• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Αποκάλυψη OPEN για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο διάλογος που «καίει» βουλευτή της ΝΔ - «Είναι παρέκκλιση αλλά θα το φτιάξω»Απίστευτη καταγγελία: Μετρήσεις με ανεμόμετρα χειρός στο αεροδρόμιο της Ρόδου - Τι απαντά η FraportΠάσχα 2026: Τα μέτρα της Τροχαίας για την έξοδο των εκδρομέων - Τι αλλάζει στην κυκλοφορίαΗ επική διαφήμιση της Lego που έφερε στο ίδιο τραπέζι Μέσι, Κριστιάνο, Μπαπέ και Βινίσιους να παίζουν με... τουβλάκια!
δημοφιλές τώρα: ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο διάλογος που «καίει» βουλευτή της ΝΔ - «Είναι παρέκκλιση αλλά θα το φτιάξω»
Homepage ┋   Απόψεις   ┋   03.12.2018 15:01
Έθνος Γνώμη
Έθνος Γνώμη-

Απαγόρευση ή ασυδοσία;

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό   ┋

επόμενο άρθρο
(Φωτογραφία: Pixabay)
(Φωτογραφία: Pixabay)

Η απόφαση του Μονοµελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης -την οποία καταγράφει σήµερα το «Έθνος»- που υποχρεώνει την ιδιοκτήτρια µιας βίλας στη Χαλκιδική να σταµατήσει την εκµίσθωσή της µέσω πλατφόρµας ηλεκτρονικής µίσθωσης, θέτει νέα δεδοµένα σε µια αγορά που έχει κάνει άλµατα στη χώρα µας τα τελευταία χρόνια. Είναι δεδοµένο ότι η άνθηση της βραχυχρόνιας µίσθωσης έχει αρκετά οφέλη: συµβάλλει στην αύξηση της ζήτησης ακινήτων, έπειτα από πολλά χρόνια απόλυτης απραξίας ως συνέπεια της κρίσης και της υπερφορολόγησης.

Επίσης, τα σπίτια βραχυχρόνιας µίσθωσης συµβάλλουν στην εξισορρόπηση των τιµών στην αγορά του τουρισµού, ειδικά τα τελευταία χρόνια, µε τα απανωτά ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών. Ωστόσο είναι προφανές ότι το πλαίσιο λειτουργίας αυτών των ακινήτων πρέπει να συµπληρωθεί – και πέρα από την υποχρέωση δήλωσής τους, όπως και τη φορολόγηση των σχετικών εισοδηµάτων, που έχουν πλέον θεσµοθετηθεί.

Ήδη διατυπώνονται παράπονα σε πολλές πολυκατοικίες -και σε πολλές περιπτώσεις το θέµα φτάνει στα δικαστήρια-, ενώ η συγκεκριµένη βίλα στη Χαλκιδική ανήκει σε συγκρότηµα εξοχικών κατοικιών µε αρκετούς κοινόχρηστους χώρους, όπως η πισίνα και η ψησταριά, τους οποίους οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες προφανώς δεν έχουν κανέναν λόγο να µοιράζονται µε αγνώστους.

Εποµένως πρέπει να µπουν κανόνες που να ορίζουν λεπτοµερώς τα δικαιώµατα που έχει κάθε ιδιοκτήτης, είτε επιθυµεί να εκµισθώσει το ακίνητό του είτε όχι. Για το ζήτηµα αυτό δεν χωρεί ούτε γενική απαγόρευση ούτε γενικευµένη ασυδοσία.

Διαβάστε ακόμη

Από την αρχή η δίκη για τα «χαμένα» βίντεο στα Τέμπη - Δεκτή η αίτηση αποχής της προέδρου του δικαστηρίου

Απίστευτη καταγγελία: Μετρήσεις με ανεμόμετρα χειρός στο αεροδρόμιο της Ρόδου - Τι απαντά η Fraport

Επιστήμονες ανακάλυψαν αρχαίο πολυβόλο στην Πομπηία - Τα εντυπωσιακά ευρήματα

Η επική διαφήμιση της Lego που έφερε στο ίδιο τραπέζι Μέσι, Κριστιάνο, Μπαπέ και Βινίσιους να παίζουν με... τουβλάκια!

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Airbnb
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr