• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Τα «γυρίζει» ο καιρός: Έρχονται βροχές στην Αθήνα και αισθητή πτώση θερμοκρασίαςΓαλλικό σχέδιο για κατάπαυση πυρός μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου - Πώς ο Μακρόν θέλει να αφοπλίσει την ΧεζμπολάχΙωάννινα: 16χρονος θύμα άγριου ξυλοδαρμού, κινδύνεψε να χάσει την όρασή του - «Έβλεπα τα αίματα και τρελαινόμουν»Συναγερμός στο Λιμενικό: Αγνοείται ηλικιωμένος στη Ρόδο - Είχε πάει για ψάρεμα
δημοφιλές τώρα: Τρόμος για 19χρονη φοιτήτρια στη Βόρεια Ελλάδα: Κατήγγειλε βιασμό από 73χρονο υδραυλικό
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   08.10.2020 12:33
Βούλα Κεχαγιά
Βούλα Κεχαγιά

Πολιτικό Ρεπορτάζ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει κατεπείγουσα τροπολογία για στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων

Πρόταση τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικής Συμμαχίας: «Μέχρι το μεσημέρι να κατατεθεί τροπολογία για τη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής»

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Η εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή στα έδρανα της Βουλής (eurokinissi)
Η εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή στα έδρανα της Βουλής (eurokinissi)

Παρέμβαση του Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, Γιάννη Ραγκούση στην Ολομέλεια. Χθες γεννήθηκε μια νέα ιστορική επέτειος για τη Δημοκρατία, για τη Δικαιοσύνη, για την αντιφασιστική συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας. Χάρις στο αίμα αυτού του παιδιού, του παλικαριού από το Κερατσίνι, του Παύλου Φύσσα, ποτίστηκε για μια ακόμη φορά το αιωνόβιο δέντρο της Δημοκρατίας.

Και από χθες χάρις και στον αγώνα το νομικό, τον κοινωνικό, το συλλογικό, τον πολιτικό, το δημοσιογραφικό όλων των προηγούμενων ετών είναι επιτέλους καταδικασμένη η Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση. Με βάση τον παλαιότερο ποινικό κώδικα η Χρυσή Αυγή και τα ηγετικά της στελέχη τα οποία επρόκειτο να καταδικαστούν ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης και για τη διεύθυνση αυτής, επρόκειτο να στερηθούν τα πολιτικά τους δικαιώματα μόνο μετά από αμετάκλητη απόφαση, δηλαδή μόνο μετά το τριτοβάθμιο επίπεδο δικανικής κρίσης. 

Με βάση, λοιπόν, τον παλαιό ποινικό κώδικα δε θα μπορούσε η Χρυσή Αυγή και τα στελέχη της να στερηθούν τα πολιτικά τους δικαιώματα με βάση τη χθεσινή απόφαση όπως αυτή τελικά θα εξειδικευτεί, με βάση τις ποινές που θα αποδοθούν. 

Με βάση το νέο ποινικό κώδικα η Νομοπαρασκευαστική Επιστημονική Επιτροπή που το συνέταξε έχει διατυπώσει την άποψη ότι η στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων άπτεται της εκλογική νομοθεσίας, δηλαδή κατεξοχήν ζήτημα αρμοδιότητας, πρωτοβουλίας του υπουργείο Εσωτερικών. 

Επειδή οι περιστάσεις είναι εξαιρετικές, σπουδαίες και σημαντικές διατυπώνω εκ μέρους του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και όλης της ΚΟ μας προς τον Υπουργό Εσωτερικών την πρόταση μέχρι το μεσημέρι να καταθέσει τροπολογία για τη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής. Και ενημερώνω και τον κύριο Υπουργό και το Σώμα και ορισμένους φίλους παλαιότερα μελών και απόψεων της Χρυσής Αυγής που φωνασκούν τώρα, ότι αν δεν το κάνει μέχρι το μεσημέρι τότε θα καταθέσουμε εμείς δική μας βουλευτική τροπολογία και θα ζητήσουμε να γίνει αποδεκτή.

Διαβάστε ακόμη

Θάνατος 18χρονου Ασημάκη στον Πύργο: Το κλείσιμο των λογαριασμών στα social media και το επεισόδιο από το παρελθόν

Μετρό Αθήνας: Πήγαν να κλέψουν αλυσίδα με απειλή όπλου, διέφυγαν στο τούνελ και σταμάτησαν την κυκλοφορία - Δύο συλλήψεις

Πέθανε ο δημοσιογράφος και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Αντώνης Κούρτης

Ιωάννινα: 16χρονος θύμα άγριου ξυλοδαρμού, κινδύνεψε να χάσει την όρασή του - «Έβλεπα τα αίματα και τρελαινόμουν»

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων
  • δίκη Χρυσής Αυγής
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • νόμος Παρασκευόπουλου
  • Χρυσή Αυγή
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr