• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Μυρίζει μπαρούτι» στη Μέση Ανατολή: Με τι όπλα θα μπορούσε να χτυπήσει ο Τραμπ το Ιράν - Τα σενάρια για τους στόχουςΣυνελήφθη γνωστός επιχειρηματίας στο Παλαιό Φάληρο για παράνομη οπλοκατοχή και πλαστογραφίαΝέα καταγγελία για ΔΕΔΔΗΕ: «Μου έστειλαν πρόστιμο για ρευματοκλοπή επειδή είχα κλειστό τον γενικό του σπιτιού»Μέγας ΠΑΟΚ, νίκησε άνετα τον Ολυμπιακό, άλωσε το Καραϊσκάκη και πήρε σούπερ πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου!
δημοφιλές τώρα: Δημοσκόπηση Real Polls: Στη δεύτερη θέση η Πλεύση Ελευθερίας - Πώς τα πάνε Τσίπρας και Καρυστιανού
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   29.11.2020 22:41
Μαρία Ζαχαράκη
Μαρία Ζαχαράκη

Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Τουρκία: Συνάντηση Καλίν με εκπροσώπους μειονοτήτων παρουσία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου

Νέο άνοιγμα της κυβέρνησης Ερντογάν απέναντι στις μειονότητες μετά από δύο χρόνια, ενόψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Ιμπραχίμ Καλίν/Copyright: AP Images
Ιμπραχίμ Καλίν/Copyright: AP Images

Σήμερα το απόγευμα ο εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και δεξί του χέρι, ο Ιμπραχίμ Καλίν και ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης κάλεσαν στην Κωνσταντινούπολη, στο παλάτι Ντολμάμπαχτσέ, τους εκπροσώπους των τριών μειονοτήτων, που αναγνωρίζονται στην Τουρκία.

Παρών ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, καθώς κι ο Αντώνης Παριζιάνος, εκπρόσωπος από την ελληνική κοινότητα, οι οποίοι εξέθεσαν με κάθε λεπτομέρεια τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην Τουρκία οι Έλληνες. Το θέμα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, της επιστροφής ακινήτων σε ελληνικά χέρια και το αίτημα για εκλογές στα βακουφικά ιδρύματα, ήταν μεταξύ των θεμάτων που «καίνε» την ελληνική κοινότητα της Κωνσταντινούπολης και τέθηκαν υπόψη της τουρκικής κυβέρνησης.

Από την πλευρά του ο Ιμπραχίμ Καλίν και ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας ανέφεραν ότι θα τα θέσουν υπόψη του προέδρου Ερντογάν και υποσχέθηκαν για άλλη μία φορά ότι θα γίνουν προσπάθειες προκειμένου να τα επιλύσουν, εκφράζοντας παράλληλα την ευχή οι συναντήσεις αυτές να συνεχιστούν.

Πρόκειται για ένα νέο άνοιγμα της κυβέρνησης Ερντογάν απέναντι στις μειονότητες, μετά από 2 χρόνια πάλι (η προηγούμενη είχε πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο 2018), στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής προσέγγισης και προκειμένου να δείξει ένα φιλο-ευρωπαϊκό πρόσωπο ενόψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ στις 10-11 Δεκεμβρίου. Εκτιμάται ως ένα άλλο τακτικό βήμα προς την κατεύθυνση κατευνασμού της Ευρώπης, ενόψει επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία.

Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να ανακοινώσει ένα νέο πακέτο μεταρρυθμίσεων στις 10 του Δεκέμβρη, την ημέρα που ξεκινά η σύνοδος κορυφής, προκειμένου να κάνει γνωστές τις νέες προθέσεις του στην Ευρώπη.

Διαβάστε ακόμη

«Μυρίζει μπαρούτι» στη Μέση Ανατολή: Με τι όπλα θα μπορούσε να χτυπήσει ο Τραμπ το Ιράν - Τα σενάρια για τους στόχους

Πώς οι αγρότες άναψαν το «πράσινο φως» στη συνάντηση με Μητσοτάκη - Πότε αναμένεται να γίνει

Νέα καταγγελία για ΔΕΔΔΗΕ: «Μου έστειλαν πρόστιμο για ρευματοκλοπή επειδή είχα κλειστό τον γενικό του σπιτιού»

Σοκαριστικό βίντεο με on air σεξουαλική επίθεση του Χούλιο Ιγκλέσιας σε παρουσιάστρια

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ελληνική μειονότητα
  • Τουρκία
  • Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
  • Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr