• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Δεκατρία νέα Πειραματικά Σχολεία θα λειτουργήσουν την επόμενη διετία – Σε ποιες περιοχέςEurovision 2026: Τελικά πόσες χώρες θα δώσουν το «παρών» στη Βιέννη;Στον Εισαγγελέα ο ανιψιός του 68χρονου και ο φίλος του για το διπλό φονικό στη Φοινικούντα – Αναζητείται και τρίτο πρόσωπο «κλειδί»ΟΠΕΚΕΠΕ: Επικαλείται δικαίωμα σιωπής ο «Φραπές» - Δείτε live τη συνεδρίαση της Εξεταστικής
δημοφιλές τώρα: Όπου φύγει φύγει οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ: Αδειάζουν τα νοσοκομεία - «Έχουμε εξοπλισμό, δεν έχουμε...
Homepage ┋   Απόψεις   ┋   22.05.2019 14:20
Ευάγγελος Χεκίμογλου
Ευάγγελος Χεκίμογλου

120ή σύνταξη

Διαπίστωσα µε χαρά µου ότι ο πρωθυπουργός αποδέχτηκε την εισήγησή µου να δίδονται 120 συντάξεις τον χρόνο και έτσι, µετά τη 13η, εξήγγειλε και τη 14η σύνταξη

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Φωτογραφία αρχείου (Eurokinissi)
Φωτογραφία αρχείου (Eurokinissi)

Θα µου πείτε, γιατί µόνο 14; ∆εν γινόταν διαφορετικά. Θα ήταν λάθος ο πρωθυπουργός να ανακοινώσει και τις 120 µεµιάς, διότι θα προέκυπτε µε γάλος κίνδυνος να παθαίναµε ανακοπή εµείς τα γερόντια, ή τίποτε εγκεφαλικά από την πολλή χαρά, και να φρακάρανε τα νοσοκοµεία.

Γι’ αυτό το πάει λάου λάου, ώστε να µην τροµοκρατήσει τη γερουσία. Και πράττει άριστα. Ηδη πολλοί γέροντες και ακόµη περισσότερες γερόντισσες βγήκαν στους δρόµους και κοιτάζουνε άγρια τις βιτρίνες, εν αναµονή της 14ης σύνταξης. Σκεφτείτε να µάθουν ότι θα πάρουν και 15η, µπορεί ο νους τους να σαλέψει. Ηδη οι πιο προβλεπτικοί συνταξιούχοι αναζητούν στις βιβλιοθήκες τους οικονοµικά εγχειρίδια και µελετούν τα συµβόλαια τύπου «Future contracts», ήτοι µελλοντικής εκπλήρωσης. Αναλαµβάνεις δηλαδή την υποχρέωση να αγοράσεις ένα προϊόν σε προκαθορισµένη τιµή σε µια ορισµένη ηµεροµηνία, διότι προσδοκάς άνοδο της τιµής του.

Αντίθετα, ο πωλητής, που αναλαµβάνει την υποχρέωση να σου το πουλήσει στην ορισµένη ηµεροµηνία, προσδοκά πτώση της τιµής. Τουτέστιν, πηγαίνεις στη λαϊκή αγορά και λες στη µανάβισσα: «Θα µου κρατήσεις έξι κιλά ντοµάτες και θα τις πάρω τον ∆εκέµβριο προς δύο ευρώ το κιλό. Επίσης, δέκα κιλά πατάτες προς ένα ευρώ το κιλό. Θα σε πληρώσω µε τη 14η σύνταξη».

Μετά πηγαίνεις στον κρεοπώλη και αγοράζεις τρία κιλά µπριζόλες προς δέκα ευρώ το κιλό πληρωτέες τον Ιανουάριο του 2020 µε τη 15η σύνταξη. Εχοντας εξαντλήσει τα περιθώρια µελλοντικών αγορών, επανέρχεσαι στην οικία σου και για να περάσει η ώρα συνθέτεις στίχους. «Σαν έρθει η ώρα η καλή και χρήµατα εισπράξω, τους πωλητές της λαϊκής όλους θα τους ταράξω. Θα έχω φερθεί µε σύνεση, διόλου επιπόλαια, και θα συνάψω άφθονα µελλοντικά συµβόλαια.

Ητοι καθώς θα ρέουνε οι πρόσθετες συντάξεις και όπως θα αβγατίζουνε στα εϊτιέµ οι εισπράξεις, λεµόνια, φρούτα και αβγά άφθονα θα αποκτήσω, µήπως και τη γερόντισσα µπορέσω και ταΐσω. Και όταν γίνουν εκλογές, να µη το λησµονήσω, να πάρω όλα τα χάπια µου, να πάω να ψηφίσω».

Διαβάστε ακόμη

Δεν απαντά ο «Φραπές» στην Επιτροπή: «Έχετε κερδίσει ποτέ τζόκερ» - «Επικαλούμαι το δικαίωμα της σιωπής»

Πώς χρησιμοποιήθηκε στην Ευρώπη το σπέρμα του Δανού δότη με την καρκινογόνα μετάλλαξη: 18 παιδιά γεννήθηκαν στην Ελλάδα

«Η τελευταία φορά που είδα τη μητέρα μου»: Ο 11χρονος Ουκρανός που «λύγισε» διερμηνέα και κοινό στο Ευρωκοινοβούλιο

Οι γκάνγκστερ αγρότες, η δίκη των υποκλοπών και τα απόνερα της Ιθάκης: «Δεν θέλω ου!» (Ep11)

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • 13η σύνταξη
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr