• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Η Τούμπα αποχαιρέτησε τα παιδιά της: Το σπαρακτικό «αντίο» με πυρσούς και συνθήματαΝέα απεργία στα ταξί την επόμενη εβδομάδα: Πότε θα τραβήξουν «χειρόφρενο» για 48 ώρεςΦυλακές Μαλανδρίνου: Αιματηρή επίθεση με μαχαίρι σε βαρυποινίτη που κατηγορείται για τη δολοφονία του ΛάλαΚλήρωση Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί για το 1 εκατ. ευρώ
δημοφιλές τώρα: Nova: Έπεσε το δίκτυό της σε όλη την Ελλάδα - Εκτός λειτουργίας σταθερή και κινητή
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   07.09.2020 14:02
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Για το εμβόλιο

Κικίλιας για τους αρνητές της μάσκας: «Να πάνε στο Παίδων και τις ΜΕΘ για να πειστούν»

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι η μάσκα είναι ένα σημαντικό όπλο στη μάχη κατά της διασποράς του κορονοϊού

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
(AP Photo/Emilio Morenatti)
(AP Photo/Emilio Morenatti)

Ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στους αρνητές της χρήσης μάσκας αλλά και στους γονείς που έχουν αντιρρήσεις για την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία, ήταν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, που τόνισε ότι η μάσκα είναι ένα σημαντικό όπλο στη μάχη κατά της διασποράς του κορονοϊού.

«Θα ήθελα να αντιπαραβάλλω στον οποιονδήποτε γονιό σκέφτεται έτσι, την εξής πραγματικότητα. Εχουμε παιδιατρικά νοσοκομεία στη χώρα. Θα ήθελα να πάρω αυτούς τους ανθρώπους, να τους πάω στα παιδιατρικά νοσοκομεία, να δουν τα εκατοντάδες παιδάκια που παλεύουν από τη γέννησή τους με σοβαρές ασθένειες και καρκίνους. Για να δουν αυτά τα παιδάκια από την πρώτη μέρα της ζωής τους και για πολλά χρόνια που φορούν μάσκα όλη την ημέρα. Είναι μία συγκλονιστική εικόνα, την οποία θα ήθελα να μεταφέρω σε αυτούς τους γονείς και σε αυτούς τους ανθρώπους μόνο και μόνο για να καταλάβουν ότι κάποια άλλα παιδάκια σαν τα παιδάκια τους, που έχουν λιγότερη τύχη από τα παιδιά τους, πώς είναι υποχρεωμένα, αυτά και οι οικογένειές τους, να αντιμετωπίσουν την καθημερινότητά τους» είπε ο Βασίλης Κικίλιας στον ΑΝΤ1, που επισήμανε ότι η χρήση μάσκας είναι ένα μέτρο που συστήνουν όλοι οι κορυφαίοι επιστήμονες και όλοι οι οργανισμοί παγκοσμίως, όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Λοιμώξεων (ECDC).

Σχετικά με τα σενάρια συνωμοσιολογίας που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο υπουργός Υγείας, δήλωσε ότι «κάποιοι θέλουν να παίξουν παιγνίδια στην πλάτη της Δημόσιας Υγείας» και έδωσε και πάλι ένα παράδειγμα: «Πάμε σε μια ΜΕΘ-COVID του «Σωτηρία», του «Αττικόν», του «Ευαγγελισμού», να δείτε ανθρώπους διασωληνωμένους που δεν μπορούν να αναπνεύσουν. Που αντί να παράγουν οξυγόνο, παράγουν υγρά οι κυψελίδες, πνίγονται στα υγρά τους. Που παλεύουν και προσπαθούν να αντέξουν άλλη μία μέρα, να καλυτερεύσουν, να μπορέσουν να αποσωληνωθούν. Δεν είναι αστεία πράγματα αυτά. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει το πολιτικό κομμάτι της ιστορίας, αλλά εγώ είμαι Υπουργός Υγείας, θεματοφύλακας της Δημόσιας Υγείας και εδώ μιλάμε για ανθρώπινες ζωές».

Για το εμβόλιο

Σχετικά με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, δήλωσε δε ότι εάν όλα πάνε καλά με τις δοκιμές του εμβολίου της Οξφόρδης τότε αυτό θα αρχίσει να διανέμεται τον Δεκέμβριο του 2020. «Η πρώτη εταιρία που συμφώνησε με την Ευρώπη για 400.000.000 δόσεις, ήταν η Astra Zeneca μαζί με την Οξφόρδη. Αυτή με κοινό παρονομαστή και αλγόριθμο για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, στο συμβόλαιό της λέει ότι εφόσον ολοκληρωθεί και η 4η φάση και εγκριθεί, θα ξεκινήσει να διανέμει το εμβόλιο το Δεκέμβριο του 2020 και σε 7 δόσεις μέχρι τον Ιούνιο του 2021. Η πρώτη δόση που θα πάρουμε είναι κάτι παραπάνω από 700.00 εμβόλια και θα προηγηθούν οι ευπαθείς ομάδες και οι υγειονομικοί σε πρώτη φάση».



Ο υπουργός Υγείας δήλωσε την ικανοποίησή του για την αλληλεγγύη στο θέμα των εμβολίων μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. και δήλωσε ότι μένει να αποδειχθεί ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά. Επανέλαβε ότι τα εμβόλια στην Ελλάδα θα χορηγούνται χωρίς κόστος για τον Ελληνα πολίτη.

«Προφανώς έχουν κουραστεί οι λαοί όλου του κόσμου και προφανώς είναι μία ελπίδα αυτή της Επιστήμης μαζί με την κοινωνία, ώστε να μπορέσει σε κάποιους μήνες να υπάρχουν εμβόλια, τα οποία θα δώσουν σημαντική ώθηση στο να βελτιωθεί η ζωή μας. Να εμβολιαστούμε, να έχουμε ανοσία και να μπορέσει να ξαναλειτουργήσει η κοινωνία πιο φυσιολογικά» πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας.

Ο υπουργός Υγείας κατέληξε λέγοντας ότι υπάρχει επάρκεια εμβολίων για τον ιό της γρίπης κι ότι αναμένεται να εμβολιαστούν 1 εκατομμύριο Έλληνες περισσότεροι από πέρυσι.

Διαβάστε ακόμη

Η Τούμπα αποχαιρέτησε τα παιδιά της: Το σπαρακτικό «αντίο» με πυρσούς και συνθήματα

Δημοσκόπηση MRB για OPEN: Καθαρή πρωτιά ΝΔ και δεύτερη θέση για Πλευση Ελευθερίας - Τι λένε οι πολίτες για το κόμμα Καρυστιανου

Η πρώτη αντίδραση Ζελένσκι για την κατάπαυση πυρός μίας εβδομάδας - Το μήνυμα που στέλνει στη Ρωσία

Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη: Πέθανε 5χρονος - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο χωρίς τις αισθήσεις του

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • μάσκα
  • Κορονοϊός
  • εμβόλιο
  • Βασίλης Κικίλιας
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr