Ανάλυση Ιγνατίου: Η πολιτική Μπάιντεν στα εθνικά θέματα της Ελλάδας - Τα πρώτα δείγματα
Η ανάλυση του ανταποκριτή του Open στην Ουάσιγκτον, Μιχάλη Ιγνατίου για τη στάση που θα κρατήσει ο Τζο Μπάιντεν στα εθνικά μας θέματα🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Στη στάση της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ και του Τζο Μπάιντεν απέναντι στα εθνικά θέματα της Ελλάδας και την τουρκική προκλητικότητα αναφέρεται ο ανταποκριτής του OPEN στην Ουάσιγκτον, Μιχάλης Ιγνατίου. Όπως διαπιστώνεται, τα πρώτα δείγματα είναι θετικά, αφού η Ελλάδα αλλά και η Κύπρος είναι δύο χώρες που ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τον νέο πρόεδρο, ο οποίος πιστεύει πως δεν δημιουργούν προβλήματα στις ΗΠΑ, όπως κάνει η Τουρκία.
«Ο Τζο Μπάιντεν έχει ήδη επαφές με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ έχει φιλικές σχέσεις και στη Λευκωσία. Το θετικό στοιχείο είναι πως η αμερικανική πολιτική που θα ακολουθηθεί για Ελλάδα και Κύπρο είναι πλέον ανεξάρτητη και δεν εξαρτάται από τη σχέση των ΗΠΑ με την Τουρκία», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Ιγνατίου.
Παράλληλα, διευκρινίζει πως, με βάση όσα του έχουν επισημάνει άνθρωποι που παρακολουθούν τα τεκταινόμενα και τις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας, σε περίπτωση ενός ακραίου επεισοδίου τουρκικής προκλητικότητας, ο κ. Μπάιντεν θα στείλει στην Αγκυρα τον Υπουργό Εξωτερικών για να λύσει το θέμα. «Η πολιτική που αφορά τη χώρα μας θα ενδυναμωθεί», επισημαίνει ο Μιχάλης Ιγνατίου.
Ιράν: Τα σημάδια κλειδιά που δείχνουν ότι το καθεστώς μπορεί να πέσει - Ποια είναι η επόμενη ημέρα
Μινεάπολη: Σοκαριστικό βίντεο από το κινητό του πράκτορα της ICE - Η στιγμή της δολοφονίας της 37χρονης
Μπλόκα αγροτών: Η συμφωνία Mercosur βάρυνε το κλίμα - Ποιοι ζητούν συνέχιση των κινητοποίησεων
Κλιμακώνεται ο «εμφύλιος» στους Μπέκαμ - Όταν η χολιγουντιανή λάμψη μπλέκει με το οικογενειακό ριάλιτι
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



