• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Τραγωδία στην Ισπανία: Τρεις νεκροί και μία τραυματίας από χιονοστιβάδα στα Πυρηναία Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες - Στο «τραπέζι» νέες κινητοποιήσεις μετά τις γιορτέςΔολοφονία Ελένης Παπαδοπούλου: Νέα αποκάλυψη «καίει» τον γιο - Έδειχνε το σπίτι σε υποψήφιους αγοραστές εν αγνοία τηςΣυνάντηση Τραμπ – Νετανιάχου: «Ελπίζω να ξεκινήσει σύντομα η δεύτερη φάση του σχεδίου για την Γάζα»
δημοφιλές τώρα: Κουίζ ελληνικής ιστορίας: 10 απλές ερωτήσεις που δείχνουν πόσο αδιάβαστοι είμαστε
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   14.05.2020 14:35
Newsroom
Newsroom

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Κατήγγειλε τις ενέργειες της Τουρκίας σε Έβρο και Αιγαίο

Ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, στη Στρατιωτική Επιτροπή της ΕΕ, επισήμανε την καθημερινή παραβατική και προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας, τονίζοντας τον γενικότερο κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στη Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ, μέσω τηλεδιάσκεψης. (Πηγή φωτό: ΓΕΕΘΑ)
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στη Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ, μέσω τηλεδιάσκεψης. (Πηγή φωτό: ΓΕΕΘΑ)

Την καθημερινή παραβατική και προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας, υπογράμμισε-μεταξύ άλλων- στη Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ (European Union Military Committee, EUMC) σε επίπεδο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων Ενόπλων Δυνάμεων (Military Committee Conference in Chiefs of Defence Session – MC/CS), ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, στην οποία συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σύμφωνα με το hellasjournal.com ο Αρχηγός αναφέρθηκε στην πανδημία COVID-19 και εξέφρασε προς τους ομόλογούς του τα συλλυπητήρια του για τις απώλειές τους. Έδωσε έμφαση αφενός στην επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας από τις Ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, οι οποίες διατήρησαν άθικτη την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα και ικανότητα, αφετέρου στη συνδρομή τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Εν συνεχεία εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξή του στις πρωτοβουλίες και δράσεις της EΕ, που έχουν σκοπό τη συλλογική και συντονισμένη αντιμετώπιση ενός ενδεχόμενου δεύτερου κύματος του κορονοϊού.

Πρόβαλε επίσης την ανησυχία του για την πρόσφατη κλιμάκωση των μεταναστευτικών ροών στον Έβρο και στο Αιγαίο, συνεπεία της εργαλειοποίησης του φαινομένου εκ μέρους της Τουρκίας, που είχε ως σκοπό την άσκηση πίεσης στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ευχαρίστησε τα θεσμικά όργανα της ΕΕ και όλα τα κράτη – μέλη της, που υποστήριξαν την Ελλάδα τόσο σε πολιτικό όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ19.04.2020 15:26
Στα ύψη η τουρκική προκλητικότητα - Σε επιφυλακή το ΓΕΕΘΑ και το Λιμενικό
Στα ύψη η τουρκική προκλητικότητα - Σε επιφυλακή το ΓΕΕΘΑ και το Λιμενικό

Επιπρόσθετα εξέφρασε την ικανοποίησή του, όσον αφορά στην έναρξη της επιχείρησης «IRINI», δηλώνοντας ότι η Ελλάδα συμμετέχει σε αυτή με προσωπικό, μέσα και εγκαταστάσεις, και ζήτησε την υποστήριξη του συνόλου των κρατών – μελών, δεδομένης της ζωτικής σημασίας της Κεντρικής και Ανατολικής Μεσογείου για την ΕΕ.

Επιπλέον, επισήμανε την καθημερινή παραβατική και προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας, τονίζοντας τον γενικότερο κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος και τις σοβαρές συνέπειες που θα επιφέρει κάτι τέτοιο. Αναφέρθηκε δε, στην πρόσφατη επικοινωνία του με αξιωματούχους του ΝΑΤΟ επί του θέματος καθώς και στην ανάγκη αλλαγής στάσης εκ μέρους της Τουρκίας, έναντι της οποίας η Ελλάδα πάντοτε τηρεί ετοιμότητα κατάλληλων αντιδράσεων.

Τέλος, τόνισε την πλήρη και διαρκή υποστήριξη της Ελλάδος στην Κύπρο, της οποίας τα κυριαρχικά δικαιώματα συστηματικά παραβιάζονται από την Τουρκία.

Διαβάστε ακόμη

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες - Στο «τραπέζι» νέες κινητοποιήσεις μετά τις γιορτές

Ιβάν Σαββίδης: «Θέλω να είμαστε στην κορυφή, μόνο αν το αξίζουμε - Αυτό είναι το DNA του ΠΑΟΚ!»

«Σάρωσε» το ελληνικό box office ο «Καποδίστριας» στις πρώτες τέσσερις ημέρες κυκλοφορίας

Μπήκε και επίσημα στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων η Μπιγιόνσε - Πώς ξεπέρασε το όριο του 1 δισ. δολαρίων

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Τουρκία
  • αρχηγός ΓΕΕΘΑ
  • Έβρος
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr