Φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας διακρίθηκαν σε διεθνή διαγωνισμό για την κυβερνοασφάλεια
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Εννέα φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας -μέλη της Λέσχης Κυβερνοασφάλειας (ΛΕΚΑ) του Ιδρύματος διακρίθηκαν σε διεθνή διαγωνισμό, καταλαμβάνοντας τη δέκατη θέση μεταξύ 960 πανεπιστημιακών ομάδων.
Ο διαγωνισμός «2023 University CTF» με τίτλο «UNIVERSITY CTF BRAINS & BYTES» διεξήχθη διαδικτυακά μεταξύ 8-10 Δεκεμβρίου. Οι ομάδες κλήθηκαν να βρουν λύσεις σε δοκιμασίες από πέντε κατηγορίες: Website Exploitation, Cryptography, Binary Exploitation, Reverse Engineering, και Forensics. Κάθε κατηγορία διέθετε τρία επίπεδα δοκιμασίας: Easy, Medium και Hard.
Ο διαγωνισμός διεξήχθη από την εταιρεία «HackTheBox», που κατέχει με την πλατφόρμα της ηγετική θέση στον τομέα της on line κατάρτισης στην κυβερνοασφάλεια. Διοργανώνει ετησίως τον διεθνή διαγωνισμό University CtF, όπου συμμετέχουν ομάδες πανεπιστημίων από όλο τον κόσμο.
Οι φοιτητές που αποτέλεσαν την διακριθείσα ομάδα είναι οι: Κωνσταντίνος Ιορδανίδης, Μύριαμ Καπόν, Παρασκευάς Κευσενίδης, Γεώργιος Μαμιδάκης, Αθανάσιος Μητράγκας, Ραφαήλ Σιαλάκης, Ευάγγελος Στόικος, Διονύσης Χαλεπλής, Παναγιώτης Χατζηκαλλίας. Σύμβουλος της ομάδας είναι ο διευθυντής του Εργαστηρίου Πολυμέσων, Ασφάλειας και Δικτύωσης (MSN Lab), καθηγητής Ιωάννης Μαυρίδης.
Στη Ρόδο ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Εξήγγειλε νέο Νοσοκομείο στην Κω και αναβάθμιση του λιμανιού της Ρόδου
Τραγωδία στο Ηράκλειο: Κατέληξε 18 μηνών κοριτσάκι στο ΠΑΓΝΗ – Συνελήφθη ο παππούς του
Τι σημαίνει το Pride σήμερα για τη Gen Z;
Εργατικό δυστύχημα στη Θεσσαλονίκη: 56χρονη συνεθλίβη σε βιομηχανικό πλυντήριο
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



