• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Πρώτη φορά αλλαγή χρόνου στα μπλόκα για τους αγρότες - Το «ούτε βήμα πίσω» και η κρίσιμη σύσκεψη των ΜαλγάρωνΧιονισμένη Πρωτοχρονιά σε πολλές περιοχές της χώρας - Πού θα μείνει κάτω από το μηδέν ο υδράργυροςΠοδαρικό πρωτοχρονιάς με σεισμό στην Εύβοια - Κουνήθηκε και η ΑττικήΜε λάμψη υποδέχθηκε η Ελλάδα το 2026: Πυροτεχνήματα, drones, συναυλίες και χιλιάδες πολίτες στους δρόμους
δημοφιλές τώρα: Πάνος Μουζουράκης: «Φέτος το Voice είχε πολύ περισσότερο Μαζωνάκη» - «Αναγκαστικά και μη...»
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   06.05.2020 17:33
Μαρία Ζαχαράκη
Μαρία Ζαχαράκη

Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Ενότητες στο άρθρο: 📌 «Η Τουρκία πιο ισχυρή από την Ε.Ε.»

Τσαβούσογλου: Πτήσεις ρουτίνας των F-16 στο Αιγαίο – Υπάρχουν νησιά χωρίς σαφή κυριαρχία

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών προέβη σε ανοιχτή αμφισβήτηση της κυριαρχίας νησιών στο Αιγαίο

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
copyright: APimages
copyright: APimages

Σε ανοιχτή αμφισβήτηση της κυριαρχίας νησιών στο Αιγαίο προέβη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενώ χαρακτήρισε «πτήση ρουτίνας» την παρενόχληση από τουρκικά F-16 του ελικοπτέρου, στο οποίο επέβαινε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος.

«Τώρα στο Αιγαίο -γνωρίζετε- υπάρχουν ανεπίλυτα προβλήματα με την Ελλάδα. Υπάρχει η υφαλοκρηπίδα, ο έλεγχος επίσης του εθνικού εναέριου χώρου και των πτήσεων πολιτικής αεροπορίας. Αλλά μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτά τα προβλήματα με τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης», υποστήριξε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, σε συνέντευξή του στο τουρκικό κανάλι TV100.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέρθηκε στη συνέχεια στην κρίση των Ιμίων και στην ύπαρξη νησιών και νησίδων με ασαφές καθεστώς κυριαρχίας.

«Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν νησιά και νησίδες που η κυριαρχία τους δεν είναι σαφής. Αν θυμάστε την κρίση των Ιμίων, φέτος δεν συνέβη κάτι, αλλά κάθε χρόνο δημιουργείται μία ένταση, οπότε θα μπορούσαμε να πούμε ότι αποτελεί βασικά μία ρουτίνα πλέον», δήλωσε, ενώ αναφερόμενος στο περιστατικό της παρενόχλησης του ελικοπτέρου με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο είπε χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα αντέδρασε σε άλλη μία… «πτήση ρουτίνας».

Ανατολική Μεσόγειος
ΚΟΣΜΟΣ 05.05.2020 19:18
«Πατέρας» Γαλάζιας Πατρίδας: Η ανατ. Μεσόγειος δεν είναι αρκετή για την Τουρκία
«Πατέρας» Γαλάζιας Πατρίδας: Η ανατ. Μεσόγειος δεν είναι αρκετή για την Τουρκία

«Τα τελευταία περιστατικά ήταν μία αντίδραση της Ελλάδας στις πτήσεις ρουτίνας που πραγματοποιούμε. Στην απάντηση που δώσαμε ως τουρκική Πολεμική Αεροπορία, ως Ένοπλες Δυνάμεις και ως υπουργείο Εθνικής Άμυνας είπαμε ότι αυτές οι πτήσεις αποτελούν πρακτικές ρουτίνας», ισχυρίστηκε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

«Η Τουρκία πιο ισχυρή από την Ε.Ε.»

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέρθηκε και στις ευρω-τουρκικές σχέσεις, λέγοντας ότι αυτή τη στιγμή η Τουρκία προσπαθεί να εξομαλύνει την κατάσταση με την ΕΕ, αλλά πρώτα χρειάζεται η Ευρώπη να προβεί σε «σοβαρές μεταρρυθμίσεις».

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε ότι ο διάλογος συνεχίζεται μεταξύ του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και των ηγετών της ΕΕ, ωστόσο, η διαδικασία έδειξε ότι υπάρχουν πολύ σοβαρές συζητήσεις εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι αμφίβολο αν μπορεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των ευρωπαϊκών δικαιωμάτων.

Μάλιστα τόνισε ότι το κύριο ερώτημα τώρα είναι: «Εάν η Τουρκία γίνει μέλος της ΕΕ σε αυτή τη διαδικασία, μήπως θα ήταν ισχυρότερη από την Ευρωπαϊκή Ένωση;».

Διαβάστε ακόμη

Ένας μοναχός, με τίμημα τη ζωή του, δίνει τέλος στις μονομαχίες της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας

Πρώτη φορά αλλαγή χρόνου στα μπλόκα για τους αγρότες - Το «ούτε βήμα πίσω» και η κρίσιμη σύσκεψη των Μαλγάρων

Χιονισμένη Πρωτοχρονιά σε πολλές περιοχές της χώρας - Πού θα μείνει κάτω από το μηδέν ο υδράργυρος

Με λάμψη υποδέχθηκε η Ελλάδα το 2026: Πυροτεχνήματα, drones, συναυλίες και χιλιάδες πολίτες στους δρόμους

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Μεβλούτ Τσαβούσογλου
  • τουρκικά F-16
  • ελληνικά νησιά
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr