• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Κύπρος: Αρνούνται να εγκαταλείψουν το Ακρωτήρι οι κάτοικοι - «Έχουμε περάσει πόλεμο, αυτά δεν είναι τίποτα»Κολωνός: Για ενδοοικογενειακή βία και όχι για τον θάνατο της 31χρονης Νεκταρίας προφυλακίζεται ο σύντροφός τηςΧάος στον Λίβανο: Μαζική αποχώρηση κατοίκων από τη Βηρυτό μετά τις επιθέσεις του ΙσραήλΤραγωδία στα Εξάρχεια: Νεκρός 15χρονος μαθητής που έπεσε από μεγάλο υψόμετρο
δημοφιλές τώρα: «Δέχομαι τηλεφωνικές απειλές από την Πρεσβεία του Ιράν»: Η καταγγελία της Ρέας Πεϊμάνη
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   04.06.2020 21:34
Newsroom
Newsroom

Δημοσκόπηση: Έξι στους δέκα ψηφίζουν ανασχηματισμό και... διακοπές

Οκτώ στους δέκα ερωτηθέντες βλέπουν θετικά τον καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
(ΑΠΕ)
(ΑΠΕ)

Σχεδόν έξι στους δέκα (59%) θεωρούν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ενώ το 22% απαντά πως πρέπει να μείνει το κυβερνητικό σχήμα ως έχει, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Παράλληλα, το 64% δηλώνει ότι θα πάει διακοπές το καλοκαίρι, σε τουριστικό κατάλυμα στην Ελλάδα, ενώ το 28% απαντά πως δεν θα έκανε διακοπές.

Την ίδια ώρα η Νέα Δημοκρατία διατηρεί τη διψήφια διαφορά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με 19,5 μονάδες. Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 42,5% ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 23%, το ΚΙΝΑΛ με 6%, το ΚΚΕ μ 5%, η Ελληνική Λύση με 3,5%, το ΜέΡΑ25 με 3%. Το 6% δηλώνει ότι θα ψήφιζε άλλο κόμμα, το 4% λευκό, άκυρο, αποχή, ενώ το 7% συγκεντρώνουν οι αναποφάσιστοι. Ακόμη πέντε στους δέκα (50%) θεωρούν καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το 24% τον Αλέξη Τσίπρα. 

Αναφορικά με τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης το 54% συνολικά δηλώνει ότι είναι σίγουρα σε σωστή κατεύθυνση (18%) ή μάλλον σε σωστή κατεύθυνση (36%). Το 37% των ερωτώμενων συνολικά απαντά ότι είναι μάλλον σε λανθασμένη κατεύθυνση (16%) ή σίγουρα σε λανθασμένη κατεύθυνση (21%). Το 9% των ερωτώμενων δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ. 

Το 75% αξιολογεί θετικά την κυβέρνηση στην αντιμετώπιση της πανδημίας (48% θετικά - μάλλον θετικά 27%). Παράλληλα, το 19% των ερωτηθέντων συνολικά απαντά αρνητικά (μάλλον αρνητικά 10% - σίγουρα αρνητικά 9%). Το 6% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Σχετικά με την αξιολόγηση της επιστημονικής επιτροπής, και του Σωτήρη Τσιόδρα προσωπικά, στην αντιμετώπιση της πανδημίας το 79% των ερωτώμενων συνολικά απαντά θετικά (55% σίγουρα θετικά – 24% μάλλον θετικά), έναντι 16% συνολικά που απαντά αρνητικά (8% μάλλον αρνητικά – 8% μάλλον θετικά). 5% των ερωτηθέντων δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ. 

Όσον αφορά την αξιολόγηση του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και του συστήματος Υγείας κατά την πανδημία το 83% των ερωτηθέντων συνολικά απαντά θετικά (56% σίγουρα θετικά – 27% μάλλον θετικά), ενώ το 9% συνολικά απαντά αρνητικά (6% μάλλον αρνητικά – 3% σίγουρα αρνητικά). 8% των ερωτώμενων δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ. 

Την ίδια ώρα το 44% συνολικά εξακολουθεί να ανησυχεί σε αρκετά μεγάλο βαθμό (17% πολύ – 27% αρκετά) για την πανδημία του κορονοϊού.  Το 27% των ερωτηθέντων ανησυχεί μέτρια, ενώ το 20% συνολικά λίγο ή ελάχιστα έως καθόλου (από 10%). Επίσης ένα 9% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ έναντι 4% στην προηγούμενη έρευνα. 

Διαβάστε ακόμη

Οι Φρουροί της Επανάστασης λένε πως χτύπησαν το «Λίνκολν» - Το Ιράν δηλώνει έτοιμο, το Ισραήλ λέει πως ήρθε η «β' φάση»

Ανατριχιαστική φωτογραφία: Για πρώτη φορά στη δημοσιότητα η στιγμή της εκτέλεσης των «200»

Επιχειρηματίας καταγγέλλει πως άνδρας του «άρπαξε» 190.000 ευρώ και γνωστές αθλήτριες τον ξυλοκόπησαν

Έφτασαν τα πρώτα ραβασάκια για ανασφάλιστα οχήματα και μη πληρωμή τελών κυκλοφορίας

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • δημοσκόπηση
  • Κορονοϊός
  • ανασχηματισμός
  • Σωτήρης Τσιόδρας
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr