O εκλογικός χάρτης του ΚΙΝΑΛ: Ποιοι κατεβαίνουν υποψήφιοι ανά περιφέρεια

Τελευταία Ενημέρωση
Παραµένουν τα προβλήµατα για τις υποψηφιότητες στις µεγάλες περιφέρειες, κυρίως του Λεκανοπεδίου και της Θεσσαλονίκης

Στο επόμενο βήμα για την πλήρη διάταξη των δυνάµεων στην προεκλογική µάχη προχωρά το Κίνηµα Αλλαγής, µετά τη σηµερινή έγκριση από την Κεντρική Επιτροπή του πρώτου και µεγαλύτερου «κύµατος» υποψηφίων σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες. Το σχέδιο προβλέπει να κοπούν άµεσα όλοι οι «γόρδιοι δεσµοί» σε περιοχές όπου δοκιµάζονται οι ενδοοικογενειακές ισορροπίες.

Εκεί όπου οι αυτοπροτεινόµενοι ή οι προτεινόµενοι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ, του ΚΙ∆ΗΣΟ και της ∆ΗΜΑΡ προσκρούουν στις τοπικές διενέξεις και στα γεωγραφικά κριτήρια (για παράδειγµα δύο υποψήφιοι από το ίδιο χωριό, όπως συµβαίνει στην Αρτα µε τους κυρίους Χρ. Γκόγκα και Χρ. Μέγα δύσκολα εγκρίνονται).

«Αγκάθια» παραµένουν οι µεγάλες περιφέρειες, κυρίως του Λεκανοπεδίου Αττικής και της Θεσσαλονίκης, όπου το παζλ θα λάβει την τελική του µορφή όταν απαντηθούν οι «γρίφοι» σχετικά µε την «κάθοδο» του Νίκου Ανδρουλάκη (πιθανόν στο Βόρειο Τοµέα), της Εύας Καϊλή (µπορεί να «κατέβει» στον ∆ήµο Θεσσαλονίκης από την Ευρωβουλή), του Παύλου Χρηστίδη (που θέλει Ευρωβουλή) και του Ευάγγελου Βενιζέλου, που κρατά κλειστά τα χαρτιά του.

Από τις περιφέρειες που δεν θα ανακοινωθούν σήµερα είναι η Αχαΐα, όπου, όµως, θεωρείται βέβαιη η υποψηφιότητα του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του νυν βουλευτή Θ. Παπαθεοδώρου.

Στα χέρια της Φώφης Γεννηµατά βρίσκεται το Επικρατείας, όπου ακούγεται ότι θα «κατέβουν» ξανά ο αρχηγός της ∆ΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, αλλά και πρόσωπα µε ιδιαίτερο συµβολσµό, τα οποία θα ανακοινωθούν την τελευταία στιγµή πριν από τις κάλπες. Σύµφωνα µε πληροφορίες, η µέχρι στιγµής διάταξη της «µάχης» δίνει την εξής εικόνα, µε τους υποψήφιους που ακούγεται ότι θα κατέβουν, µεταξύ άλλων, στις περιφέρειες:

Eβρος: Θα «κατέβει» ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής Γιώργος Ντόλιος, ο Στέλιος Ζαπάρτας επίσης από το ΠΑΣΟΚ, η Κατερίνα Μπέρδου από το ΚΙ∆ΗΣΟ και ο γιατρός Στέλιος Παναγούτσος από τη ∆ΗΜΑΡ.
Ροδόπη: Θα είναι υποψήφιοι ο Αχµέτ Ιλχάν, η Σιµπέλ Μουσταφάογλου (από το κόµµα του Παπανδρέου) και ο Σ. Μανανάς.
Καβάλα: «Κατεβαίνει» ο πρώην βουλευτής ∆ηµήτρης Παπουτσής και η Μαρία Τσουρή από τη ∆ΗΜΑΡ. ∆ράµα: Η νυν βουλευτής Χαρά Κεφαλίδου, ο Γιάννης Ξανθόπουλος από το ΠΑΣΟΚ και από το ΚΙ∆ΗΣΟ ο Γιάννης Παπουτσής.
Κιλκίς: Από το ΠΑΣΟΚ θα είναι υποψήφιος ο Γιώργος Φραγκίδης και από τους παπανδρεϊκούς ο νυν συνεργάτης του Γ. Καµίνη και γιος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Παραστατίδη, Στέφανος Παραστατίδης.
Σέρρες: ∆ιεκδικεί την επανεκλογή του ο νυν βουλευτής Μιχάλης Τζελέπης. Υποψήφιοι θα είναι, επίσης, οι Πασχάλης Τόσιος (ΚΙ∆ΗΣΟ), Κώστας Οικονόµου (Καµίνης), Κυριάκος Μάκινας (∆ΗΜΑΡ).
Ηµαθία: Θα κατέβουν οι Νίκος Μπρουσκέλης, Θ. Παπακωνσταντίνου, Μπάµπης 
Γκιόνογλου, Φ. Καραβασίλης.
Πέλλα: Τρεις κυρίες θα διεκδικήσουν την πρωτιά: οι Ραχήλ Αλεξανδρίδου, Κική Παπαδάκη και Αγαθή Μακρίδου.
Φλώρινα: Στις λίστες είναι, µεταξύ άλλων, οι Νίκος Σαµαράς, Στέλιος Μαυρίδης, Λεωνίδας Καλυβιάνος.
Καστοριά: Θωµάς Αναστασίου, Βασίλης Ναούµ.
Γρεβενά: Βασίλης Γκαλογιάννης.
Γιάννενα: Κ. Γάτσιος (υποψήφιος για την ηγεσία), Βασίλης Μασσαλάς, Σωτήρης Ζαρµπαλάς, Μιχάλης Κασσής.
Πρέβεζα: Στ. Κωνής, Στ. Κώστας.
Τρίκαλα: Χρύσα Ντιντή, Γιώργος Οικονόµου, Γιώργος Ηλιάδης.
Καρδίτσα: Σωτήρης Παπαγεωργίου, Νίκος Κουκόσιας, ∆ώρα Θωµοπούλου.
Λάρισα: Ο πρώην υπουργός Φίλιππος Σαχινίδης, ο Κ. Μπαργιώτας και ο Μιχάλης Τολίκας.
Βοιωτία: Ο Aρης Καρβούνης (από τη Νεολαία του ΠΑΣΟΚ), ο Βασίλης Κόλλιας και ο Γιώργος Μουλκιώτης.
Φθιώτιδα: Η Κωνσταντίνα Αντεριώτη από το ΚΙ∆ΗΣΟ και ο Νίκος Τσώνης, πρώην βουλευτής.
Εύβοια: Κατεβαίνουν οι Συµεών Κεδίκογλου, Γιάννης Μπουροδήµος και Μίνα Παπαναστασίου.
Αιτωλοακαρνανία: Ο πρώην υφυπουργός, Θ. Μωραΐτης, ο ∆. Κωνσταντόπουλος (βουλευτής) και οι Β. Αντωνόπουλος και Γ. Αναγνωστόπουλος.
Α' Αθηνών: Κ. Σκανδαλίδης. Π. Καρκατσούλης (από Ποτάµι), ∆ηµήτρης Οικονόµου, Ράνια Νικολοπούλου, Μάνος Επιτροπάκης, ∆. Καρέλλας κ.ά.
Βόρειος Τοµέας: Ανδρέας Λοβέρδος, Κώστας Πανταζής, Π. Βλάχος, Αλεξάνδρα Σαγρή, Ρένια Ζαρκαδούλια, ∆ηµήτρης Χατζησωκράτης κ.ά. ∆υτικός Τοµέας Αθήνας: Ο παπανδρεϊκός Μιχάλης Καρχιµάκης, η πρώην βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου και οι Κώστας 
Χαρδαβέλλας, Μπάµπης Καρπούζος, Θάνος Ασκητής, Τάσος ∆αρσινός κ.ά.
Νότιος Τοµέας: Η πρώην βουλευτής Τόνια Αντωνίου, ο πρώην υπουργός Γιώργος Πεταλωτής και οι Ζέφη ∆ηµαδάµα, Λάµπρος Ρώσσης, Σπύρος Καρανικόλας, Γ. Αµοιρίδης κ.ά.
Ανατολική Αττική: Η Εύη Χριστοφιλοπούλου και οι κ.κ Σώτος Ζώτος, Παντελής Ασπραδάκης και Γιάννης Σµέρος. ∆υτική Αττική: Σταυρούλα ∆ήµου, ∆ηµήτρης Στάµου (∆ΗΜΑΡ), Μηνάς Αναστασάκης.
Α' Πειραιά: ∆εν θα «κατέβει» για να ανοίξει το δρόµο σε νέα στελέχη ο πρώην βουλευτής ∆ηµήτρης Καρύδης. Υποψήφιοι θα είναι ο Απόστολος Πόντας, ο Στέλιος Μανουσάκης κ.ά.
Β' Πειραιά: Θα δώσουν µάχη ο ∆ηµήτρης ∆ιαµαντίδης, ο Σταµάτης Μαλέλης, ο ∆. Λιντζέρης κ.ά.
Αρκαδία: Την επανεκλογή του διεκδικεί ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, υποψήφιος θα είναι ο Γ. Τραχαλιάς κ.ά.
Ηλεία: Υποψήφιοι θα είναι οι Μιχάλης Κατρίνης, Γιάννης Κουτσούκος και Γ. Κοτσύφας κ.ά.
Μεσσηνία: Οι Μενέλαος Γερονικολός και Γιάννης ∆ιονυσόπουλος.
Λακωνία: ο Λεωνίδας Γρηγοράκος κ.ά.
Αργολίδα: οι Γιάννης Μανιάτης, Γιάννης Στεφάνου και Ανδρέας Πουλάς.
Χανιά: Γιάννης Μαργαρώνης, η πρώην βουλευτής Λίτσα Κουρουπάκη κ.ά.
Ηράκλειο: Εκτός από τον Βασίλη Κεγκέρογλου, θα διεκδικήσουν έδρα στον µεγαλύτερο νοµό της Κρήτης ο Γιάννης Καραντεµίρης, η Ελένη Βατσινά κ.ά.
Λασίθι: οι Αντώνης Βγόντζας και Μανώλης Κλόντζας. ∆ωδεκάνησα: Ο νυν βουλευτής, ∆. Κρεµαστινός και οι κυρίες Κατερίνα Γαβαλά και Λίστα Φτακλάκη.
Λέσβος: Ο Νάσος Γιακαλής, ο Γιώργος Μηλιός και ο Γιώργος Γιαννουλέλλης. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ APP ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Ethnos.gr - App Store Ethnos.gr - Google Play
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

NETWORK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ