• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Θερίζει η γρίπη: 900 νέες εισαγωγές την τελευταία εβδομάδα - Γιατί ανησυχούν οι ειδικοίΑυτή ήταν η τελευταία τηλεοπτική εμφάνιση της Μέλπως Ζαρόκωστα πριν τον θάνατό τηςΝέα εβδομάδα, νέα 48ωρη απεργία τα ταξί: «Persona non grata ο Κυρανάκης, η ευθύνη στον πρωθυπουργό», λέει το ΣΑΤΑΓροιλανδία: «Οι τελευταίες ημέρες ήταν δύσκολες» - Κατέρρευσε σε ζωντανή σύνδεση η υπουργός Εξωτερικών
δημοφιλές τώρα: Νέα καταγγελία για ΔΕΔΔΗΕ: «Μου έστειλαν πρόστιμο για ρευματοκλοπή επειδή είχα κλειστό τον γενικό...
Homepage ┋   Απόψεις   ┋   11.06.2019 14:40
Κατερίνα Τζαβάρα
Κατερίνα Τζαβάρα

Το ιδανικό µήνυµα στους «απέναντι» εν όψει κάλπης

Στην αυγή της έναρξης της επίσηµης προεκλογικής περιόδου θα ήταν ιδανικό να σταλεί ένα µήνυµα αρραγούς ενότητας για την υπεράσπιση των εθνικών θεµάτων

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Ελληνικός Πολεμικός Στόλος (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Ελληνικός Πολεμικός Στόλος (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Γράφτηκε -έτσι κι αλλιώς- ότι ο Ελληνας υπουργός Αµυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, «δεν µάσησε τα λόγια του στην Ουάσιγκτον», και στις συναντήσεις που είχε στο Πεντάγωνο, το Στέιτ Ντιπάρτµεντ και το Κογκρέσο έδωσε το στίγµα µιας δυσάρεστης κατάστασης, επιχειρώντας να απεικονίσει στις πραγµατικές διαστάσεις της «την ακραία επιθετικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο, στην κυπριακή ΑΟΖ και γενικά στην Ανατολική Μεσόγειο».

Οπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Αποστολάκης, «θα θέλαµε και προσπαθούµε να κάνουµε ό,τι µπορούµε για να αποφύγουµε αυτήν την κατάσταση, γιατί αυτό σηµαίνει πράξεις (this means actions). Αυτό είναι κάτι που λέω στους οµολόγους µου στις ΗΠΑ. (Θέλω) να µοιραστώ την ανησυχία µου για το µέλλον αν δεν σταµατήσουν και δράσουν µε αυτόν τον µονοµερή τρόπο».

Για το πώς αξιολογείται η καταγεγραµµένη ένταση αρκεί κανείς να συνυπολογίσει ότι: ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, δεν αποκλείει, αν και δεν το θεωρεί επιδίωξη της Τουρκίας, πως «όσο συσσωρεύεται ένταση µε τη συνέχιση των προκλητικών ενεργειών της... µπορεί να προκύψει από ατύχηµα ένα θερµό επεισόδιο». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να στείλει µήνυµα ενότητας και σταθερότητας από το ακριτικό Καστελόριζο, στο πλαίσιο περιοδείας του στα ∆ωδεκάνησα. Επίσης, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σηµίτης µε άρθρο του σε κυριακάτικη εφηµερίδα ανέβασε επίπεδο την κινδυνολογία µεγεθύνοντας τα περί πιθανότητας ενός σφοδρού ελληνοτουρκικού επεισοδίου, το οποίο τοποθετεί χρονικά λίγο πριν ή λίγο µετά τις εκλογές. Και ο πρώην υπουργός Αµυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καµµένος, έχει µιλήσει πολλές φορές για την ανάγκη εθνικής ενότητας απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις, ενώ ανακοινώνοντας την απόφαση να µη συµµετάσχει το κόµµα του στις προσεχείς εκλογές υπογράµµισε τη σοβαρότητα των στιγµών για τα εθνικά µας θέµατα.

Στην αυγή της έναρξης της επίσηµης προεκλογικής περιόδου θα ήταν ιδανικό να σταλεί ένα µήνυµα αρραγούς ενότητας για την υπεράσπιση των εθνικών θεµάτων. Η θέση υπέρ της ψύχραιµης συγκρότησης ενιαίου µετώπου για την ενίσχυση της αποτρεπτικής δυνατότητας της χώρας µας που προβάλλεται σε νεκρό χρόνο από πολιτικούς της αντιπολίτευσης είναι καλό να καλλιεργηθεί σε αυτόν τον κρίσιµο χρόνο που διάγουµε και η αντιπαράθεση να µείνει εκτός του συγκεκριµένου πεδίου.

Διαβάστε ακόμη

Βίντεο-ντοκουμέντο: Στημένη ρευματοκλοπή στην Αθήνα - Υπάλληλος έκοψε τις σφραγίδες, σιωπή από τον ΔΕΔΔΗΕ

Διάγγελμα Παχλαβί: «Θα επιστρέψω στο Ιράν» - Υπόσχεται δημοκρατία και εκλογές

Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς όσες χώρες δεν υποστηρίζουν την «κατάληψη» της Γροιλανδίας

Νέα εβδομάδα, νέα 48ωρη απεργία τα ταξί: «Persona non grata ο Κυρανάκης, η ευθύνη στον πρωθυπουργό», λέει το ΣΑΤΑ

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Ανατολική Μεσόγειος
  • τουρκικές παραβιάσεις
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr