• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Θρίλερ με τη δολοφονία στα Τρίκαλα: Οι αντιφάσεις του 80χρονου και το μυστήριο με τις δύο βολέςΔημοσκόπηση Metron Analysis: Σταθερή πρωτιά για ΝΔ, ακολουθεί αμετακίνητος ο Τσίπρας - Η διαφορά ΠΑΣΟΚ-Καρυστιανού«Αρκετά με τον πόλεμο»: Ανοιχτή επιστολή Ζελένσκι σε Πούτιν - Τον καλεί σε συνάντηση για λήξη της σύρραξηςΦωτιά στις παλιές εστίες στου Ζωγράφου: Επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα
δημοφιλές τώρα: Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Θρίλερ με την επιμέλεια των παιδιών - Η θεία τους φέρεται να μην μπορεί...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   09.10.2020 14:32
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Η εξώδικη δήλωση του Σάκη Ρουβά

Είναι επίσημο: Με εξώδικο απάντησε ο Σάκης Ρουβάς στον Παύλο Πολάκη

Με εξώδικο του προς τον πρώην υπουργό, του ζητά να ανακαλέσει τους ισχυρισμούς του, σύμφωνα με τους οποίους ο δημοφιλής καλλιτέχνης συνέπλευσε με τη Χρυσή Αυγή

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά   ┋

copyright: eurokinissi
copyright: eurokinissi
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Ο Σάκης Ρουβάς απάντησε με εξώδικο σε όσα είπε για αυτόν ο Παύλος Πολάκης και μάλιστα, από το βήμα της Βουλής. Ο πρώην υπουργός, θυμίζουμε, ενέταξε τον τραγουδιστή στους καλλιτέχνες που προσέφεραν στήριξη στη Χρυσή Αυγή.

Στην εξώδικη δήλωσή του ο Σάκης Ρουβάς τονίζει, μεταξύ άλλων: «Αρκεί μία απλή ανάγνωση των δηλώσεών μου, τις οποίες επικαλεστήκατε, προκειμένου να αντιληφθεί οποιοσδήποτε νοήμων άνθρωπος ότι ουδεμία στήριξη παρείχα στην Χρυσή Αυγή, αφού είναι γνωστά τόσο τα δημοκρατικά μου φρονήματα και η απόλυτη προσήλωσή μου στους δημοκρατικούς θεσμούς της Πολιτείας μας».

Ο Ρουβάς ζητά από τον Παύλο Πολάκη να ανακαλέσει και επιφυλάσσεται για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Η εξώδικη δήλωση του Σάκη Ρουβά

«Πραγματικά έκπληκτος πληροφορήθηκα χθες, 7.10.2020, τις δηλώσεις σας, που έλαβαν χώρα κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής των Ελλήνων, στις 6.10.2020, σχετικά με την πολύκροτη και πολυαναμενόμενη δικαστική απόφαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, κατά τη διάρκεια των οποίων αναφερθήκατε ονομαστικά σε σειρά καλλιτεχνών, μεταξύ των οποίων και σε εμένα, ισχυριζόμενος ούτε λίγο ούτε πολύ ότι δήθεν παρείχα «ξέπλυμα» στη Χρυσή Αυγή και συνέβαλα προκειμένου η Χρυσή Αυγή να νομιμοποιηθεί στη συνείδηση του κόσμου. Μάλιστα, προς επίρρωση των ισχυρισμών σας, επικαλεστήκατε δηλώσεις μου στην εκπομπή ΟΛΑ του Θέμου Αναστασιάδη, το έτος 2012, και με το γνωστό σας ύφος αναρωτηθήκατε, σε ποια τρύπα ψάχνω τώρα να κρυφτώ ενόψει της έκδοσης της απόφασης.

Αρκεί μία απλή ανάγνωση των δηλώσεών μου, τις οποίες επικαλεστήκατε, προκειμένου να αντιληφθεί οποιοσδήποτε νοήμων άνθρωπος ότι ουδεμία στήριξη παρείχα στην Χρυσή Αυγή, αφού είναι γνωστά τόσο τα δημοκρατικά μου φρονήματα και η απόλυτη προσήλωσή μου στους δημοκρατικούς θεσμούς της Πολιτείας μας, αλλά και η απερίφραστη και κατηγορηματική μου αντίθεση σε κάθε είδους βία και τους θιασώτες της, από όπου κι αν προέρχονται.

Ήταν δε απολύτως προφανές από τις δηλώσεις μου ότι η Χρυσή Αυγή δεν με τρόμαξε και δεν με τρομάζει, όχι βεβαίως επειδή την υποστηρίζω, αλλά γιατί, κατά την γνώμη μου, οφείλουμε να μην στεκόμαστε με φόβο απέναντι σε τέτοιου είδους μορφώματα αφού μόνον έτσι μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά. Όπως είπα δε και τότε στην εκπομπή του Θέμου Αναστασιάδη, η άνοδος της Χρυσής Αυγής ήταν απόρροια της οικονομικής κρίσης που βίωνε η χώρα μας τότε και η ιστορία θα δείξει, όπως και έδειξε, την πορεία της. Μετά την μη εκλογή της στο Ελληνικό κοινοβούλιο το 2019, εύχομαι ειλικρινά η δικαστική απόφαση που μόλις χθες εκδόθηκε να σημάνει και το τέλος της οργάνωσης αυτής.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 06.10.2020 17:14
Δίκη Χρυσής Αυγής: Παύλος Πολάκης κατά Σφακιανάκη, Ρουβά, Βέρτη και… Σαμπρίνας!
Δίκη Χρυσής Αυγής: Παύλος Πολάκης κατά Σφακιανάκη, Ρουβά, Βέρτη και… Σαμπρίνας!

Παρά το γεγονός ότι το ύφος και το νόημα των λεγομένων μου ήταν απολύτως σαφές, εσείς, λαϊκίζοντας και υποκινούμενος από εμπάθεια και προφανή εκδικητικότητα προς το πρόσωπό μου, που εικάζω ότι οφείλεται στη δημόσια τοποθέτηση μου υπέρ του Ναι στο δημοψήφισμα του 2015, αλλά και προκειμένου να αποκομίσετε, μέσω της δικής μου αναγνωρισιμότητας και της προσοχής που προσελκύει κάθε αναφορά στο όνομά μου, δημοσιότητα προς όφελος της πολιτικής σας περσόνας και κρυπτόμενος πίσω από την ασυλία την οποία σας παρέχει το αξίωμά σας ως βουλευτής, με «τσουβαλιάσατε», με αήθη τρόπο, συλλήβδην με άλλους καλλιτέχνες και τις δικές τους -τελείως διαφορετικού ύφους και περιεχομένου σε σχέση με τις δικές μου- τοποθετήσεις, διαστρεβλώσατε χυδαία και με προφανή διάθεση λαϊκισμού τα λεγόμενά μου προκειμένου να δημιουργήσετε το δικό σας αφήγημα για το πρόσωπό μου και την πορεία μου και εν τέλει με συνδέσατε με το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, πλήττοντας την προσωπικότητα και το όνομά μου, όχι μόνο ως καλλιτέχνη, αλλά κυρίως ως άνθρωπο και πολίτη με βαθιά δημοκρατικές πεποιθήσεις. Με τις δηλώσεις σας ξεπεράσατε πραγματικά κάθε θεμιτό όριο.

Δεν θα ήταν υπερβολή να λεχθεί ότι οι ίδιες οι ενέργειές σας -και όχι οι δικές μου τοποθετήσεις- δοκιμάζουν τις δημοκρατικές αρχές της χώρας μας. Ήδη με την παρούσα επιστολή μου διαμαρτύρομαι έντονα για την ως άνω περιγραφείσα παράνομη, κακόβουλη, αήθη και προσβλητική συμπεριφορά σας, για τις ως άνω ψευδείς και συκοφαντικές δηλώσεις σας, οι οποίες μάλιστα αναπαρήχθησαν από πλήθος μέσων, για την προσπάθειά σας να με ταυτίσετε με το ναζιστικών αντιλήψεων μόρφωμα της Χρυσής Αυγής αλλά και με καλλιτέχνες που πιθανόν να ενστερνίζονται τα ιδεώδη της και σας δηλώνω ότι οι ενέργειές σας μου έχουν προκαλέσει τεράστια ηθική βλάβη.

Ως εκ τούτου, ΣΑΣ ΚΑΛΩ διά της παρούσας, να αποκαταστήσετε την εις βάρος μου προσβολή και να ανακαλέσετε άμεσα τα όσα προσβλητικά, ψευδή και συκοφαντικά αναφέρατε για το πρόσωπό μου. Περιττό να λεχθεί ότι σε κάθε άλλη περίπτωση θα προβώ στην άσκηση κάθε δικαιώματός μου για την προάσπιση της τιμής και της υπόληψής μου, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις», καταλήγει το εξώδικο.

Διαβάστε ακόμη

Φυτοπλαγκτόν στον Θερμαϊκό: Το γνώριμο φαινόμενο επέστρεψε - Τι το προκαλεί και πότε θα υποχωρήσει

Οικογενειακή τραγωδία στα Τρίκαλα: Ηλικιωμένος πυροβόλησε και σκότωσε τον 85χρονο αδελφό του

Ιστορική ημέρα για τις Ένοπλες Δυνάμεις: Παρουσιάστηκαν οι πρώτες γυναίκες που θα υπηρετήσουν στον ελληνικό στρατό

Αγωνιά όλη η Γαλλία: Συναγερμός για την εξαφάνιση της 11χρονης Lyhanna - Σε παιδί με τα ίδια ρούχα ανήκει σορός που εντοπίστηκε

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Σάκης Ρουβάς
  • Παύλος Πολάκης
  • εξώδικο
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr