• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Τραγωδία ανοιχτά της Κρήτης: 17 πρόσφυγες και μετανάστες νεκροί σε ναυάγιοΚέλογκ: «Πραγματικά κοντά» βρίσκεται μια ειρηνευτική συμφωνία για την Ουκρανία - Τα 2 εμπόδιαΠροβλήματα στην Κεντρική Μακεδονία λόγω κακοκαιρίας - Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορίαΤέλος εποχής για τα τρόλεϊ: Με μικροένταση ξεκίνησε το «ξήλωμα» του δικτύου στον Πειραιά
δημοφιλές τώρα: Αυγή: Παραιτήθηκε ο διευθυντής μετά το πρωτοσέλιδο - «Δεν απηχεί τις απόψεις μας» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   09.10.2020 20:10
Μαρία Ζαχαράκη
Μαρία Ζαχαράκη

Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Ενότητες στο άρθρο: 📌 «Είμαστε έτοιμοι για κάθε είδους διάλογο χωρίς προϋποθέσεις»

Ακάρ: Υπάρχει κλιμάκωση των προκλητικών πρωτοβουλιών στο Αιγαίο

«Είμαστε έτοιμοι για κάθε είδους διάλογο χωρίς προϋποθέσεις» είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Ο Χουλούσι Ακάρ (Turkish Defense Ministry via AP, Pool)
Ο Χουλούσι Ακάρ (Turkish Defense Ministry via AP, Pool)

Για κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο και την ανατoλική Μεσόγειο έκανε λόγο ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, κατά τη συνάντησή του με τον Ιταλό ομόλογό του, Λορένζο Γκουερίνι, στη Ρώμη.

«Παρά τη θετική και δίκαιή προσέγγιση της Τουρκίας στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, υπάρχει κλιμάκωση των προκλητικών πρωτοβουλιών», φέρεται να δήλωσε στον Ιταλό ομόλογό του ο Χουλουσί Ακάρ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

«Είμαστε έτοιμοι για κάθε είδους διάλογο χωρίς προϋποθέσεις»

Την ίδια ώρα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους αναφέρθηκε στις στρατιωτικές αντιπροσωπείες που συναντήθηκαν πάλι σήμερα στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες για τη συζήτηση ενός μηχανισμού αποφυγής σύρραξης. «Και σήμερα πραγματοποιείται μία καινούρια συνάντηση. Διεξάγεται αυτή την ώρα. Εμείς καταρχήν και καταρχάς υποστηρίξαμε αυτόν τον μηχανισμό που θα αποτρέψει τυχόν ατυχήματα ή επεισόδια. Είμαστε υπέρ του να καθοριστούν όλα εκείνα τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αποφυγή ατυχημάτων και επεισοδίων. Είμαστε αισιόδοξοι. Υποστηρίζουμε και υποστηρίξαμε αυτές τις συνομιλίες και οι αντιπροσωπείες μας συνεχίζουν αδιάκοπα να εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση».

Για τις διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα, ο Τούρκος υπουργός δήλωσε ότι οι ΥΠΕΞ των δύο χωρών έφτασαν σε συμφωνία να ξεκινήσουν.

«Εμείς δεν αποφεύγουμε το διάλογο και είμαστε πάντα έτοιμοι για διάλογο. Όσον αφορά τις τελευταίες εξελίξεις, οι υπουργοί Εξωτερικών έφτασαν σε συμφωνία στο θέμα των διερευνητικών επαφών. Οι υπουργοί Εξωτερικών της Τουρκίας και της Ελλάδας συζήτησαν για το θέμα και αποφάσισαν να ξεκινήσουν διερευνητικές επαφές».

Ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε για άλλη μια φορά την ετοιμότητα της Τουρκίας για διάλογο κάθε είδους, αλλά χωρίς προϋποθέσεις. «Εμείς είμαστε πάντα και παντού έτοιμοι για διάλογο. Χωρίς προϋποθέσεις και για κάθε είδους διάλογο. Έχουμε δίκιο, επομένως προκειμένου να εξηγήσουμε την κάθε υπόθεσή μας, είμαστε υπέρ του διαλόγου».

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συνάντηση που είχε με τον Ιταλό ομόλογό του, ενώ κατά τις επαφές τους εξέτασαν τις σχέσεις των δύο χωρών καθώς και τα θέματα που αφορούν την άμυνα και την ασφάλεια. Όπως είπε με την Ιταλία «πρέπει να αναπτύξουμε τη συνεργασία μας σε πολλά θέματα, συμπεριλαμβανομένης και της αμυντικής βιομηχανίας. Μπορώ να πω ότι τις επόμενες μέρες θα αυξήσουμε ακόμη περισσότερο τις προσπάθειές μας σε αυτό το θέμα».

Διαβάστε ακόμη

Ο Ζελένσκι στρέφεται στους Ευρωπαίους μετά τις άκαρπες συνομιλίες στο Μαϊάμι - Τι τον προβληματίζει

Συγκλονίζει ο Πάνος Ρούτσι: Ο αγώνας δεν σταματάει - «Δεν έχουμε προλάβει να πενθήσουμε, δεν αντέχω να είμαι στην εκταφή»

Μαρουσάκης: Έρχεται ο «Ωμέγα Εμποδιστής» για ήπιες ημέρες - Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα

Όλο το Χόλυγουντ «στα χέρια» του Netflix μετά την εξαγορά της Warner - Τι ακριβώς αγόρασε;

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Τουρκία
  • Ανατολική Μεσόγειος
  • κρίση στη Μεσόγειο
  • Χουλούσι Ακάρ
  • Αιγαίο
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr