• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Κακοκαιρία Byron: Βροχές και καταιγίδες και σήμερα - Κεντρική Μακεδονία και Δωδεκάνησα στο επίκεντροΏρα αποφάσεων για το έργο «φάντασμα» Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα - «Αγκάθι» η χρηματοδότησηΑυτά είναι τα ακριβά φάρμακα που θα διατίθενται και σε ιδιωτικά φαρμακεία από τον ΙανουάριοΚλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες με 6.000 τρακτέρ στους δρόμους - Πώς απαντά η κυβέρνηση
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   11.05.2020 12:54
Newsroom
Newsroom

Το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη

Η περιουσιακή κατάσταση του πρωθυπουργού όπως αυτή δημοσιεύεται στο πόθεν έσχες

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
copyright: eurokinissi
copyright: eurokinissi

Η δήλωση της περιουσιακής κατάστασης του πρωθυπουργικού ζεύγους, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε συνολικά στο πόθεν έσχες του 2019 για τη χρήση του οικονομικού έτους 2018 συνολικά εισοδήματα 199.059,07 ευρώ. Τα 150.000 εξ αυτών προήλθαν από δάνεια που του χορηγήθηκαν.

Τα υπόλοιπα, προκύπτουν από: Από τα υπόλοιπα 1884, 85 ευρώ από αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα, 10.000 ευρώ από ακίνητα, 35.964, 24 ευρώ από την βουλευτική προ φόρου- αποζημίωση και 1.159,56 ευρώ προήλθαν από άλλες περιπτώσεις.

Η σύζυγος του κυρία Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι δήλωσε εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες ύψους 41.346,24 ευρώ , 30.500 ευρώ από ακίνητα και 4,1 ευρώ από μερίσματα και τόκους.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε κάτοχος μεριδίων αποτίμησης 16.322, 44 δολαρίων ΗΠΑ και 7.748,42 ευρώ. Η σύζυγος του πρωθυπουργού δηλώνει για το 2018 τρεις θυρίδες σε τράπεζα οι οποίες είχαν μισθωθεί τα προηγούμενα χρόνια.

Όσον αφορά στις καταθέσεις ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει καταθέσεις σε ελληνικές τράπεζες ύψους 1.081 ευρώ και 547 δολαρίων ΗΠΑ. Η κα Γκραμπόφσκι δηλώνει σε ελληνικές και ξένες τράπεζες καταθέσεις ύψους 182.940 δολαρίων ΗΠΑ, 285.751 ευρώ ενώ μηδενικοί είναι λογαριασμοί που διατηρούσε σε ελβετικό φράγκο.

Αναφορικά με την ακίνητη περιουσία υπάρχουν 32 καταγραφές με το πρωθυπουργικό ζεύγος να δηλώνει αρκετές δενδροκαλλιέργειες και καλλιέργειες σε Κρήτη και Κυκλάδες. Στο όνομα του πρωθυπουργού είναι δηλωμένες τρεις μονοκατοικίες, μία 196 τετραγωνικών στη Γλυφάδα, μία 169 τετραγωνικών επίσης στη Γλυφάδα και μία 733 τετραγωνικών στα Χανιά. Η κ. Γκραμπόφσκι δηλώνει μονοκατοικία 520 τ.μ στο Ηνωμένο Βασίλειο, διαμέρισμα 240 τ.μ στην Αθήνα, μονοκατοικία 415 τ.μ στις Κυκλάδες.

Όσον αφορά στα οχήματα ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει ιδιοκτήτης ενός φορτηγού και 4 ΙΧ ενώ η κα Γκραμπόφσκι δηλώνει στην κατοχή της 2 Ι.Χ. Τέλος ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει συμμετοχή στην επιχείρηση Κήρυξ Χανιών ενώ η κα Γκραμπόφσκι δηλώνει τη συμμετοχή της στις επιχειρήσεις ZEUS& ΔΙΟΝΕ Α.Ε και στην Μ.ΓΚΡΑΜΠΟΦΣΚΙ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.

MITSOTAKIS_KYRIAKOS.pdf
Διαβάστε ακόμη

Τσίπρας: Σχέδιο «αυτοοργάνωσης» και βολές στους πρώην υπουργούς του - Τα κρίσιμα ερωτήματα για την επόμενη μέρα

Αυτά είναι τα ακριβά φάρμακα που θα διατίθενται και σε ιδιωτικά φαρμακεία από τον Ιανουάριο

Ώρα αποφάσεων για το έργο «φάντασμα» Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα - «Αγκάθι» η χρηματοδότηση

Δώρο Χριστουγέννων για όλους; Παλιά ιστορία που πονάει – Πώς καθιερώθηκε

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Μαρέβα Γκραμπόφσκι
  • πόθεν έσχες
  • περιουσιακή κατάσταση
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
  • ακίνητη περιουσία
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr