• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Εντολή να συλληφθεί ο Μαροκινός για την πολύνεκρη τραγωδία στη Χίο - Τον αναγνώρισαν ως διακινητή των μεταναστώνΈλληνας κατηγορείται ότι έδειρε μέχρι θανάτου ελεγκτή σε τρένο στη Γερμανία - «Τον γρονθοκοπούσε στο κεφάλι»Επέστρεψε στην Ελλάδα ο τρίτος τραυματίας, οπαδός του ΠΑΟΚ - Νοσηλεύεται στη ΜΕΘΘεσσαλονίκη: Καρατόμηση στους επικεφαλής του ΟΣΕΘ μετά το μπαράζ φωτιών σε λεωφορεία
δημοφιλές τώρα: «Κατάσταση έκτακτης ανάγκης»: Η GenZ η πρώτη γενιά που είναι λιγότερο έξυπνη από την προηγούμενη
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   17.10.2020 13:32
Μαρία Ζαχαράκη
Μαρία Ζαχαράκη

Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Τουρκία: Oι δηλώσεις Δένδια στην Αρμενία αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα επιδιώκει την ένταση

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών πρέπει να διακρίνει ποιος είναι ο εισβολέας και ποιος είναι το θύμα στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (Copyright: AP)
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (Copyright: AP)

Τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στην Αρμενία επικρίνει το τουρκικό ΥΠΕΞ, κατηγορώντας άλλη μια φορά την Αθήνα ότι προκαλεί την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή.

«Οι δηλώσεις και οι ισχυρισμοί του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, για τη χώρα μας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αρμενία αποτελούν άλλη μία απόδειξη ότι η Ελλάδα αντί για σχέσεις καλής γειτονίας, διαλόγου και συνεργασίας με την Τουρκία, προτιμά την πολιτική της έντασης και της κλιμάκωσης», αναφέρει η ανακοίνωση, ενώ κατηγορεί την Ελλάδα για φρικαλεότητες που διέπραξε στην Ανατολία πριν από έναν αιώνα.

«Αυτοί οι ισχυρισμοί δεν μπορούν να καλύψουν τα ιστορικά γεγονότα. Η Ελλάδα δεν πρέπει να ξεχνά τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν στην Ανατολία και ότι πρόκειται να πληρώσει αποζημίωση γι’ αυτές, ότι πρέπει να διαβάζει σωστά την ιστορία κι ότι πρέπει να εγκαταλείψει την «Μεγάλη Ιδέα» και την έχθρα απέναντι στους Τούρκους».

Το τουρκικό ΥΠΕΞ συνεχίζει ότι «η Τουρκία είναι ο κοινός παρονομαστής για την επίλυση όλων των προβλημάτων στην περιοχή μας και η Ελλάδα αυτή που προκαλεί ή που υποστηρίζει την πρόκληση των προβλημάτων.

Είναι η Ελλάδα που υποστηρίζει το βάναυσο καθεστώς Άσαντ στη Συρία, το δικτάτορα Χαφτάρ στη Λιβύη, την κατοχική Αρμενία στο άνω Καραμπάχ, που ανοίγει τις πόρτες της στις τρομοκρατικές οργανώσεις, ανάμεσά τους το ΡΚΚ, το PYD και τη FETÖ, για να ενεργούν κατά της Τουρκίας, που έχει κάνει το Αιγαίο τάφο μεταναστών και που ακολουθεί επεκτατικές πολιτικές στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών πρέπει να διακρίνει ποιος είναι ο εισβολέας και ποιος είναι το θύμα στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και στις 7 γύρω περιοχές και η διεθνής κοινότητα οφείλει να διατάξει αμέσως την άμεση, πλήρη και άνευ όρων απόσυρση της Αρμενίας από τα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν που κατέχει και να καταδικάσει την παράνομη κατοχή της Αρμενίας εδώ και 28 χρόνια παρά τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει αυτήν την πολιτική και να μελετήσει καλά την Τουρκία, και τις πραγματικότητες της περιοχής και του κόσμου».

Διαβάστε ακόμη

Γιατί το Λιμενικό είχε κλειστή τη θερμική κάμερα στην πολύνεκρη τραγωδία στη Χίο - «Δεν κρίθηκε αναγκαίο»

Έλληνας κατηγορείται ότι έδειρε μέχρι θανάτου ελεγκτή σε τρένο στη Γερμανία - «Τον γρονθοκοπούσε στο κεφάλι»

Γυναικοκτονία στη Νάπολη: Σκότωσε την 22χρονη αδερφή του επειδή άκουγε δυνατά μουσική

Έχεις «κολλήσει» με αυτή τη σειρά; Οι επιστήμονες λένε πως ίσως κάνει καλό στην ερωτική σου ζωή!

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Τουρκία
  • Νίκος Δένδιας
  • Αρμενία
  • κρίση στη Μεσόγειο
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr