Υπ. Παιδείας: Απάντηση μετά το σάλο για σχολικές ποδιές σε δημοτικό σχολείο της Αττικής
Το υπουργείο απαντά ότι «η στολή καταργήθηκε ως υποχρέωση τον Φεβρουάριο του 1982»🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό
Απάντηση δίνει το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού στο θέμα που έχει δημιουργηθεί με δημοτικό σχολείο στον Μαρκόπουλο Αττικής, όπου γονείς έχουν χωριστεί σε στρατόπεδα μετά την πρόταση για επαναφορά της σχολικής στολής.
Το υπουργείο απαντά ότι «η στολή καταργήθηκε ως υποχρέωση τον Φεβρουάριο του 1982. Κάθε παιδί μπορεί να φοράει ό,τι θέλει στο πλαίσιο της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητάς του, με γνώμονα τον σεβασμό του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Σε στρατόπεδα οι γονείς του σχολείου - Το χρονικό
Σύμφωνα με το MEGA, την περασμένη εβδομάδα όλοι οι γονείς του συγκεκριμένου δημοτικού σχολείου έλαβαν αυτό το χαρτί, το οποίο πρέπει να συμπληρώσουν και να υπογράψουν εάν φυσικά συμφωνούν με την απόκτηση σχολικής στολής.
Η Ιωάννα Ρουμελιώτη, Γραμματέας Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ανέφερε: «Μιλάμε για ένα φουτεράκι και μια φόρμα. Όχι για στολές της περασμένης δεκαετίας. Είμαστε σε φάση που ρωτάμε τους γονείς αν θέλουν. Δεν είναι κάτι υποχρεωτικό».
Όλα άρχισαν με γνώμονα την εκμηδένιση των ανισοτήτων, όπως εξηγούν από τον Σύλλογο Γονέων. Να μην υπάρχουν δηλαδή παιδιά που νιώθουν μειονεκτικά γιατί δεν μπορούν να αγοράσουν ακριβές φίρμες, όπως άλλοι συμμαθητές τους.
«Αυτό (ο διαχωρισμός) μπορεί να γίνει κι αν ένα παιδάκι φοράει Adidas και το άλλο δεν φοράει. Υπάρχει αυτός ο διαχωρισμός στα σχολεία», δήλωσε η κα Ρουμελιώτη.
Σοβαρό κίνητρο βέβαια υπήρξε και ένας δεύτερος λόγος. Σύμφωνα με κάποιους γονείς, μαθήτριες της ΣΤ΄ δημοτικού, επιλέγουν ακατάλληλο για σχολικό περιβάλλον ντύσιμο.
«Στο σχολείο αποφάσισαν επειδή κάποια παιδάκια της πέμπτης και της έκτης δημοτικού ερχόντουσαν με μίνι -αντί να πιάσουν τους γονείς και να τους μιλήσουν- αποφάσισαν να κάνουν ενδυμασία σχολείου. Έρχονται καμιά φορά με κοντά φορεματάκια και τέτοια», είπε μητέρα μαθήτριας.
Άλλοι συμφωνούν με το μέτρο άλλοι πιστεύουν πως τέτοιες πρακτικές μας πάνε χρόνια πίσω και συγκεκριμένα στις εποχές της χούντα «θυμίζει χούντα. Είμαστε στη Δημοκρατία. Δεν μπορούμε να είμαστε σε αυτήν την κατάσταση. Απαγορεύεται!» ανέφερε μητέρα μαθητή.
Καλάθι Χριστουγέννων: Πότε έρχεται και τι θα περιλαμβάνει - Τι θα γίνει με το «καλάθι του Άη Βασίλη»
Αγωνία για τις διαγραφές φοιτητών: «Οι συνέπειες θα είναι κοινωνικές» λένε οι καθηγητές - Ζητούν να μην εφαρμοστεί ο νόμος
Παρέμβαση Ερντογάν: «Υπάρχει μία νέα πολιτική και διπλωματική πραγματικότητα στη Συρία»
Προεδρία της Δημοκρατίας: Πλησιάζει η ώρα των αποφάσεων - «Αναζωπυρώνεται» η ονοματολογία
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr