• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Θρίλερ στο Ηράκλειο: Νεκρός ο πρώην σύντροφος της αγνοούμενης 43χρονης Ελευθερίας Γιακουμάκη«Μπλόκο» του ΣτΕ στις εργασίες για την επέκταση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος στον Μύτακα της ΜήλουΕπίθεση του τουρκικού ΥΠΕΞ σε Ελλάδα: Οι χάρτες της χαράσσουν φανταστικά θαλάσσια σύνορα στο ΑιγαίοΠΟΕ-ΟΤΑ: 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας την Παρασκευή
δημοφιλές τώρα: Ανεβαίνουν από Αθήνα μόνο γι’ αυτό: Η φρενίτιδα για το καραμελωμένο γαλακτομπούρεκο Κατερίνης δεν...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   02.11.2020 16:16
Newsroom
Newsroom

Μακρόν: Επιθετική η Τουρκία απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο - Δεν δεχόμαστε κανένα τετελεσμένο

«Η Γαλλία δεν έχει πρόβλημα με καμία θρησκεία! Η Γαλλία μάχεται ενάντια στην τρομοκρατία στο όνομα του Ισλάμ, όχι ενάντια στο ίδιο το Ισλάμ», τονίζει ο Εμανουέλ Μακρόν

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Εμανουέλ Μακρόν (John Thys, Pool Photo via AP)
Εμανουέλ Μακρόν (John Thys, Pool Photo via AP)

Μήνυμα αποκλιμάκωσης και ειρήνης έστειλε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Al Jazeera, μετά και τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις κατά γαλλικών στόχων αλλά και την ένταση που έχει δημιουργηθεί με τον μουσουλμανικό κόσμο.

«Η Γαλλία δεν έχει πρόβλημα με καμία θρησκεία! Η Γαλλία μάχεται ενάντια στην τρομοκρατία στο όνομα του Ισλάμ, όχι ενάντια στο ίδιο το Ισλάμ. Το γαλλικό κράτος δεν έχει επίσημη θρησκεία. Η γαλλική κοινωνία τις φιλοξενεί όλες. Επομένως, όλες οι Γαλλίδες και όλοι οι Γάλλοι πρέπει να μπορούν να ζουν με ηρεμία, ανεξαρτήτως θρησκευτικών πεποιθήσεων», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Εμανουέλ Μακρόν.

Παράλληλα, ο Γάλλος πρόεδρος επέκρινε για ακόμη μία φορά την πολιτική που ακολουθεί η Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο, αναφέροντας συγκεκριμένα ότι είναι «ιδιαίτερα επιθετική απέναντι στην Κύπρο και στην Ελλάδα, δύο ευρωπαϊκές χώρες. Στηρίζουμε την κυριαρχία της Ευρώπης». Μάλιστα, στον απόηχο της έντασης που έχει δημιουργηθεί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που αμφισβήτησε ακόμη και την ψυχική υγεία του Γάλλου προέδρου, ο Εμανουέλ Μακρόν σημείωσε ότι ο ίδιος ουδέποτε εκφράστηκε «με προκλητικό τρόπο ενάντια στην Τουρκία και στην ηγεσία της. Πιστεύω, πάντως, πως οφείλουμε να μην αποδεχτούμε τετελεσμένα γεγονότα, όπως προσπαθεί να τα επιβάλλει ο Τούρκος Πρόεδρος μέσω της στρατηγικής του».

Σε αυτό το πλαίσιο ζήτησε αποκλιμάκωση, σεβασμό από την Τουρκία και τον πρόεδρό της στη Γαλλία, την Ευρωπαϊκή Ενωση, και τις αξίες της, «να μην ψεύδεται, να μην προσβάλλει. Θα ήταν κάτι το εξαιρετικό και πιστεύω πως είναι το ελάχιστο. Στη συνέχεια, ο Τούρκος Πρόεδρος θα πρέπει να σταθεί στο ύψος της ιστορίας της χώρας του και να σταματήσει τις μονομερείς ενέργειες κατά της Ευρώπης». Μεταξύ άλλων, ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε: «Η Γαλλία δεν έχει πρόβλημα με καμία θρησκεία! Η Γαλλία μάχεται ενάντια στην τρομοκρατία στο όνομα του Ισλάμ, όχι ενάντια στο ίδιο το Ισλάμ».

«Το γαλλικό κράτος δεν έχει επίσημη θρησκεία. Η γαλλική κοινωνία τις φιλοξενεί όλες. Επομένως, όλες οι Γαλλίδες και όλοι οι Γάλλοι πρέπει να μπορούν να ζουν με ηρεμία, ανεξαρτήτως θρησκευτικών πεποιθήσεων. Ακόμη, όλες οι Γαλλίδες και όλοι οι Γάλλοι, οποιασδήποτε καταγωγής ή και άλλης εθνικότητας, πρέπει να σέβονται απολύτως όλους τους νόμους της Πολιτείας. Έτσι λειτουργούμε. Θέλω όμως να απευθύνω ένα μήνυμα αποκλιμάκωσης και ειρήνης. Το δικό μου σχέδιο, το δικό μας σχέδιο, αυτό για το οποίο μου ανέθεσε εντολή ο γαλλικός λαός, αλλά και που αποτελεί σχέδιο της χώρας μας διαχρονικά, έχει ως θεμελιώδη στόχο την ειρήνη μεταξύ των θρησκειών. Είναι μια αποστολή γνώσης και οικοδόμησης της λογικής».

Διαβάστε ακόμη

Θρίλερ στο Ηράκλειο: Νεκρός ο πρώην σύντροφος της αγνοούμενης 43χρονης Ελευθερίας Γιακουμάκη

Πρωτοφανές κυνηγητό στη Ζάκυνθο: 33χρονος που κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία επιτέθηκε σε αστυνομικούς και διέφυγε τρεις φορές

Χαϊδάρι: Σκληρή μάχη για τη ζωή της δίνει η 13χρονη - Έπαθε τέσσερις ανακοπές στο χειρουργείο

«Με τρύπησαν στα δάχτυλα και έβγαινε ωχρό υγρό»: Η δραματική περιγραφή εκκαθαριστή του Τσερνόμπιλ 40 χρόνια μετά

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • κρίση στη Μεσόγειο
  • Ανατολική Μεσόγειος
  • Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
  • Τουρκία
  • Εμανουέλ Μακρόν
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr