• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Βίντεο με τη στιγμή της σύλληψης του γιου του Κατρίνη μετά από καταδίωξη - «Κάτσε κάτω»Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα στη 16χρονη που μαχαίρωσε τη συμμαθήτριά της στην ΚυψέληΔίκη Χρυσής Αυγής: «Την εξάρθρωση της δολοφονίας του την έκανε ο Παύλος Φύσσας μόνος του»«Δεν μας αφορά η εμπλοκή με την πολιτική»: Οι συγγενείς θυμάτων των Τεμπών παίρνουν αποστάσεις από την Καρυστιανού
δημοφιλές τώρα: Κόντρα Κωνσταντοπούλου - Κουτσούμπα στη Βουλή: «Λέτε ψέματα» - «Αυτοί είστε»
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   24.09.2020 13:28
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Πώς θα αποφύγουμε προσώρας το lockdown στην Αττική

Κορονοϊός: Τηλεοπτικό μήνυμα Μητσοτάκη στις 18:00 το απόγευμα για την Αττική

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ξεκαθάρισε ότι ο πρωθυπουργός δεν θα μιλήσει για νέο lockdown

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Copyright: Eurokinissi
Copyright: Eurokinissi

Τηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες θα απευθύνει στις 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα το μήνυμα του πρωθυπουργού θα αφορά τις εξελίξεις κυρίως στην Αττική σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού και όπως εξήγησε «ο πρωθυπουργός δεν θα ανακοινώσει lockdown. Ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί στην κατάσταση σήμερα και τι πρέπει να γίνει για να μην εφαρμόσουμε σκληρότερα μέτρα». 

Οπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει το lockdown κι επιμένει «στο τρίπτυχο περισσότερα λεωφορεία, τηλεργασία και κυλιόμενο ωράριο. Ειδικά για τα λεωφορεία η πληρότητα του 65%, δεν ξεπερνά το 5,5%. Στους δρόμους της Αθήνας κυκλοφορούν πάνω από 1.100 λεωφορεία. Στα μέσα Οκτωβρίου θα γίνει η πρώτη παράδοση νέων λεωφορείων», επεσήμανε ακόμη.

Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται αποφασισμένος να απομακρύνει από το τραπέζι των συζητήσεων στο Μέγαρο Μαξίμου ένα δεύτερο lockdown. Επιμένει στην ανάγκη να πειστεί η ελληνική κοινωνία για την πιστή εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων που εξασφαλίζουν την προστασία της δημόσιας υγείας ξεκαθαρίζοντας επί της ουσίας -και- στους Ευρωπαίους συνομιλητές του ότι μόνο εάν ο συναγερμός φτάσει στην «κόκκινη ζώνη» θα πατήσει το κουμπί για την επιστροφή στις συνθήκες του περασμένου Μάρτη.

«Αγκάθι» στην εικόνα της μάχης αποτελεί αναμφίβολα ο συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς δεν έχει ακόμη αυξηθεί πχ ο αριθμός των λεωφορείων και των δρομολογίων στην Αττική.

Πώς θα αποφύγουμε προσώρας το lockdown στην Αττική

Ποια είναι όμως εκείνα τα μέτρα που μπορεί να σώσουν την παρτίδα χωρίς την έσχατη λύσης της καραντίνας; Οι ειδικοί σημειώνουν το ενδεχόμενο υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους και δη σε εκείνους που περιγράφεται συνωστισμός- κάτι που ήδη ισχύει σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Ένα άλλο μέτρο είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα έως το πρωί ώστε να «διαγραφεί» από το πλάνο η εικόνα των δεκάδων εκατοντάδων νεολαίων στις πλατείες μετά τις 12 το βράδυ- ώρα που κλείνουν τα καταστήματα εστίασης.

«Έλεγχοι παντού, συστάσεις αλλά και επιβολή προστίμων: πρόκειται για ακόμη τρία μέτρα που με την εφαρμογή τους επιχειρεί η κυβέρνηση να φρενάρει την διασπορά των κρουσμάτων. Δεν αποκλείεται επίσης να ανακοινωθούν οδηγίες προς τους ηλικιωμένους για να αποφεύγουν στο κρίσιμο διάστημα του φθινοπώρου αρχικά τις άσκοπες μετακινήσεις.

Έμφαση δίδεται και σε πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των εστιών διασποράς των κρουσμάτων ανάμεσα σε μετανάστες που διαμένουν 10 και πλέον σε σπίτια της Αττικής αλλά και στο οικογενειακό περιβάλλον από την επιστροφή των εργαζόμενων στις οικείες τους, όπου ζουν και μεγαλύτεροι στην ηλικία.

Διαβάστε ακόμη

Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα στη 16χρονη που μαχαίρωσε τη συμμαθήτριά της στην Κυψέλη

Βίντεο με τη στιγμή της σύλληψης του γιου του Κατρίνη μετά από καταδίωξη - «Κάτσε κάτω»

Αίγιο: Βγήκαν τα αποτελέσματα της νεκροψίας του μποξέρ που γρονθοκόπησε τον γιατρό - Τι έδειξαν

Στείλτε τον Φραπέ στο Eurogroup:«Δεν θέλω ου!» (Ep12)

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Αττική
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
  • Κορονοϊός
  • lockdown
  • διάγγελμα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr