Η ανάγκη των συναινέσεων
Ευρέως συζητήθηκε η µεγάλη δηµοσκόπηση της Κάπα Research που δηµοσίευσε το «Εθνος της Κυριακής»🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ωστόσο, η συζήτηση εστιάστηκε στο ποσοστό της διαφοράς µεταξύ των δύο µεγαλύτερων κοµµάτων – που, όπως είναι γνωστό, διαφέρει αναλόγως της µεθοδολογίας που χρησιµοποιεί κάθε εταιρεία.
Τα ευρήµατα της δηµοσκόπησης, όπως αναλύθηκαν από το «ΕτΚ», είναι πολύ σηµαντικά και πρέπει να γίνουν αντικείµενο προβληµατισµού από το σύνολο της πολιτικής σκηνής.
Από τη δηµοσκόπηση αναδύεται ένα κλίµα έντονης κοµµατικής πόλωσης αλλά και µεγάλης κοινωνικής οργής: όταν ένας στους δύο δηλώνει ότι «τα βγάζει πέρα δύσκολα ή πολύ δύσκολα» και µόνο το 8% των ερωτηθέντων απαντά ότι έχει µια εύκολη ή πολύ εύκολη ζωή, τότε το γεγονός ότι το 72% στηρίζει τις κινητοποιήσεις των «Κίτρινων Γιλέκων» στη Γαλλία είναι ευεξήγητο.
Παράλληλα, η διαπίστωση ότι οι πολίτες που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ως πρώτο κριτήριο ψήφου «να µην επανέλθει η Δεξιά», όπως και οι πολίτες που στηρίζουν τη ΝΔ έχουν ως πρώτο στόχο «να φύγει αυτή η κυβέρνηση», δίνει και το µέτρο της έντασης που έχει διαχυθεί στην ελληνική κοινωνία.
Οµως η πόλωση δεν είναι ένα φυσικό φαινόµενο: είναι τα κόµµατα που την προκαλούν µε τις κινήσεις τους – και είναι στο χέρι τους να κινηθούν σε διαφορετικούς δρόµους. Ειδικά τώρα που µια σηµαντική διαδικασία που απαιτεί συναινέσεις, όπως η συνταγµατική αναθεώρηση, κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα.
Προαστιακός: Λύνεται εκκρεμότητα επτά ετών - Έρχονται κλειστές πύλες στους σταθμούς
Ξύπνησε από το κώμα ο 24χρονος μακελάρης του Σίδνεϊ - Ήταν υπό έρευνα για δεσμούς με το ISIS
Είδηση - «βόμβα» στην αγορά καυσίμων: Λουκέτο στην Cetracore-Jetoil λόγω των κυρώσεων στη Ρωσία
Υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης: Αύριο η πρώτη μήνυση κατά γνωστού τραγουδιστή - Όσα αποκάλυψε ο Γιώργος Λιάγκας
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



