• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Η Paramount αντεπιτίθεται στο Netflix με 108 δισ. δολάρια για την εξαγορά της Warner Bros.Τσιάρας στο OPEN: «Δίνουμε όσα περισσότερα μπορούμε να δώσουμε στους αγρότες - Λύση χωρίς διάλογο δεν θα βρούμε»Συνελήφθη εγκληματική οργάνωση για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Λάλα: Mεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.Α.Σ.Ειδική σύνταξη 1.700 ευρώ τον μήνα για τους πληγέντες σε Μάτι και Μάνδρα - Τι προβλέπουν οι ρυθμίσεις
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   22.04.2020 17:23
Βούλα Κεχαγιά
Βούλα Κεχαγιά

Πολιτικό Ρεπορτάζ

Ανησυχία Τσίπρα για την τύχη του «μαξιλαριού» της ρευστότητας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνομιλώντας με τους τομεάρχες του κόμματος προέβλεψε ότι τον Σεπτέμβριο θα υπάρξει τεράστια ύφεση και ανεργία

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  

Σπουδή της κυβέρνησης, να θέσει σε επανεκκίνηση  την καθημερινότητα , ξεκινώντας την σταδιακή άρση των περιορισμών από δικαστήρια και υποθηκοφυλακεία βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας που είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των τομέων του κόμματός του όχι μόνο διατύπωσε ενστάσεις για την επιλογή αυτή, αλλά συγχρόνως την απέδωσε σε μία πίεση των τραπεζών και των funds να επαναλειτουργήσουν τα δικαστήρια για να βγούνε αποφάσεις αναγκαστικής εκτέλεσης.

Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στις 30 Απριλίου λήγει το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας δημιουργεί την αίσθηση στην αξιωματική αντιπολίτευση πως θα δημιουργηθούν συνθήκες κοινωνικής έκρηξης από ανθρώπους που θα απειλούνται τα σπίτια τους, την ίδια ώρα που θα πρέπει να προφυλαχθούν από τον ιό.

«Όλα αυτά δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοινωνικό μείγμα, όπου η παρουσία μας, η παρέμβασή μας είναι κρίσιμη» είπε ο Αλ. Τσίπρας καλώντας τους τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση «τόσο μέσα στη Βουλή όσο και μέσα στην κοινωνία».

Για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ το μείζον είναι ως αξιωματική αντιπολίτευση να αναδείξει τις προτάσεις του για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο που θα θέτει σε προτεραιότητα τον άνθρωπο και όχι τα κέρδη.

«Αυτό είναι το κρίσιμο το οποίο πρέπει να βάλουμε μπροστά» είπε χαρακτηριστικά. Ασφαλώς κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο παράδειγμα των vouchers κάνοντας λόγο για εξαιρετικά ύποπτες αποφάσεις υπουργών, για ψευτοκαταρτίσεις επιστημόνων και επιλεγμένους μεσάζοντες.

«Κατά την άποψή μας εδώ υπάρχει ένα μεγάλο ηθικής σημασίας ζήτημα» είπε λέγοντας ότι πρέπει να αναδειχθεί μέσα από την κοινοβουλευτική διαδικασία καθώς οι αποκαλύψεις γύρω από το θέμα δημιουργούν ερωτηματικά για  τον λόγο για τον οποίο ο κ. Βρούτσης απέκρυψε τα εταιρικά στοιχεία της κάθε πλατφόρμας που ανέλαβε έναντι εκατομμυρίων τις καταρτίσεις έναντι δεκάδων εκατομμυρίων.

Σε σχέση με τα εργασιακά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φέρεται να είπε στα στελέχη του πως οι κυβερνώντες αξιοποιούν την κρίση όχι για να αναδιαρθρώσουν την αγορά εργασίας και την οικονομία αλλά για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα, στιγματίζοντας την ιδιότυπη λειτουργία της Βουλής, όπου όλα προχωρούν με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, χωρίς να υπάρχει λογοδοσία.

Εξέφρασε την ανησυχία του για την «τύχη» του μαξιλαριού ασφαλείας που δημιούργησε η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Πολύ φοβάμαι ότι αν δεν αξιοποιήσουν ενεργά και στοχευμένα το «μαξιλάρι» της ρευστότητας και έρθει ο Μάης και ο Ιούνιος, θα βρεθούμε χωρίς να το καταλάβουμε τον Σεπτέμβρη, έχοντας το σπαταλήσει για ανάγκες οι οποίες θα τρέχουν και χωρίς να έχουμε δημιουργήσει μία δυναμική για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας προέβλεψε πως τον Σεπτέμβριο θα βρεθούμε με τεράστια ύφεση, λουκέτα, ανεργία αλλά και χωρίς αυτό το «όπλο» που σήμερα έχουμε στη διάθεσή μας.

Διαβάστε ακόμη

Νέα κίνητρα για να στελεχώσουν οι γιατροί τα νησιά και τις άγονες περιοχές - Οι κενές θέσεις και τα αγκάθια

Το σχέδιο των ψύχραιμων στου Μαξίμου για τους αγρότες, τα καρφιά σε Καραμανλή και Σαμαρά και η Γκίλφοϊλ με τον Πάτση

Τι θα κάνει η κυβέρνηση με τα μπλόκα των αγροτών - Πώς αντιμετωπίζει Σαμαρά - Καραμανλή

Η μοναξιά του σχοινοβάτη: Η ΕΕ ισορροπεί ανάμεσα σε Τραμπ και Ουκρανικό

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Κορονοϊός
  • ΣΥΡΙΖΑ
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr