• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Λήξη συναγερμού στο Blue Star 2: Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στο πλοίο με τους 1.050 επιβαίνοντεςΚύμα αντιδράσεων κατά ΥΠΑ για τις δοκιμές των ραδιοβοηθημάτων που έφεραν καθυστερήσειςΗ Ανταρκτική εκπέμπει SOS: Θερμοκρασίες 20 βαθμούς πάνω από τον μέσο όρο - Εξαφανίζονται πάγοι «ίσοι με τη Γαλλία»Σοκαριστικό βίντεο: Αεροπλάνο Boeing συγκρούστηκε με πύργο ραντάρ - Τρεις τραυματίες
δημοφιλές τώρα: 2,5 ώρες με αμάξι, δωρεάν ξαπλώστρες: Για 7 μέρες διακοπές δεν θα βρεις πιο ιδανικό προορισμό φέτος
Homepage ┋   Απόψεις   ┋   10.12.2018 15:15
Ευάγγελος Χεκίμογλου
Ευάγγελος Χεκίμογλου

Ραπίσµατα και πασουµάκια

Η οµολογία. «Ποια γυναίκα δεν έχει φάει χαστούκι;» κάθε άλλο παρά αντιφεµινιστική είναι

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

(Instagram bella_ioanna)
(Instagram bella_ioanna)
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Το ίδιο λένε επίσηµες µελέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης που καταγράφουν ότι το 8% των γυναικών στις ευρωπαϊκές χώρες υφίσταται κάθε χρόνο σωµατική βία, εξ ων το 2% και σεξουαλική βία. Αναλογικώς, στην Ελλάδα, µε 5,5 εκατοµµύρια γυναίκες, το 8% µάς δίνει 440.000 κακοποιηµένες και 110.000 βιασµένες. Στην Αστυνοµία καταγγέλλονται περίπου 4.300 περιπτώσεις ετησίως, δηλαδή ποσοστό της τάξης του 1% των συµβάντων.

Το 99% µένει κρυφό. Οταν αυτήν την αλήθεια τη λένε οι επίσηµες µελέτες, είναι φεµινιστική. Οταν την οµολογεί επί προσωπικού µια «Σταρ Ελλάς», είναι αντιφεµινιστική. Τις µελέτες τις χειροκροτούµε, διότι είναι πολυσέλιδες και δεν τις διαβάζει κανείς. Τη «Σταρ Ελλάς» την αποπέµπουµε, διότι είναι σαφής και την άκουσαν όλοι. 

Οι µελέτες που αναφέρονται στην ενδοοικογενειακή βία, η οποία είναι ειδική περίπτωση βίας, αναφέρουν, επίσης, ότι οι γυναίκες είναι το 70% των θυµάτων. Το υπόλοιπο 30% είναι άντρες. Αυτό το σηµείο συνήθως το παρακάµπτουµε. Δεν ξέρω αν εξακολουθούν να εκλέγονται «Μίστερ Ελλάς», όπως γινόταν παλαιότερα, καθώς όλο και κάτι ανάλογο θα υπάρχει. Να περιµένουµε, λοιπόν, να εµφανιστεί και κάποιος «Μίστερ Ελλάς» που στο ερώτηµα «έχετε φάει ποτέ ξύλο από τη γυναίκα σας;» θα απαντήσει µε ειλικρίνεια: «Και ποιος άντρας δεν έχει φάει παντόφλα στο κεφάλι;».

Και µη σπεύσει κανείς αναγνώστης να πει ότι η παντόφλα δεν είναι µορφή βίας. Είναι και παραείναι, οσάκις, µάλιστα, πρόκειται γι’ αυτές που λέγαµε παλαιά «πασουµάκια», που έχουν χοντρό τακούνι και πονάνε πολύ. Επίσης, τσούζουν οι λεγόµενες «σαγιονάρες», λόγω της ελαστικότητάς τους. Βεβαίως, για να µη χαρακτηριστώ «αντιµασκουλινιστής», εγώ αυτά τα γνωρίζω από µελέτες και µόνο. ∆οκίµασα, είναι αλήθεια, να πετάξω ένα πασουµάκι στον εαυτό µου, αλλά έσκυψα να το αποφύγω και έσπασε ο καθρέφτης. Η σαγιονάρα, όµως, µε πέτυχε στο δόξα πατρί.

Διαβάστε ακόμη

Η γενιά του Grindr: Όταν το προφίλ σου γίνεται βιτρίνα και εσύ προϊόν στο ράφι

«Το βλέπεις αυτό;»: Νέο... πακέτο αρχείων για UFO από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ - Οι καταθέσεις από μυστική επιτροπή της CIA

Η Ανταρκτική εκπέμπει SOS: Θερμοκρασίες 20 βαθμούς πάνω από τον μέσο όρο - Εξαφανίζονται πάγοι «ίσοι με τη Γαλλία»

Σοκαριστικό βίντεο: Αεροπλάνο Boeing συγκρούστηκε με πύργο ραντάρ - Τρεις τραυματίες

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Ιωάννα Μπέλλα
  • Ευρωπαϊκή Ένωση
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr