• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Αποκαρδιωτικές εικόνες στο Ακραίφνιο μετά τη φωτιά: Στάχτη κτηνοτροφική μονάδα με ζώα, καλλιέργειες και ένα σπίτιΠολιτικός «σεισμός» στη Βρετανία: Η υπερπαραγωγή Μπέρναμ, το παρασκήνιο και το μεγάλο ερώτημαΣε κρίσιμη κατάσταση στο Γεννηματάς ο απεργός πείνας για τα Προσφυγικά Αριστοτέλης Χαντζής - «Δεν υποχωρούμε»Δολοφονία Λεβεντάκη: Τη σοκαριστική ομολογία του δράστη επιβεβαιώνουν οι ιατροδικαστές - Τι ψάχνουν τώρα οι Αρχές
δημοφιλές τώρα: Από τη ΝΔ: Ο μόνος πρωθυπουργός που σύμφωνα με τον Λαζόπουλο δεν ενόχλησε ποτέ κανέναν για τη σκληρή...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   05.07.2020 16:53
Newsroom
Newsroom

Τσακαλώτος: «Η πραγματικότητα μαρτυρά το αδιέξοδο των πολιτικών της ΝΔ»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών επικρίνει την κυβέρνηση για την «πεισματική άρνηση» της να ακούσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος (copyright: Eurokinissi)
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος (copyright: Eurokinissi)
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

«Όσο και να θέλει η ΝΔ να κρύψει κάτω από το χαλί την ανεπάρκεια των μέτρων για την ύφεση, η πραγματικότητα μαρτυράει το αδιέξοδο των πολιτικών της», δηλώνει πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στην «Αυγή της Κυριακής».

Επικρίνει την κυβέρνηση για την «πεισματική άρνηση» της να ακούσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ «για πιο γενναία και εμπροσθοβαρή μέτρα και μέτρα ισχυρής στήριξης της εργασίας, που θα μείωναν τις οικονομικές επιπτώσεις του lockdown». Ο βουλευτής και τομέαρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι οι πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση «ήδη είναι σε μεγάλο βαθμό βγαλμένες από την εποχή των μνημονίων» και εκτιμά πως «δεν θα διστάσει να κρυφτεί πίσω από τους περιορισμούς της ΕΕ για να εφαρμόσει μια πολιτική με την οποία στην ουσία συμφωνεί». Εκτιμά ότι η κυβέρνηση φέρνει το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις «επειδή φοβάται την αγανάκτηση του κόσμου επιχειρεί να την βάλει στον γύψο».

Ο κ. Τσκαλώτος αναφέρει ότι μετά τα «Μένουμε Όρθιοι Ι και ΙΙ», το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα λαμβάνει υπόψη τα νέα δεδομένα στην οικονομία και θα εστιάζει περισσότερο «στην ανάπτυξη των προτεραιοτήτων, στόχων και πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ για την διασφάλιση τόσο της ανάπτυξης όσο και της κοινωνικής δικαιοσύνης». Μιλά για τον στόχο ενός ΣΥΡΙΖΑ μεγάλου, λαϊκού, ανοικτού, δημοκρατικού, ένα σύγχρονο κόμμα της Αριστεράς, με στόχο τον κοινωνικό μετασχηματισμό. Σημειώνει ότι είναι υποχρέωση του ΣΥΡΙΖΑ να εκφράσει ένα «έντονο κύμα αριστερού ριζοσπαστισμού» που υπάρχει και αναζητεί εκπροσώπηση. «Πολιτικά επιδιώκουμε μια προοδευτική πλειοψηφία, που να εκτείνεται από την Αριστερά και την Οικολογία μέχρι τη σοσιαλδημοκρατία, μια σοσιαλδημοκρατία βέβαια απαλλαγμένη από το νεοφιλελευθερισμό», τονίζει, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Αναφορικά με τη συζήτηση για το «ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς» κι αν δέχθηκε πλήγμα κατά τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «το ηθικό πλεονέκτημα οφείλουμε όλοι και όλες να το αποδεικνύουμε κάθε μέρα, δεν μας το χάρισε κανείς». Προσθέτει ότι «αποδείξαμε στην κυβερνητική πράξη, ότι εμείς δεν κάνουμε "δουλειές" με τον επιχειρηματικό κόσμο, δεν φυτεύουμε στρατούς στη δημόσια διοίκηση, δεν κάνουμε χατίρια στον επιχειρηματικό κόσμο, ούτε μικροεξυπηρετήσεις στο εκλογικό μας κοινό». «Και αυτό το πληρώνουμε τοις μετρητοίς, αλλά αξίζει», σχολιάζει. Προσθέτει ότι «οι επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα σταματήσουν ποτέ», γιατί «τους χαλάμε τη σούπα» και πως γι' αυτό όμως «οφείλουμε δύο φορές περισσότερο να προσέχουμε…».

Διαβάστε ακόμη

Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον Αβραμόπουλο από τη βελγική Δικαιοσύνη λόγω Qatargate - Τι απαντά

Ειρωνικό «ευχαριστώ» εργαστηριακών γιατρών σε Καρποδίνη: «Παρακαταθήκη ένας κλάδος οικονομικά εξαντλημένος»

Μπλόκο στα φθηνά δέματα από Temu και Shein: Η «τσουχτερή» αλλαγή από 1η Ιουλίου

Εκλογές για κλάματα (ή για γέλια): Κέρδισε τη δημαρχία... χωρίς να κατέβει υποψήφιος!

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Ευκλείδης Τσακαλώτος
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr