• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Κάτω τα χέρια από τη Γροιλανδία»: Μαζικές διαδηλώσεις σε Γροιλανδία και Δανία ενάντια στις αμερικανικές βλέψειςΕλλάδα και Κύπρος έλαβαν πρόσκληση από τον Τραμπ για το «Συμβούλιο Ειρήνης» - Αντιδρά το ΙσραήλΣυμφωνία Mercosur: Έπεσαν οι υπογραφές μετά από 25 χρόνια διαπραγματεύσεων - Τα επόμενα βήματαΕργασίες αναβάθμισης στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου - Τι θα γίνει με τις πτήσεις
δημοφιλές τώρα: ΜΜΜ: Νέο φρένο στην εισιτηριοδιαφυγή με «τσουχτερά» πρόστιμα και άνοιγμα σε ιδιώτες ελεγκτές
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   12.06.2020 11:37
Βούλα Κεχαγιά
Βούλα Κεχαγιά

Πολιτικό Ρεπορτάζ

Τσίπρας για οικονομία: Από Σεπτέμβρη θα πέσει μαύρο κλάμα σε επιχειρήσεις, εργαζόμενους

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατακεραύνωσε την κυβέρνηση για τις επιδόσεις της στην οικονομία λέγοντας ότι «σάς βόλεψε ο κορονοϊός»

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Τσίπρας - Μητσοτάκης/(Eurokinissi)
Τσίπρας - Μητσοτάκης/(Eurokinissi)

Για πρωτοφανές κατόρθωμα της κυβέρνησης να οδηγήσει σε ύφεση την χώρα πολύ πριν έρθει ο κορονοϊός κι έπειτα από 12 συνεχή τρίμηνα ανάπτυξης μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια της συζήτησης επί της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε για την οικονομία. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατακεραύνωσε την κυβέρνηση για τις επιδόσεις της στην οικονομία λέγοντας ότι «σάς βόλεψε ο κορονοϊός» παραθέτοντας στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat σύμφωνα με τα οποία η προηγούμενη κυβέρνηση παρέδωσε την οικονομία με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 2,8% για το 2019 με την ΝΔ να τον μειώνει στο 1,9% .

«Τα κάνατε θάλασσα στην οικονομία παρότι παρουσιάζετε τους εαυτούς σας ως άριστους και τεχνοκράτες και είστε μέτριοι και αδαείς» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προβλέποντας δυσάρεστες εξελίξεις για εργαζόμενους και επιχειρήσεις τον επόμενο μήνα λόγω της επιμονής της κυβέρνησης να μην διαθέσει επαρκείς πόρους για την στήριξη της οικονομίας.

«Από Σεπτέμβρη θα αρχίσει το μαύρο κλάμα, χιλιάδες εργαζόμενοι θα χάσουν τις δουλειές τους καθώς οι επιχειρηματίες δεν θα μπορούν να τούς κρατήσουν» είπε και πρόσθεσε ότι "θα δούμε δράματα στον χώρο των επιχειρήσεων που δεν έχουν πρόσβαση στις τράπεζες που διοχετεύουν τα κεφάλαια στο πελατειακό τους "φιλέτο"».

Ο Αλέξης Τσίπρας διερωτήθηκε «που είναι» τα 24 δις που η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι διοχέτευσε στην οικονομία για να σχολιάσει πως «δεν υπήρξαν αυτά τα λεφτά, που είναι για να τα γράφουν ανύπαρκτα μπλογκ και σάιτ φαντάσματα, βουλευτών κουμπάρων και παρακούμπαρων» κάνοντας μ' αυτόν τον τρόπο αναφορά και στην περίφημη "λίστα Πέτσα" για τα ΜΜΕ που χρηματοδοτήθηκαν για την καμπάνια του κορωνοϊού και ζητώντας να δοθούν στη δημοσιότητα τα χρήματα που έλαβε κάθε μέσο.  Επίσης, θύμισε πως ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε πει το 0+0=14  και τώρα ο ίδιος επικαλείται το 14+0=24  αθροίζοντας στα μέτρα "ευχές και υποτιθέμενες επιδράσεις".

Διαβάστε ακόμη

Οι πρώτες αντιδράσεις στην Ευρώπη μετά τους δασμούς Τραμπ: «Απαράδεκτες απειλές, θα απαντήσουμε»

Αιτωλοακαρνανία: Τον πυροβόλησε με φυσίγγια για αγριογούρουνο - Πώς έστησε το καρτέρι θανάτου

Σοκαριστικό βίντεο από Λάρνακα: Έβγαλαν τσεκούρια και όπλα δίπλα από την Αστυνομική Διεύθυνση

Κονγκό: Γιατί η γέννηση δίδυμων ορεινών γοριλών ξεσήκωσε τους επιστήμονες - Τι σημαίνει για το είδος

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Αλέξης Τσίπρας
  • Κορονοϊός
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr