• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Ναι στον διάλογο, αλλά με μπλόκα»: Αντιδράσεις αγροτών για τη συνάντηση στην Επανομή Θεσσαλονίκης«Έπαιρνα τηλέφωνο και δεν το σήκωνε»: Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας στα ΒαρδούσιαΣυνελήφθη γνωστός τράπερ στη Γλυφάδα - Επέβαινε σε κλεμμένο όχημαΠροειδοποίηση Αρναούτογλου: Ποιες περιοχές κινδυνεύουν από τα 11 μποφόρ και το ψύχος«Ο Πούτιν δεν θέλει ειρήνη»: Σε ανοιχτή γραμμή με Καναδά και Ε.Ε. εν όψει της συνάντησης με Τραμπ o Ζελένσκι
δημοφιλές τώρα: Eurovision 2026: Αυτοί είναι οι τρεις τίτλοι τραγουδιών φαβορί για την εκπροσώπηση της Ελλάδας
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   10.07.2020 20:24
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Να βάλουμε φρένο στον επικίνδυνο εφησυχασμό

Εκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό: Τι αποφάσισε η κυβέρνηση

Ποια άλλα μέτρα λαμβάνει η κυβέρνηση για να περιορίσει την αύξηση των εισαγόμενων -κυρίως- κρουσμάτων

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
copyright: eurokinissi
copyright: eurokinissi

Μέτρα για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορονοϊού από τις πύλες εισόδου της χώρας, έλαβε η κυβέρνηση, τα οποία τίθενται σε άμεση ισχύ έτσι ώστε να μην ξεφύγει η κατάσταση με τα εισαγόμενα κρούσματα, αλλά και τον εσωτερικό εφησυχασμό. Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε από το πρωί (06:00) της Τρίτης 14 Ιουλίου όσοι τουρίστες εισέρχονται στη χώρα από τον Προμαχώνα υποχρεούνται να φέρουν και να επιδεικνύουν στις ελληνικές Αρχές αρνητικό μοριακό έλεγχο (pcr).

  1. Όσοι εισέρχονται, για μη ουσιώδεις λόγους, από τις 6 το πρωί της Τρίτης 14 Ιουλίου 2020 από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα.
  2. Η υποχρέωση συμπλήρωσης του Passenger Locator Form (PLF) παραμένει σε ισχύ. Ο ελάχιστος χρόνος συμπλήρωσης του PLF, περιορίζεται στις 24, από 48 ώρες, πριν την άφιξη στην Ελλάδα.
  3. Ενισχύεται ο αριθμός των ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Για το λόγο αυτό, δεκάδες κλιμάκια ελέγχου της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και της Ελληνικής Αστυνομίας θα πραγματοποιήσουν εκτεταμένους, πάνω από 300, ελέγχους σε όλη την Ελλάδα μέχρι την Κυριακή.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που έλαβε χώρα το μεσημέρι της Παρασκευής υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου έγινε γνωστό ότι στον Προμαχώνα, μόνο στα σημερινά τεστ που διενεργήθηκαν σε τουρίστες από Βουλγαρία και Ρουμανία βρέθηκε πάνω από 25 θετικά κρούσματα κορονοϊού, γεγονός που καταδεικνύει ότι η λήψη μέτρων για τον μεθοριακό σταθμό ήταν κάτι παραπάνω από αναγκαία.

Να βάλουμε φρένο στον επικίνδυνο εφησυχασμό

«Με ατομική ευθύνη, και συλλογική ωριμότητα, η Πατρίδα μας αναδείχθηκε σε διεθνές πρότυπο στον πόλεμο κατά του κορονοϊού. Τονίσαμε, πως γυρίζουμε στη «νέα κανονικότητα», τηρώντας τις συστάσεις των ειδικών. Τονίσαμε, πως ανοίγουμε τις πύλες της χώρας, χωρίς καμιά έκπτωση στα ζητήματα δημόσιας υγείας. Τονίσαμε, ότι προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των εργαζομένων, των κατοίκων και των επισκεπτών. Η αύξηση στα εισαγόμενα και στα εσωτερικά κρούσματα, χτυπά καμπάνα κινδύνου. Απαιτεί, να βάλουμε φρένο στον επικίνδυνο εφησυχασμό. Διότι ο κορονοϊός δεν έφυγε. Είναι εδώ, και τρέφεται, από τα απαράδεκτα φαινόμενα χαλάρωσης. Υπαγορεύει ταυτόχρονα, πρόσθετα μέτρα, σε ό,τι αφορά τις αφίξεις. Κυρίως, από τις γειτονικές, βαλκανικές χώρες.

Στο πλαίσιο αυτό, ύστερα από ευρεία τηλεδιάσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με κυβερνητικά και υπηρεσιακά στελέχη, αποφασίστηκε:

1ον. Όσοι εισέρχονται, για μη ουσιώδεις λόγους, από τις 6 το πρωί της Τρίτης 14 Ιουλίου 2020 από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα.

2ον. Η υποχρέωση συμπλήρωσης του Passenger Locator Form (PLF) παραμένει σε ισχύ. Ο ελάχιστος χρόνος συμπλήρωσης του PLF, περιορίζεται στις 24, από 48 ώρες, πριν την άφιξη στην Ελλάδα.

3ον. Ενισχύεται ο αριθμός των ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Για το λόγο αυτό, δεκάδες κλιμάκια ελέγχου της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και της Ελληνικής Αστυνομίας θα πραγματοποιήσουν εκτεταμένους, πάνω από 300, ελέγχους σε όλη την Ελλάδα μέχρι την Κυριακή.

Η Κυβέρνηση, αξιολογεί συνεχώς, τα επιδημιολογικά δεδομένα και λαμβάνει τις αποφάσεις της, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας».

Διαβάστε ακόμη

«Έπαιρνα τηλέφωνο και δεν το σήκωνε»: Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας στα Βαρδούσια

«Ναι στον διάλογο, αλλά με μπλόκα»: Αντιδράσεις αγροτών για τη συνάντηση στην Επανομή Θεσσαλονίκης

Προειδοποίηση Αρναούτογλου: Ποιες περιοχές κινδυνεύουν από τα 11 μποφόρ και το ψύχος

Ανατροπή στο Spotify: Το «Snowman» της Sia εκθρόνισε το «All I Want for Christmas Is You» της Μαράια Κάρεϊ

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • τουρίστες
  • Προμαχώνας
  • κρούσματα
  • υγειονομικά πρωτόκολλα
  • Κορονοϊός
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr