• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Κάρτα αναπηρίας στο μετρό: Τι είναι και πώς θα μετακινούνται πια τα ΑμεΑΠάτρα: Κλούβες της ΕΛΑΣ μπλόκαραν ασθενοφόρα, ενώ οι αγρότες ζητούσαν να περάσουνΠανελλαδικές 2026: Ανακοινώθηκαν οι νέοι Συντελεστές Ελάχιστης Βάσης ΕισαγωγήςΝέος ισχυρός σεισμός 6,5 Ρίχτερ στην Ιαπωνία
δημοφιλές τώρα: Έρχεται η μεγαλύτερη ηλιακή έκλειψη των τελευταίων 100 ετών - Πότε, πού και πώς να τη δείτε
Homepage ┋   Απόψεις   ┋   29.07.2019 14:32
Ευάγγελος Χεκίμογλου
Ευάγγελος Χεκίμογλου

Δι’ ασπασµού και χειραψίας

«Τι δουλειά έχουµε εµείς µε τον κ. Βορίδη» θα έλεγε το ένα στο άλλο

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Μάκης Βορίδης/Eurokinissi
Μάκης Βορίδης/Eurokinissi

Μπορείτε να φανταστείτε τον Ανδρέα Παπανδρέου να ασπάζεται τον Γιώργο Μωραΐτη; Τον Κωνσταντίνο Καραµανλή να ασπάζεται τον Αθανάσιο Ταλιαδούρο; Για να µην πούµε πόσο αστεία εικόνα θα ήταν ο Γεώργιος Παπανδρέου ο Α’ να φιλά σταυρωτά τον Αλέξανδρο Μπαλτατζή. (Σηµείωση για τους νεότερους: Οι προαναφερθέντες διετέλεσαν πρωθυπουργοί και υπουργοί Γεωργίας, αντιστοίχως.)

∆ιευκρινίζω ότι το θέµα µου δεν αφορά τη γεωργική πολιτική της χώρας, την οποία από χρόνια δεν αντιλαµβάνοµαι, αλλά τη συνήθεια του χαιρετισµού µε ασπασµό, που επικράτησε τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα. Από το 2004 το υπουργείο Γεωργίας ονοµάζεται «Αγροτικής Ανάπτυξης», ονοµασία οργουελική, αφού ο αγροτικός τοµέας συρρικνώνεται.

Από την εποµένη των εκλογών, όµως, εκτός από τον Oργουελ, µε το υπουργείο αυτό ασχολείται και η Αγκάθα Κρίστι λόγω των εξής τριών µυστηρίων: (1) Οι υφυπουργοί, ο κ. Σκρέκας και η κυρία Αραµπατζή, προέρχονται µεν από αγροτικούς νοµούς και είναι άνθρωποι µε επιτυχή επαγγελµατικό και πολιτικό βίο, άξιοι υπουργοποιήσεως, αλλά µε δυσκολία διακρίνω κάποια σχέση ανάµεσα στις επιτυχίες τους και στα ειδικά καθήκοντα που ανατέθηκαν στον καθένα. (2) Είναι το τελευταίο υπουργείο που θα περίµενα να τοποθετηθεί ο κ. Βορίδης, ο οποίος εκλέγεται στην Αττική και ουδέποτε εθεάθη ακοµβίωτος και άνευ περιλαιµίου. Αν ζούσε ο Φωκίων ∆ηµητριάδης, θα τον απεικόνιζε όπως τον µακαρίτη τον Αβέρωφ, µε κοστούµι, γραβάτα και τσαρούχια, να τον ακολουθούν ένα-δυο πρόβατα, απορηµένα γιατί ο γραφίστας τα τοποθέτησε σε εκείνο το σκριπ.

«Τι δουλειά έχουµε εµείς µε τον κ. Βορίδη» θα έλεγε το ένα στο άλλο. Ισως την ίδια απορία και αµηχανία έχει και ο ίδιος ο υπουργός, αλλά πώς να την εκφράσει; (3) Οπερ και το µεγαλύτερο µυστήριο: Γιατί κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο ο πρωθυπουργός χαιρέτησε τον µεν υπουργό διά χειραψίας, τους δε υφυπουργούς δι’ ασπασµών; Μου είπαν ότι ο κ. Βορίδης µε τη δεξιά του παλάµη χούφτωσε τη δεξιά παλάµη του πρωθυπουργού, ενώ µε την αριστερή τον µάγκωσε από το δεξιό µπράτσο, δηµιουργώντας απόσταση ασφαλείας και αποτροπής περαιτέρω διαχύσεων. ∆εν θα χρειάζεται να υπάρχει φωτογραφία ή βίντεο ασπασµών όταν κάποτε ο κ. Βορίδης διεκδικήσει την ηγεσία της παράταξης. Μηδένα προ του τέλους µακάριζε. Αρα µηδένα προ του τέλους να ασπάζεσαι.

Διαβάστε ακόμη

Ένταση και χημικά στην Πάτρα: Μπλόκο της ΕΛΑΣ στη γέφυρα του Ρίου - Έκοψαν την κυκλοφορία με κλούβες

Κρεμλίνο: Οι θέσεις του Τραμπ για το Ουκρανικό συμπίπτουν με τις δικές μας

Απίστευτο περιστατικό στην Αμαλιάδα: Μαθητής γυμνασίου εκβίαζε 12χρονο - Του απέσπασε πάνω από 8.000 ευρώ

Συναγερμός σε Ελλάδα και Ευρώπη: Δότης σπέρματος με καρκινικό γονίδιο έγινε πατέρας τουλάχιστον 197 παιδιών

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Μάκης Βορίδης
  • Νέα Δημοκρατία
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr