάνιες και συμμετέχοντας στις εκθέσεις μαζί με τον Ε.Ο.Τ. Να προσελκύσουμε Έλληνες και Ξένους επισκέπτες, προβάλλοντας την πόλη ως city break προορισμό.

Να αναβαθμίσουμε και να διασυνδέσουμε το εμπορικό της κέντρο και την παραγωγή της με ένα εναλλακτικό τουριστικό προϊόν, που όπως όλες οι έρευνες δείχνουν, αποτελεί το νέο βασικό κριτήριο για κάθε τουρίστα.

Ας οικοδομήσουμε μια σύγχρονη πόλη με προοπτικές ανάπτυξης που θα σέβεται τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Διαβάστε ακόμη

Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι Λίβανος και Ισραήλ συμφώνησαν σε 10ήμερη εκεχειρία - «Ο 10ος πόλεμος που τελειώνω»

Τέλος το μυστήριο με το τσιμέντο που ξεπήδησε από τα έγκατα της Κυψέλης - Οι απαντήσεις από την Ελληνικό Μετρό

Θρήνος στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο: Σκοτώθηκε σε τροχαίο στα 48 του ο παλαίμαχος γκολκίπερ Άλεξ Μάνινγκερ

Στο φως θαλάσσιο «νεκροταφείο»: Αρχαιολόγοι εντόπισαν δεκάδες αρχαία ναυάγια στο Γιβραλτάρ

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • αυτοδιοικητικές εκλογές
  • Δημοτικές εκλογές
  • Λάρισα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr