Βουλή: Ένταση με φόντο τις επαναπροωθήσεις μεταναστών και προσφύγων
Αφορμή στάθηκε η σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μουζάλα προς τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Ανέβηκε η ένταση στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μουζάλα προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη με θέμα τις καταγγελίες για επαναπροωθήσεις στα σύνορα της χώρας.
«Θα διερευνήσετε αν γίνονται επαναπροωθήσεις; Θα αναφερθώ σε δηλώσεις του επικεφαλής της Frontex που λέει ότι γίνονται επαναπροωθήσεις. Θα αναφερθώ στην επιστολή που έχει σταλεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης που μας κατηγορεί ευθέως. Πώς κάνετε τις αποτροπές; Τι αποτροπές είναι αυτές;» είπε ο κ. Μουζάλας με τον αρμόδιο υπουργό να απαντά: «Είπα ότι πρωταρχική προτεραιότητα είναι η μείωση των ροών. Σας λέω ότι η χώρα μας φυλάσσει τα σύνορά της με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες για το τι γίνεται γιατί εκτός από εσάς ακούνε και οι λαθροδιακινητές που έχασαν φέτος από την πολιτική της δίκης μας κυβέρνησης 100.000.000 ευρώ».
Η απάντηση προκάλεσε την αντίδραση του κ. Μουζάλα, ο οποίος στη δευτερολογία του είπε: «Κρατάτε σφιχτά την ευρεσιτεχνία των push back μη σας την κλέψει άλλος! Καταγγέλλεστε από κυβερνήσεις, από τον επικεφαλής της frontex ότι κάνετε αποτροπές. Πάτε στη γνωστή καραμέλα ότι εσείς φυλάτε τα σύνορα, ενώ εμείς όχι. Σπρώχνετε ανθρώπους πίσω στα τουρκικά νερά; Κάνει το επίσημο κράτος μας παραβιάσεις ώστε να βγαίνει ο κ. Πλακιωτάκης και να υπερηφανευτεί για 3.000 αποτροπές;» ανέφερε και συμπλήρωσε πως μάλλον πρόκειται για «ευρεσιτεχνία για την οποία ντρέπεστε».
Βίντεο-ντοκουμέντο: Στημένη ρευματοκλοπή στην Αθήνα - Υπάλληλος έκοψε τις σφραγίδες, σιωπή από τον ΔΕΔΔΗΕ
Διάγγελμα Παχλαβί: «Θα επιστρέψω στο Ιράν» - Υπόσχεται δημοκρατία και εκλογές
Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς όσες χώρες δεν υποστηρίζουν την «κατάληψη» της Γροιλανδίας
Νέα εβδομάδα, νέα 48ωρη απεργία τα ταξί: «Persona non grata ο Κυρανάκης, η ευθύνη στον πρωθυπουργό», λέει το ΣΑΤΑ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



