• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Θρίλερ στο Ηράκλειο: Νεκρός ο πρώην σύντροφος της αγνοούμενης 43χρονης Ελευθερίας Γιακουμάκη«Μπλόκο» του ΣτΕ στις εργασίες για την επέκταση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος στον Μύτακα της ΜήλουΕπίθεση του τουρκικού ΥΠΕΞ σε Ελλάδα: Οι χάρτες της χαράσσουν φανταστικά θαλάσσια σύνορα στο ΑιγαίοΠΟΕ-ΟΤΑ: 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας την Παρασκευή
δημοφιλές τώρα: Market Pass: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι για το voucher τροφίμων
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   01.02.2021 18:42
Αλέξανδρος Διαμάντης
Αλέξανδρος Διαμάντης

Κοινοβουλευτικός συντάκτης

Συντάξεις - Τσακλόγλου: Δεν αλλάζουν τα όρια συνταξιοδότησης

Ο κ. Τσακλόγλου απαντώντας σε βουλευτή του ΚΙΝΑΛ ξεκαθάρισε πως «πρέπει να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους σε ό,τι αφορά τα όρια συνταξιοδότησης»

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
copyright: Pixabay
copyright: Pixabay

«Είναι σε κάθε περίπτωση σαφές ότι τα θεμελιωμένα δικαιώματα δεν επηρεάζονται και οι ασφαλισμένοι μπορούν να τα ασκήσουν όποτε το θελήσουν. Αυτό δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση και σε αυτό πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι», είπε σήμερα στη Βουλή ο Υφυπουργός Εργασίας, Παναγιώτης Τσακλόγλου, ξεκαθαρίζοντας το τοπίο για τις συντάξεις έπειτα από σχετικά δημοσιεύματα. Η ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλη Κεγκέρογλου αφορούσε τα μεταβατικά όρια ηλικίας που προβλέπει ο νόμος 4336/2015 που ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος νόμος παρέχει σε συγκεκριμένες κατηγορίες παλαιών ασφαλισμένων δυνατότητα συνταξιοδότησης πριν από την ηλικία των 67 ετών ή πριν από τα 62 έτη, ακόμη κι αν δεν έχουν συμπληρωθεί 40 έτη ασφάλισης.

Διαβάστε επίσης: Μεταλλαξη Νότιας Αφρικής: Γιατί φοβούνται οι ειδικοί, όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα

«Καλό θα είναι να βάλουμε ορισμένα πράγματα στη θέση τους για να μη δημιουργείται καμία σύγχυση», είπε ο κ. Τσακλόγλου, απαντώντας στον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, κ. Β. Κεγκέρογλου, ο οποίος έθεσε το σχετικό ερώτημα επικαλούμενος δημοσιεύματα μερίδας του τύπου.

Στη σχετική Υπουργική Απόφαση που έχει εκδοθεί, «είναι ξεκάθαρο ότι για τους ασφαλισμένους που έχουν θεμελιώσει το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα αλλά συμπληρώνουν το μεταβατικό όριο των διατάξεων του μετά την 1.1.2022, η σύνταξή τους καταβάλλεται κατά το έτος που συμπληρώνεται το νέο -μεταβατικό- όριο ηλικίας», τόνισε ο κ. Τσακλόγλου επισημαίνοντας με έμφαση τα ακόλουθα: «Κατά συνέπεια, θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους ασφαλισμένους που έχουν θεμελιώσει το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα μέχρι σήμερα ή αυτό θα συμβεί εντός του 2021 πως δε θα πρέπει να υφίσταται καμία σύγχυση και καμία ανησυχία».

«Θα ήθελα για μια ακόμη φορά να διαβεβαιώσω ότι η Ελληνική Πολιτεία παραμένει ένα ευνομούμενο κράτος. Η παρούσα κυβέρνηση δε νομοθετεί εν κενώ», ανέφερε ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων τονίζοντας ότι: «Τα ζητήματα ασφάλισης είναι θέματα δύσκολα και σύνθετα. Σκοπός του Υπουργείου είναι η απλοποίηση των κανόνων απονομής και η εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας κι εμπιστοσύνης. Αυτό γίνεται με σταθερούς κανόνες και διαφάνεια. Επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά, το νομοθετικό πλαίσιο για την εξέλιξη των ορίων ηλικίας ΔΕΝ έχει διαφοροποιηθεί αλλά και δεν πρόκειται να αλλάξει.

Διαβάστε επίσης: Εξοικονομώ - Αυτονομώ: Τα κριτήρια για το νέο πρόγραμμα από το υπουργείο Περιβάλλοντος

Διαβάστε ακόμη

Θρίλερ στο Ηράκλειο: Νεκρός ο πρώην σύντροφος της αγνοούμενης 43χρονης Ελευθερίας Γιακουμάκη

Επίθεση του τουρκικού ΥΠΕΞ σε Ελλάδα: Οι χάρτες της χαράσσουν φανταστικά θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο

Κέρδισε πάνω από 1 εκατ. σε τζάκποτ αλλά δεν θα πάρει ούτε ευρώ - «Ήταν σφάλμα του συστήματος»

«Με τρύπησαν στα δάχτυλα και έβγαινε ωχρό υγρό»: Η δραματική περιγραφή εκκαθαριστή του Τσερνόμπιλ 40 χρόνια μετά

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • συντάξεις
  • υπουργείο Εργασίας
  • όρια ηλικίας
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr