• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Καρυστιανού: Με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει πίσω; «Δεν θέλω ου!» (Ep15)Ιράν: «Δεν θα γίνουν απαγχονισμοί σήμερα ή αύριο» - Άνοιξε ξανά ο εναέριος χώρος τουΣήμερα η υποδοχή της φρεγάτας Belharra «Κίμων» - «Σύμβολο μιας νέας εποχής για το Πολεμικό Ναυτικό»
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   25.01.2021 14:56
Αλέξανδρος Διαμάντης
Αλέξανδρος Διαμάντης

Κοινοβουλευτικός συντάκτης

Κορονοϊός - Ταραντίλης: Ανησυχία για τη μετάλαξη - Αστραπιαία έρχεται η έξαρση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης τόνισε πως χρειάζεται προσοχή για να μην έχουμε νέα άνοδο των κρουσμάτων κορονοϊού

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
copyright: APimages
copyright: APimages

Καμπανάκι για την αποφυγή ενός πισωγυρισμάτος, ειδικά μετά τις μεταλλάξεις του κορονοϊού έκρουσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων. «Απαιτείται μεγάλη προσοχή και σχολαστική τήρηση των μέτρων ατομικής και συλλογικής προστασίας από όλες και όλους μας. Αν δεν προσέξουμε μπορεί πολύ γρήγορα τα δεδομένα να ανατραπούν», τόνισε χαρακτηριστικά κάνοντας ειδική μνεία στις νέες μεταλλάξεις.

«Μείζον ζήτημα προβληματισμού τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε διεθνές επίπεδο αποτελούν οι μεταλλάξεις του ιού. Στη χώρα μας εφαρμόζεται -από τις πρώτες μέρες που εμφανίστηκαν τα νέα στελέχη του ιού- αυστηρό σύστημα ελέγχου της εισόδου από το εξωτερικό με επταήμερη καραντίνα. Παράλληλα, το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το ECDC προχωρά στη δημιουργία ενός Δικτύου για την ενίσχυση της επαγρύπνησης, της επιτήρησης και της διάγνωσης νέων στελεχών, σε όλη την Ελλάδα», υπογράμμισε.

Εξ' ου κιόλας, ξεκαθάρισε ότι η αποκλιμάκωση απαιτεί χρόνο και θυσίες, ενώ η έξαρση μπορεί να έρθει αστραπιαία. «Είναι ανάγκη να είμαστε όλες και όλοι πάρα πολύ προσεκτικοί για να αποφύγουμε κάθε πισωγύρισμα», πρόσθεσε.

Ερώτηση για την διαφοροποίηση του Αντώνη Σαμαρά δέχτηκε, επίσης, ο Χρήστος Ταραντίλης. «Ο κύριος Σαμαράς είναι πρώην πρωθυπουργός και οι θέσεις του είναι γνωστές εδώ και καιρό», ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπρόσωπου σε ερώτηση για την συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σαμαράς στην συνέντευξη του στην Καθημερινή της Κυριακής υποστήριξε πως η χώρα μας δεν πρέπει να οδεύσει προς το δικαστήριο της Χάγης.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα όπως είπε με βάση την απόφαση των λοιμοξιολόγων παρατείνονται τα υφιστάμενα μέτρα για ακόμα μία εβδομάδα. «Εξακολουθεί δηλαδή να μην επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού, να ισχύουν τα SMS στο 13033 και οι έντυπες δηλώσεις για τις μετακινήσεις, να απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, να είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Συνεχίζεται, επίσης, η απαγόρευση του κυνηγιού και του ψαρέματος με εξαίρεση το κυνήγι αγριογούρουνων στις Περιφερειακές Ενότητες Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης. Επιτρέπεται, επίσης, να είναι - πέραν του οδηγού - δύο οι επιβαίνοντες στα ταξί και τα επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης. Σημαντικό βήμα αποτελεί το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων σε όλη την επικράτεια την επόμενη Δευτέρα,1η Φεβρουαρίου», υπογράμμισε.

Διαβάστε ακόμη

Η ικανοποίηση στο Μαξίμου από την δραστηριότητα της Καρυστιανού, οι γαλάζιοι και οι κόκκινοι αγροτοσυνδικαλιστές και το εντυπωσιακό σόου με την άφιξη του «Κίμωνα»

Πώς διαβάζει τις εξελίξεις στη γεωπολιτική σκακιέρα η κυβέρνηση και οι συναντήσεις που δρομολογούνται

Τι θα κάνει ο Τραμπ με το Ιράν; Ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα

Η νέα κρίση και ο ορατός κίνδυνος λουκέτων σε πρακτορεία της ΕΛΤΑ Courier σε όλη την Ελλάδα

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Κορονοϊός
  • Χρήστος Ταραντίλης
  • μετάλλαξη
  • SMS 13033
  • μετακίνηση εκτός νομού
  • μέτρα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr