• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Σεισμός τώρα: 4,2 Ρίχτερ ανάμεσα σε Κρήτη και ΑντικύθηραΕΛΑΣ: Εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση που «ξάφριζε» κατοικίες σε όλη τη χώρα - 12 συλλήψειςΜαζική κλιμάκωση από τους αγρότες: Ένταση σε αεροδρόμια και τελωνεία - Νέα μπλόκα από Δευτέρα και κυβέρνηση σε… σκληρή γραμμήΆνω Λιόσια: Εγκατέλειψε τη 2χρονη ανιψιά του σε κλεμμένο ΙΧ ενώ τον καταδίωκε η ΕΛΑΣ
δημοφιλές τώρα: Θρίλερ στην Ηλεία: Αυτοκίνητο εντοπίστηκε σε χαντάκι - Άφαντος ο οδηγός
Homepage ┋   Απόψεις   ┋   13.06.2019 14:43
Χρήστος Τελίδης
Χρήστος Τελίδης

Ηλεκτρονική διακυβέρνηση στην εποχή του... αραµπά

Οσο για τον πολίτη, έχασε και τις προθεσµίες της προσφυγής κατά της απόφασης και τα βάζει µε τη... µοίρα του

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Copyrighty: Eurokinissi
Copyrighty: Eurokinissi

Με τον «κήρυκα» του παρελθόντος και τις... πλασµατικές επιδόσεις αποφάσεων στους πολίτες συνεχίζει να πορεύεται το ελληνικό ∆ηµόσιο, ακόµη και στην εποχή της… ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Η περιπέτεια ενός ιδιοκτήτη ταβέρνας στη Θεσσαλονίκη είναι αποκαλυπτική. Οταν προσήλθε πριν από λίγες µέρες στο κεντρικό υποκατάστηµα του ΙΚΑ στην Αριστοτέλους για µια δουλειά, ανακάλυψε ότι από τον περασµένο Ιανουάριο για µια άλλη υπόθεση του είχε επιβληθεί ένα πρόστιµο κοντά στα 10.000 ευρώ.

Σχετικό έγγραφο επιβολής του προστίµου δεν είχε αποσταλεί στη διεύθυνση του καταστήµατός του στο κέντρο της πόλης, αλλά αυτό είχε πάει... συστηµένο στο παλιό κατάστηµα -µέχρι πριν από ενάµιση χρόνο- σε γειτονική στοά, η οποία µάλιστα από τα µέσα του περασµένου χρόνου έχει σφραγιστεί. Το έγγραφο επιστράφηκε, αλλά κανένας δεν φρόντισε να συγκρίνει τη διεύθυνση µε εκείνη όπου είχε γίνει ο έλεγχος και εκδοθεί η άδεια του νέου καταστήµατος, ούτε βέβαια να ενηµερώσει τον ενδιαφερόµενο στην ηλεκτρονική του διεύθυνση. Αλλωστε υπάρχει πάντα ο... κήρυκας, µε τον οποίο καθαρίζουν στο ∆ηµόσιο και µε τη βούλα µάλιστα του Κώδικα Πολιτικής ∆ικονοµίας. Στον ρόλο αυτό ένας υπάλληλοςκλητήρας του Ιδρύµατος, που θυροκόλλησε το έγγραφο στην... πόρτα των γραφείων του ΙΚΑ.

Οσο για τον πολίτη, έχασε και τις προθεσµίες της προσφυγής κατά της απόφασης και τα βάζει µε τη... µοίρα του. Σε παρόµοια κατάσταση και ένας άλλος πολίτης -ο ίδιος είµαι άµεσα ενδιαφερόµενος-, που υπέβαλε αίτηση συνταξιοδότησης στο «ευγενές» επικουρικό του Ταµείο ακριβώς πριν από δύο χρόνια, µε κοντά 29 χρόνια ασφάλισης και άλλα 7 στο Επικουρικό του ΙΚΑ και µέχρι σήµερα δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ. Ο φάκελος µεταβιβάστηκε από το «ευγενές» Ταµείο στο ΙΚΑ και βάλτωσε εκεί µεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Μπορεί ο ίδιος να συνόδευσε την αίτηση συνταξιοδότησης αναγράφοντας το προσωπικό του e-mail, αλλά κανένας υπάλληλος και από τα δύο Ταµεία δεν φρόντισε να έχει άµεση επικοινωνία µαζί του µέσω αυτού. Εδώ και περίπου 8 µήνες ο φάκελος βάλτωσε στο ΙΚΑ της Θεσσαλονίκης -όπου δεν έπρεπε να πάει καθόλου- απλά γιατί έστειλαν στον ενδιαφερόµενο µια επιστολή µε απλό ταχυδροµείο, η οποία δεν έφτασε ποτέ στα χέρια του. Μια απλή επαφή µέσω e-mail θα βοηθούσε να κερδηθούν µήνες ακόµη και... χρόνια.

Βλέπετε η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, παρά τις διαχρονικές υποσχέσεις και τυµπανοκρουσίες των κυβερνώντων, παραµένει το µεγάλο ζητούµενο για την ελληνική διοίκηση. Χαρακτηριστικό παράδειγµα αυτό που µας µετέφερε ο Συµπαραστάτης του Πολίτη στον ∆ήµο Θεσσαλονίκης, Απόστολος Αγγελόπουλος. Ενας µεγάλος αριθµός υπαλλήλων δεν αποδέχονται να πρωτοκολλήσουν έγγραφά του που στέλνονται µε email, αν και διαθέτουν ηλεκτρονική υπογραφή. Τα παραπάνω θέµατα ουδόλως θα απασχολήσουν την προεκλογική περίοδο που ξεκίνησε, και όχι µόνο αυτό. Η µελέτη της ερευνητικής οµάδας υπό τον καθηγητή ∆ιοµήδη Σπινέλλη (Μάρτιος 2018) διαπίστωνε ως ένα από τα σηµαντικότερα προβλήµατα στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση την έλλειψη συνέχειας στη ∆ηµόσια ∆ιοίκηση και τις µεγάλες αλλαγές και ανατροπές κάθε φορά που αλλάζουν κυβερνήσεις και πρόσωπα.

Διαβάστε ακόμη

Κραυγή απόγνωσης Έλληνα κτηνοτρόφου στο OPEN: «Ποια φέτα; Σε λίγο δε θα έχουμε γάλα ούτε για γιαούρτι»

Δύσκολες ώρες για τον πατέρα της Μέγκαν Μαρκλ - Ακρωτηριάστηκε το πόδι του και νοσηλεύεται στην εντατική

Κλήρωση Μουντιάλ 2026: Οι 12 όμιλοι για το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού του καλοκαιριού

«Η Τουρκία εγκαταλείπει τα S-400 και ξεκινάει να προμηθεύεται F-35», λέει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Δημόσιο
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr