• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Κάρτα αναπηρίας στο μετρό: Τι είναι και πώς θα μετακινούνται πια τα ΑμεΑΠάτρα: Κλούβες της ΕΛΑΣ μπλόκαραν ασθενοφόρα, ενώ οι αγρότες ζητούσαν να περάσουνΠανελλαδικές 2026: Ανακοινώθηκαν οι νέοι Συντελεστές Ελάχιστης Βάσης ΕισαγωγήςΝέος ισχυρός σεισμός 6,5 Ρίχτερ στην Ιαπωνία
δημοφιλές τώρα: Ελεύθεροι επαγγελματίες: Αύξηση ασφαλιστικών εισφορών φέρνει το 2026 – Η κρίσιμη επιλογή του...
Homepage ┋   Απόψεις   ┋   25.08.2019 17:40
Νίκος Μπίστης
Νίκος Μπίστης

Νεοδηµοκρατική κανονικότητα

Οι πενήντα ηµέρες νεοδηµοκρατικής διακυβέρνησης ήσαν αποκαλυπτικές, για όσους βέβαια έχουν µάτια και αυτιά

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο

Με τους κανονικούς δεξιούς δεν έχω πολλά να χωρίσω, γιατί λίγα πράγµατα µοιράζοµαι. Και αυτά που µοιράζοµαι -προϊόντα της περιόδου της Μεταπολίτευσης- ξέρω πώς να τα διαφυλάξω. Με τους κατ’ επάγγελµα φιλελεύθερους και τους µεταµεληµένους αριστερούς ανακάλυψα ότι δεν έχω κοινό σηµείο, ότι βρισκόµαστε στον αντίποδα. Οι πενήντα ηµέρες νεοδηµοκρατικής διακυβέρνησης ήσαν αποκαλυπτικές, για όσους βέβαια έχουν µάτια και αυτιά. Οι κανονικοί δεξιοί π.χ. λίγο µιλούσαν για επιστροφή στην κανονικότητα, τους αρκούσε η επιστροφή της ?εξιάς. ?ηλαδή η ουσία.

Οι «φιλελεύθεροι» και οι µεταµεληµένοι αριστεροί είχαν αναλάβει τα έργα καλλωπισµού, τον εξωραϊσµό της ?εξιάς. ?εν θα ερχόταν, λοιπόν, η ?εξιά, αλλά η κανονικότητα, µια νέα περίοδος ανάπτυξης, ευηµερίας και δηµοκρατικής οµαλότητας, υποχώρησης του φανατισµού, άνθησης της πολυφωνίας και του κράτους δικαίου, βασιλείας των αρίστων και όχι των ηµετέρων. Αρκούσε η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ για να ανατείλει αυτή η νέα, χαρούµενη περίοδος. Η πρώτη ρωγµή στο αφήγηµα ήρθε µε το εκλογικό αποτέλεσµα. Το 31,5% του ΣΥΡΙΖΑ εξαέρωσε τα περί στρατηγικής ήττας και όρθωσε έναν πύργο της δηµοκρατικής παράταξης µε δυνατότητες µάλιστα άµεσης επέκτασής του. Και µετά ήρθαν οι πενήντα ηµέρες της ?εξιάς. Πενήντα ηµέρες που αποκάλυψαν ένα προς ένα τα συνειδητά ψέµατα -για κάποιους λίγους αφελείς να δεχτώ ότι επρόκειτο περί ψευδαισθήσεων- των προπαγανδιστών της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Για την οικονοµία θα µιλήσουµε αργότερα. Να επισηµάνουµε εδώ ότι οι διεθνείς εξελίξεις, δυστυχώς, δεν είναι ευνοϊκές και ότι κατέρρευσε η νεοδηµοκρατική προεκλογική προπαγάνδα για κατάρρευση της οικονοµίας επί ΣΥΡΙΖΑ, για µια Ελλάδα που ουσιαστικά δεν βγήκε από τα µνηµόνια. Τώρα λένε ανενδοίαστα: «Χαµόγελα έφερε στην κυβέρνηση η εκτέλεση του προϋπολογισµού του 7µηνου Ιανουαρίου-Ιουλίου, καθώς τα στοιχεία δείχνουν υπέρβαση του στόχου για τα έσοδα και υπερπλεόνασµα, επιτρέποντας µεγαλύτερη αισιοδοξία για την επίτευξη του στόχου για πρωτογενές πλεόνασµα 3,5% του ΑΕΠ φέτος». Το «Βατερλό», όµως, για τους προπαγανδιστές ήρθε από τις επεµβάσεις της Ν? στους θεσµούς, στο κράτος, στην ενηµέρωση, στην Υγεία, στο Μεταναστευτικό, στο Περιβάλλον.

Εδώ βρήκε την απόλυτη δικαίωσή της η ρήση «όλα εδώ πληρώνονται». Λούζονται κυριολεκτικά και εντόκως όσα κατήγγειλαν. Επέλαση της Εκκλησίας σε θέµατα Παιδείας, πρωτοφανείς παρεµβάσεις στις Ανεξάρτητες Αρχές και στον τρόπο ορισµού της διοίκησης της ΕΡΤ, τούµπα στη Συµφωνία των Πρεσπών, επιβάρυνση αντί αποσυµφόρησης στη Μόρια, εθνικιστικές ποµφόλυγες για την κάλυψη της περίθαλψης αλλοδαπών και προσφύγων, διορισµός αποτυχόντων ηµετέρων πολιτευτών στο (µέχρι χθες καταγγελλόµενο ως άχρηστο) Γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, στην Αττικό Μετρό, στον ΟΣΕ (εδώ επιβραβεύθηκε προερχόµενος από το ΠΑΣΟΚ που συνέβαλε στη νίκη της Ν? στην Περιφέρεια ?υτικής Ελλάδας).

Παρά τις καταγγελίες παραµένει στη θέση του γενικού γραµµατέα του υπουργείου Τουρισµού υµνητής της δικτατορίας, ο δε προϊστάµενός του υπουργός, µετά το φιάσκο στη Σαµοθράκη, κάλεσε τους επιχειρηµατίες σε φοροδιαφυγή. Τροπολογίες τελευταίας στιγµής του υπουργείου Εργασίας καθ’ υπαγόρευσιν του ΣΕΒ αναδεικνύουν την αιµοµικτική σχέση. Τέλος, η ΕΡΤ µετατρέπεται σε ΣΚΑΪ Νο 2. Σε πενήντα ηµέρες το επιµελώς κατασκευασθέν ηθικό πλεονέκτηµα... πάει. Και είναι η αρχή. 

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Σε τροχιά γενικευμένων κινητοποιήσεων οι αγρότες σε όλη τη χώρα - Εντείνεται η πίεση στο κυβερνητικό επιτελείο

Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Πώς ήρθε στο προσκήνιο ο ανιψιός για ηθική αυτουργία - Στη Βούλα οι συλλήψεις

Σε επτά κλινικές στην Ελλάδα το σπέρμα του δότη με το «γονίδιο του καρκίνου» - Τι είχε εντοπίσει γιατρός το 2020

Δικαστικός κλητήρας επέδωσε αγωγή για χρέη σε αγρότη στο μπλόκο των Πράσινων Φαναριών

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • κυβέρνηση
  • Νέα Δημοκρατία
  • ΣΥΡΙΖΑ
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr