Θεσσαλονίκη: Ψηφιακή έκθεση για τη ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου
Ψηφιακή έκθεση με τίτλο «Ο Θρύλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου ως Βυζαντινή Κληρονομιά. Η μαρτυρία ενός βυζαντινού χειρογράφου» πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στη Θεσσαλονίκη🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Η έκθεση, η οποία στεγάζεται στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο (Παλαί ντε Σπορ) βασίζεται στον χειρόγραφο κώδικα 05 του Ελληνικού Ινστιτούτου Βενετίας που περιέχει το Μυθιστόρημα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπως περιγράφεται και εικονογραφείται μέσα από 250 μικρογραφίες.
Οι παραστάσεις αυτές μιλούν για τη ζωή του Μ. Αλεξάνδρου, για την οικογένειά του, τη σχέση του με τον παιδαγωγό του Αριστοτέλη, τη μόρφωσή του με τα ιδανικά της ελληνικής παιδείας, τις κατακτήσεις του και την πολιτιστική διείσδυση του ελληνικού πνεύματος στα βάθη της Ανατολής.
Ελεύθερη είσοδος
Η έκθεση, την οποία οργανώνει η Εποπτική Επιτροπή του Ελληνικού Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών Βενετίας, με τη συμπαράσταση και χορηγική υποστήριξη της Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και προέδρου του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης Βούλας Πατουλίδου, και τελεί υπό την αιγίδα της ΑΕ του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιου Παυλόπουλου, θα είναι ανοικτή στο κοινό από τις 10 το πρωί έως τις 8 το απόγευμα, και η είσοδος είναι ελεύθερη.
Διάρκεια έκθεσης έως τις 16 Σεπτεμβρίου.
Η πιο κρύα Πρωτομαγιά εδώ και 70 χρόνια στη χώρα - Άφησε... πίσω 1944 και 1987
Σοβαρό ατύχημα σε τελετή υποδοχής αεροσκάφους στον Άραξο: Κατέρρευσε η σκάλα - Τρεις τραυματίες
Ηράκλειο: Νεαροί μαχαίρωσαν πορτιέρη σε μπαρ επειδή... έφαγαν πόρτα - Βίντεο ντοκουμέντο
Ιστορικό ορόσημο στο Τέξας: Φορτηγό παρέδωσε φορτίο χωρίς οδηγό - Δείτε βίντεο
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



